Φακούντο Πελίστρι: Αυτά έκανε ο Ουρουγουανός στο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό

Αυτά έκανε ο Φακούντο Πελίστρι στο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Φακούντο Πελίστρι έπεσε κατευθείαν στα βαθιά και... κολύμπησε δείχνοντας την ποιότητα και το επίπεδό του κι εμείς, με τη βοήθειά του Wyscout, ρίχνουμε μια ματιά στα όσα έκανε στο ντεμπούτο του με το «τριφύλλι».

Μία πρώτη γεύση από το τι εστί Φακούντο Πελίστρι είχαν την δυνατότητα να πάρουν στο χθεσινό παιχνίδι με την Λανς, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Ο Ουρουγουανός εξτρέμ, παρ' ότι είχε μόλις μία προπόνηση στα πόδια του με τη νέα του ομάδα και μία μέρα ουσιαστικά μαζί της, κλήθηκε από τον προπονητή του, Ντιέγκο Αλόνσο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο δύσκολο παιχνίδι με τους Γάλλους.

Μπορεί οι «πράσινοι» τελικά να γνώρισαν την ήττα στο «Σταντ Μπολάρ-Ντελελίς» με 2-1, όμως έφτασαν κοντά στο να έχουν την μεγάλη τους ευκαιρία για να σώσουν την παρτίδα, ενώ είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0, κι αυτό συνέβη χάρη σε μία προσωπική ενέργεια του νεαρού Ουρουγουανού, ο οποίος μπήκε κεφάτος στο παιχνίδι.

Ο Πελίστρι εισήλθε στο παιχνίδι στο 67ο λεπτό στην θέση του Τετέ, ο οποίος δεν ήταν αρνητικός, δεν είχε όμως και την επιδραστικότητα που είδαμε να έχει στα προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας.

Ο 22χρονος νεοαποκτηθέντας εξτρέμ ξεκίνησε στην αρχή να αγωνίζεται δεξιά, στην αγαπημένη του πλευρά και αργότερα με την είσοδο του Λημνιού στην θέση του Τζούρισιτς στο 80ο λεπτό μετακινήθηκε στην αριστερή πλευρά, για την οποία και προορίζεται να δίνει λύσεις.

Οι χώροι που έκανε επαφές με την μπάλα στο ματς:

map

Ο Πελίστρι έκανε συνολικά 29 ενέργειες στα 31 λεπτά που αγωνίστηκε, δηλαδή σχεδόν μία το λεπτό, με την επιτυχία αυτών να είναι πιο χαμηλά από τα επίπεδα που έχει συνηθίσει, στο 45% (έχει 53% ποσοστό καριέρας) σύμφωνα πάντα με την κορυφαία πλατφόρμα ποδοσφαιρικής ανάλυσης, Wyscout. Βέβαια, αυτό είναι κάτι πολύ λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως μπήκε να παίξει σε μία ομάδα με συμπαίκτες που τους είχε δει άλλη μια φορά σε μία χαλαρή προπόνηση. Κι υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να κρίνουμε την χθεσινή του απόδοση.

Κατά την χθεσινή του εμφάνιση ο Φακούντο Πελίστρι είχε την μεγάλη στιγμή να γίνει «ήρωας» στα μάτια των φιλάθλων της ομάδας του, όμως η τύχη του γύρισε την πλάτη.

Στο 87ο λεπτό ο Πελίστρι πήρε την μπάλα στο πλάι από τον Μλαντένοβιτς. Αποφάσισε να μην δώσει στον Μαξίμοβιτς που κινήθηκε ωραία στον χώρο και ξεκίνησε να κλείνει προς τα μέσα.

pelli

Έπειτα είδε τον Ιωαννίδη που ξεμαρκαρίστηκε, του έδωσε την μπάλα και κινήθηκε ωραία ανάμεσα από τους δύο αντιπάλους που είχε κοντά του για να την ξαναπάρει στα πόδια του.

pelli

Ο Έλληνας επιθετικός του έδωσε πίσω την μπάλα την ώρα που περνούσε ανάμεσα από τους δύο αμυνόμενους και ο Ουρουγουανός έκανε ένα κοντρόλ παράλληλα προς την περιοχή ξεπερνώντας τον αντίπαλο που έτρεχε μαζί του και εκτέλεσε από τα όρια της, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω στο χέρι του Κχασούνοφ και τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι αρχικά.

pellistri

pellistri

Ύστερα όμως από παρέμβαση του VAR, ο Ούγγρος ρέφερι έκρινε πως δεν υπήρχε παράβαση με αποτέλεσμα να πάρει πίσω την υπόδειξη για πέναλτι. Κάπως έτσι ο Πελίστρι έμεινε απλώς με μία καλή τελική, η αξίας της οποίας έφτασε τα 0,13xG, δηλαδή ελάχιστα πάνω από την αξία μία μέσης τελικής.

Συνολικά ο Πελίστρι είχε 10/13 πάσες φτάνοντας σε ποσοστό επιτυχίας ύψους 77% ενώ είχε κατόρθωσε να ολοκληρώσει μία από τις τέσσερις ντρίμπλες που επιχείρησε.

pellistri

Έκανε δύο progressive run, δηλαδή κουβαλήματα της μπάλας για αρκετά μέτρα (διαφέρει το πως πιστώνονται ανάλογα το σημείο του γηπέδου που βρίσκεται ο παίκτης, π.χ. αν είσαι στο αντίπαλο μισό χρειάζεται να κάνεις λιγότερα μέτρα για να το καρπωθείς από το να είσαι στο δικό σου μισό), κέρδισε ένα φάουλ ενώ έχασε την μπάλα τέσσερις φορές, δύο στο μισό του αντιπάλου και δύο στης ομάδας του.

Δεν είχε καλά ποσοστά στις μονομαχίες, όπου κέρδισε μόλις 3 από τις 12 σε άμυνα και επίθεση, έχοντας ποσοστό επιτυχίας 25%. Κι αν κάποιος βιαστεί να πει πως αυτό οφείλεται στο ότι είναι μικρός το δέμας, ας αναλογιστεί πως στην καριέρα του έχει 45%.

Όσον αφορά τα αμυντικά του καθήκοντα, ήταν απόλυτα τυπικός. Έκανε μία απομάκρυνση, τρία κοψίματα, μία επανάκτηση στο μισό του αντιπάλου κι ένα φάουλ.

pellistri_alonso_Intime

Σίγουρα τα νούμερα αυτά δεν συναρπάζουν κανέναν, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τις δυνατότητες που έχει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Όμως, πρέπει να σημειώσουμε και πάλι τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας των συνθηκών στις οποίες έγινε το ντεμπούτο του.

Ότι δηλαδή είχε μία προπόνηση με την ομάδα και άρα μηδέν χημεία, δεν έχει προλάβει να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό την φετινή σεζόν, αφού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρόλαβε να παίξει μόνο ένα παιχνίδι ενώ αγωνίστηκε και μ' έναν αντίπαλο ιδιαίτερα ικανό κι ας ήταν με δέκα παίκτες από το πρώτο 20λεπτό.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο τα ήξερε αυτά κι αυτό που ζητούσε από τον Πελίστρι ρίχνοντάς τον στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι ήταν μία στιγμή, να δημιουργήσει κάτι ή να βρει μία εκτέλεση, κάτι που ο 22χρονος Ουρογουανός εξτρέμ κατάφερε, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του, αφού ούτε το πέναλτι πήρε, ούτε το εξαιρετικό σουτ πήγε προς την εστία για να δούμε την κατάληξη που θα είχε.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα