Παναθηναϊκός: Περνώντας τη Λανς, τελειώνει με τις «Λανς»

Παναθηναϊκός: Περνώντας τη Λανς, τελειώνει με τις «Λανς»

Παναθηναϊκός: Περνώντας τη Λανς, τελειώνει με τις «Λανς»

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης γράφει για το εμπόδιο της Λανς που αποτελεί για τον Παναθηναϊκό το δυσκολότερο βήμα για μία καλή πορεία στο Conference League, η οποία και θα φτιάξει τη ζωή των πράσινων ενόψει των επόμενων κληρώσεων.

Το έχουμε σημειώσει σε αυτήν εδώ τη γωνιά, είναι και κοινώς αποδεκτό, πως ο Παναθηναϊκός καλείται το βράδυ της Πέμπτης να κάνει μία υπέρβαση. Οι πράσινοι θα πρέπει να ανατρέψουν ένα εις βάρος τους αποτέλεσμα, απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα, πιο αθλητική από το τριφύλλι και σίγουρα πιο έτοιμη. Κάθε άλλο παρά εύκολη είναι η αποστολή των ποδοσφαιριστών του Ντιέγκο Αλόνσο, ωστόσο, είναι βέβαιο πως με σύμμαχο το κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο, θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για τη League Phase του Conference League.

Τα έφερε έτσι η τύχη, αυτό το καλοκαίρι, για τον Παναθηναϊκό και προκειμένου να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του συνέχεια μετά τα προκριματικά, έπρεπε (και πρέπει) να κάνει μία πολύ σπουδαία πρόκριση. Το ακραίο σενάριο που γυρίστηκε στο Άμστερνταμ, δεν του επέτρεψε αυτή η πρόκριση να είναι απέναντι στον Άγιαξ. Θα πρέπει, λοιπόν, να διεκδικήσει τις πιθανότητες του κόντρα σε ένα κλαμπ που προέρχεται από ένα εκ των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Για ένα κλαμπ, που κατά τη γνώμη μου, θα εξασφαλίσει και με σχετική άνεση την παρουσία του στο επόμενο Champions League.

Ο Παναθηναϊκός «πληρώνει» το φετινό καλοκαίρι με τον πιο σκληρό τρόπο, τα λάθη του παρελθόντος. Ομάδες όπως ο Άγιαξ και η Λανς είναι για να τις αντιμετωπίζει ένας σύλλογος από την Ελλάδα στα νοκ άουτ τον Κυπέλλων Ευρώπης και όχι στα προκριματικά. Τότε που οι εκπρόσωποι της χώρας μας, ψάχνουν το «κάτι παραπάνω» και όχι το «μίνιμουμ ζητούμενο». Ασφαλώς, εφόσον η συζήτηση αφορά τη δεύτερη και την τρίτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, δηλαδή, το Europa και το Conference League. Αν το ζευγάρι αφορούσε το Champions League, εκεί, ασφαλώς και τα δεδομένα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Οι πράσινοι, λοιπόν, έχοντας απουσιάσει τόσα χρόνια από τα Κύπελλα Ευρώπης, βρέθηκαν στα τάρταρα της ειδικής βαθμολογίας της UEFA για τους συλλόγους και έτσι υπήρχε η πιθανότητα μίας πολύ δύσκολης κλήρωσης. Ναι, οι πράσινοι «πήραν» το «μαύρο» μπαλάκι. Τόσο ο Άγιαξ, όσο και η Λανς, ήταν τα ψηλότερα δυνατά εμπόδια που μπορούσαν να προκύψουν. Όμως, ήταν και αυτό ένα ενδεχόμενο. Αν η βαθμολογία τους ήταν ψηλότερη, τότε θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει μία τόσο δύσκολη κλήρωση.

Και για να περάσουμε στο προκειμένο που αφορά το μέλλον, αν ο Παναθηναϊκός τα καταφέρει το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στους Γάλλους της Λανς, θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στη League Phase του Conference League και κατ’ ελάχιστον έξι ακόμα αναμετρήσεις στα Κύπελλα Ευρώπης για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Αν ρίξει, ωστόσο, κανείς μία γρήγορη ματιά στις ομάδες που θα λάβουν μέρος στην τρίτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, θα παρατηρήσει πως οι πιθανοί αντίπαλοι των πράσινων, δεν τρομάζουν. Με εξαίρεση, ίσως, κάποιες ομάδες από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας που θα διαμορφωθεί, οι υπόλοιπες, δίνουν κάθε λόγο στο τριφύλλι να αισιοδοξεί πως εφόσον πάρει την πρόκριση απέναντι στη Λανς, το ευρωπαϊκό του ταξίδι θα συνεχιστεί και μετά τα Χριστούγεννα. Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται (ή διαβάζεται), οι Γάλλοι μοιάζουν με το δυσκολότερο βήμα μίας καλής πορείας στο φετινό Conference League.

Με βάση τα παραπάνω, ο Παναθηναϊκός θα έχει στο ενδεχόμενο της πρόκρισης, την ευκαιρία να ανεβάσει κατά πολύ τον συντελεστή του και να εξασφαλίσει καλύτερες κληρώσεις στο μέλλον. Τι σημαίνει αυτό; Πως σε περιπτώσεις, όπως φέτος, που δεν θα καταφέρει μέσω του πρωταθλήματος να εξασφαλίσει εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, θα έχει τον πρώτο λόγο για συμμετοχή στη League Phase είτε του Europa League, είτε του Conference League. Και το αναφέρουμε αυτό για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, διότι εφόσον ένα κλαμπ βρεθεί σε αυτά, έχει δύο μαξιλαράκια ασφαλείας μέσα στο καλοκαίρι και σίγουρα ο στόχος, τουλάχιστον αναφορικά με το Conference League, είναι σαφώς, πιο εφικτός.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.