Ομόνοια - Ζίρα 6-0: Μισή «ντουζίνα» γκολ και ολοταχώς πλώρη για Conference League!

Ομόνοια - Ζίρα 6-0: Μισή «ντουζίνα» γκολ και ολοταχώς πλώρη για Conference League!

Απόλυτη, μαγική και ανελέητη Ομόνοια, επικράτησε με 6-0 της Ζίρα για τον πρώτο αγώνα των Playoff του Conference League και βρίσκεται με κάτι παραπάνω από ενάμιση πόδι στην League Phase της διοργάνωσης!

Τορπέντο Κουτάισι, Φεχερβάρ και τώρα Ζίρα. Το μονοπάτι της Ομόνοιας μέχρι τα Playoff του Conference League δεν ήταν στρωμένο με ροδοπέταλα. Ωστόσο η ομάδα της Λευκωσίας κατάφερε να υπερπηδήσει όλες τις δυσκολίες και να φτάσει μια ανάσα από την League Phase της διοργάνωσης.

Τελευταίο εμπόδιο, η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν, η οποία δεν επρόκειτο να κάνει «εύκολη την ζωή» του Τριφυλλιού. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας γνώριζε καλύτερα από κάθε άλλον τι προβλήματα θα αντιμετώπιζε η ομάδα του (για τα οποία μίλησε και στην συνέντευξη τύπου την παραμονή του ματς)

«Μαγική» Ομόνοια και τρία από το ημίχρονο!

Για αυτό και η Ομόνοια, ξεκίνησε το ματς, έχοντας ως πρώτο μέλημα την διαχείριση του ρυθμού και κυρίως τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Αυτός ο έλεγχος θα της έδινε την δυνατότητα να κάνει το παραδοσιακό παιχνίδι της επί Νταμπράουσκας, την αναλέητη πολιορκία των αντίπαλων «καρέ» και την αδιάκοπη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών στο αντίπαλο αμυντικό «τρίτο».

Στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι χαρακτηριζόταν από το σκληρό παιχνίδι των Αζέρων, οι οποίοι δεν άφηναν να αποκτηθεί ρυθμός. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 9ο λεπτό, όταν ο Εβάντρο και ο Σίμιτς συνεργάστηκαν άψογα, με τον δεύτερο να βγάζει την σέντρα και τον Στεπίνσκι να παίρνει την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής. Η μπάλα κατέληξε ελάχιστα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 12ο λεπτό ωστόσο, ο Χαμάς εκτέλεσε αριστουργηματικά απευθείας φάουλ, με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να προσγειώνεται εντός της εστίας του Σίλβα. Με την βοήθεια της τεχνολογίας το γκολ καταλογίστηκε γρήγορα και το κατάμεστο ΓΣΠ πήρε φωτιά!

Η Ομόνοια εγκαλείτο να διαχειριστεί σωστά το γρήγορο προβάδισμά της, ώστε να κλειδώσει την πολύ σημαντική νίκη, με το μαγικό γκολ του Χαμάς. Κάτι που έκανε άψογα, καθώς παρά το κεφάλι στο σκορ, ρύθμισε άψογα το παιχνίδι, παρέμεινε ψηλά και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στη Ζίρα να δημιουργήσει και να απειλήσει.

Κάτι που λίγο μετά το ημίωρο θα ανταμειβόταν. Σε ανύποπτη φάση σε ένα κόρνερ, ο τερματοφύλακας της Ζίρα, τράβηξε τον Στεπίνσκι από την φανέλα και έπειτα από on field review, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων! Ο Σεμέδο πήρε θέση από τα 11 βήματα, σε πρώτο χρόνο αστοχώντας. Παρά την αστοχία, το πέναλτι επαναλήφθηκε, καθώς παίκτης της ομάδας του Αζερμπαϊτζάν είχε μπει στην περιοχή πριν την εκτέλεση. Ο Σεμέδο στην δεύτερη του ευκαιρία εκτέλεσε υποδειγματικά γράφοντας το 2-0 στο σκορ, στο 34'.

Ένα σκορ που επρόκειτο να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο όταν στο 45+1, ο Εβάντρο πέρασε μέσα στην περιοχή, έβγαλε την συρτή σέντρα και ο Στεπίνσκι έγραψε ένα ακόμα γκολ για την Ομόνοια πριν από την συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Η απόλυτη εμφάνιση από το Τριφύλλι, που αναδείχτηκε ως απόλυτος κυρίαρχος του ζευγαριού και απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Μια μαγική εμφάνιση σε όλα τα πεδία από τους παίκτες του Νταμπράουσκας οι οποίοι έκαναν την απόλυτη εμφάνιση.

Άλλα τρία γκολ και η απόλυτη νίκη!

Η απόλυτη παρουσία για το Τριφύλλι συνεχίστηκε και με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου. Παιχνίδι χωρίς ρίσκα και με απόλυτη διαχείριση του σκορ από τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν είχαν κανέναν απολύτως λόγο να κινδυνεύσουν.

Δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο ωστόσο. Η Ομόνοια στο 54ο λεπτό έβαλε και 4ο γκολ το οποίο προήλθε από πανέμορφη ομαδική ενέργεια Εβάντρο-Σίμιτς με τον Στεπίνσκι να διπλασιάζει τα δικά του τέρματα και να κάνει τέσσερα αυτά της Κυπριακής ομάδας.

Ασταμάτητοι οι Πράσινοι, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην φιλοξενούμενη ομάδα και συνέχισαν τον «καταποντισμό» της αντίπαλης εστίας. Με την συμπλήρωση μια ώρα αγώνα, συνωστισμός στην άμυνα της Ζίρα, ευνόησε τον εξαιρετικό Σίμιτς που έκλεψε την μπάλα, η οποία κατέληξε εν τέλει στα πόδια του εξαιρετικού επίσης Εβάντρο Κόστα, που πλάσαρε και διαμόρφωσε την «πεντάρα» στο 60ο λεπτό.

Μαγική η Ομόνοια σε όλους τους τομείς του γηπέδου. Κυριαρχική, δυναμική, εντυπωσιακή και πάνω από όλα, μια Ομόνοια που δε συγχωρεί τα λάθη του αντιπάλου και τα «τιμωρεί» με απόλυτη αποτελεσματικότητα!

Το έκτο γκολ επίσης δεν άργησε να έρθει καθώς πραγματικά παρακολουθήσαμε απόψε μια ραψωδία. Ο Ατζίλι εκτέλεσε φάουλ με πάσα ενώ όλοι περίμεναν γέμισμα, από την κομπίνα επωφελήθηκε ο Σεμέδο που με δυνατό σουτ έγραψε το 6-0. Δυο τα γκολ του Γουίλι Σεμέδο, μια ασίστ για τον Ομέρ Ατζίλι και έξι γκολ για την Ομόνοια Λευκωσίας! Τα λόγια πραγματικά περιττά σε μια τέτοια εμφάνιση και παρουσία. Πραγματικά τίποτα δεν μπορούσε να στερήσει από το Τριφύλλι την πρόκριση στο Conference League. Πρόκριση που 100% αξίζει.

Μπορεί ο αντίπαλος να προσπάθησε μετά το 70ο λεπτό να μειώσει και να απειλήσει τους «Τριφυλλοφόρους», δίχως απολύτως κανένα αποτέλεσμα. Η νίκη της Ομόνοιας ήρθε δίχως καμία απολύτως απειλή στην κυριολεξία πραγματοποιώντας εμφάνιση που δεν άφηνε κανένα περιθώριο για οτιδήποτε αλλό.

Σε αυτό το σημείο θα μας επιτρέψετε, παρά το γεγονός ότι υπάρχει και η ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας στο Μπακού, να πούμε ότι η Ομόνοια θα βρεθεί στην League Phase του Europa Conference League, χωρίς κανέναν πλεονασμό!

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα