ΑΠΟΕΛ: Πίσω από τις λέξεις του Γκαγιέγο

ΑΠΟΕΛ: Πίσω από τις λέξεις του Γκαγιέγο

Newsroom
gagiego_chl
Ο Νταβίδ Γκαγιέγο, όπως πάντα προσεκτικός στα λόγια του, έστειλε τα μηνύματά του ενόψει του αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τη Ρίγα. Κι αν κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά, πίσω από τις δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού, αποκαλύπτονται οι πραγματικές προθέσεις του και η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ομάδα.

Πρώτο στοιχείο: οι απουσίες.

Ο Γκαγιέγο δεν ανησυχεί, τουλάχιστον όχι φανερά. «Είμαστε ο ΑΠΟΕΛ, έχουμε γεμάτο ρόστερ και είμαστε έτοιμοι», είπε. Το μήνυμα είναι σαφές: η ομάδα δεν εξαρτάται από κανέναν παίκτη. Αλλά πίσω από αυτήν την αυτοπεποίθηση, μπορεί κανείς να διακρίνει την πίεση να αποδείξει ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει το βάθος που απαιτείται για να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις.


Όσον αφορά τον αντίπαλο, η αναγνώριση της ποιότητας της Ρίγα δεν ήταν απλώς ευγένεια. «Παίζει καλά στο γήπεδο, πιέζουν ψηλά και έχουν καλό εναέριο παιχνίδι», είπε, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους παίκτες του: προσοχή στα λάθη και αυτοσυγκέντρωση. Ο Γκαγιέγο γνωρίζει καλά ότι οποιοδήποτε λάθος μπορεί να κοστίσει ακριβά.


Στην τακτική, η λέξη-κλειδί είναι «επίθεση». «Ποτέ δεν είμαστε συντηρητικοί, παίζουμε στο μισό του αντιπάλου», δήλωσε. Κάτω από αυτές τις λέξεις, όμως, κρύβεται μια στρατηγική που ενδεχομένως θα προσαρμοστεί ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα. Ο Γκαγιέγο φαίνεται να προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια, διατηρώντας τη φιλοσοφία του για επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά και μια δόση ρεαλισμού όταν χρειάζεται.


Όταν τον ρώτησαν για τις πιθανότητες, απάντησε κοφτά: «Δεν κερδίζουν παιχνίδια οι πιθανότητες». Αυτό δείχνει ότι ο Ισπανός προπονητής δεν αφήνει χώρο για εφησυχασμό. Οι παίκτες του πρέπει να μπουν στο γήπεδο με στόχο τη νίκη και όχι να υπολογίζουν σε θεωρητικά πλεονεκτήματα.


Τέλος, η αναφορά στην εμπειρία δεν ήταν απλώς μια τυπική δήλωση. «Το σημαντικό είναι η σούμα μικρών λεπτομερειών», είπε, επισημαίνοντας ότι η εμπειρία έχει αξία μόνο όταν συνδυάζεται με προσοχή στις λεπτομέρειες. Με αυτόν τον τρόπο, ο Γκαγιέγο έθεσε τον τόνο για το πώς πρέπει να προσεγγιστεί ο αγώνας: με αυτοπεποίθηση, επιθετική διάθεση, αλλά και μεγάλη προσοχή σε κάθε μικρή λεπτομέρεια.


Πίσω από τις λέξεις του Γκαγιέγο, διακρίνεται ένας προπονητής που γνωρίζει τις προκλήσεις και τις παγίδες που κρύβει το παιχνίδι με τη Ρίγα. Με τον ΑΠΟΕΛ να ετοιμάζεται για μια δύσκολη μάχη, οι δηλώσεις του Ισπανού δεν ήταν απλώς λόγια, αλλά ένα προσεκτικά μελετημένο σχέδιο για να οδηγήσει την ομάδα του στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα