Ζίρα - Ομόνοια 1-0: Αποστολή Conference League εξετελέσθη! (vid)

Ζίρα - Ομόνοια 1-0: Αποστολή Conference League εξετελέσθη! (vid)

Με ισχυρό σύμμαχο, το νικηφόρο και ασύλληπτο 6-0 του πρώτου αγώνα στην Λευκωσία, η Ομόνοια σε συνδυασμό με την «γλυκιά» ήττα με 1-0 του επαναληπτικού, πήρε την πολυπόθητη και πολύ σημαντική πρόκριση στην League Phase του Europa Conference League!

Ίσως δεν υπήρχε ουδεμία αμφιβολία, αλλά πλέον εδραιώθηκε και με την «βούλα» ότι η Ομόνοια θα βρίσκεται στην πρώτη League Phase του Europa Conference League!

Το αποτέλεσμα στο ΓΣΠ, φυσικά δεν άφηνε πολλά περιθώρια για την Ζίρα να επιστρέψει στο παιχνίδι πρόκριση, ωστόσο ο Βάλντας Νταμπράουσκας απαιτούσε στο 100% προσήλωση και συγκέντρωση από τους ποδοσφαιριστές του, κάτι που πολλάκις υπογράμμισε στην συνέντευξη τύπου πριν το ματς.

Λευκή ισοπαλία στα «45»!

Και προφανώς, όλοι οι παίκτες έχουν υιοθετήσει αυτή τη νοοτροπία που τους ενέπνευσε ο προπονητής τους και για αυτό ξεκίνησαν τον αγώνα σαν το προβάδισμα της πρώτης συνάντησης να μην υφίσταται.

Τα πρώτα λεπτά δεν είχαν ιδιαίτερο ρυθμό και ροή στο παιχνίδι. Η Ομόνοια πίεζε ψηλά, μη επιτρέποντας την ανάπτυξη των Αζέρων, χωρίς να υπάρχει ωστόσο ανάγκη λόγω συνολικού σκορ να προβούν σε ρίσκα.

Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 20ο λεπτό, όταν μετά από όμορφο γύρισμα του Εβάντρο μέσα στην περιοχή, ο Μάριτς κοντρόλαρε την μπάλα και σούταρε από αρκετά πλεονεκτική θέση, σημαδεύοντας όμως ψηλά. Δυο λεπτά αργότερα, στο 22', σε μια ανάλογη φάση, η κάθετη έγινε από τον Ντιουνκού και ο Σίμιτς έκανε την προβολή από πολύ κοντά, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα αριστερά από την εστία του Σίλβα.

Στο 27', ο Νουρίγιεφ, αφού η μπάλα αναπήδησε μπροστά του έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ, το οποίο κατέληξε κατευθείαν στην αγκαλιά του Φαμπιάνο, καταγράφοντας την πρώτη τελική στην εστία του παιχνιδιού, καθώς και την πρώτη τελική των γηπεδούχων συνολικά.

Η συμπλήρωση των 45 λεπτών ήρθε δίχως κάποια άλλη στιγμή και για τις δυο πλευρές, με το «άχρωμο» 0-0 να τις συνοδεύει στα αποδυτήρια. Άλλα τόσα λεπτά χώριζαν την ομάδα της Λευκωσίας από το τελικό σφύριγμα το οποίο θα την έστελνε στο Conference League!

Η πιο «γλυκιά» ήττα!

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό δεν άλλαξε ολοκληρωτικά. Ακόμα οι δυο ομάδες παρουσίαζαν πολλά στοιχεία τα οποία εμφάνισαν στο πρώτο μέρος. Η Ομόνοια συνέχισε στο ίδιο τέμπο υψηλής πίεσης στις αντίπαλες γραμμές με το πρώτο ημίχρονο.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, μια ολιγωρία στην άμυνα του Τριφυλλιού, έβγαλε σε θέση βολής των Βολκόφ, ο οποίος δεν κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στην εστία του Φαμπιάνο, σημειώνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα. Πολλά λάθη και από τις δυο ομάδες συλλήβδην στον αγώνα.

Μετά την είσοδο των Μασούρα, Αλιούμ και Κούσουλου, η ομάδα της Λευκωσίας ανέβασε ακόμα περισσότερο τις γραμμές της και πίεζε τις αντίστοιχες της Ζίρα αναζητώντας ένα γκολ το οποίο θα της δώσει το «διπλό ψυχολογίας» και το 7/7 στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ο Σουμά στο 70ο λεπτό έκανε ενέργεια μέσα στη περιοχή, πήγε να κάνει το παράλληλο γύρισμα με την μπάλα να κοντράρει και τον Φαμπιάνο με παρέμβαση να την στέλνει με κάποιο περίεργο τρόπο στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Στο 80ο λεπτό, η Ζίρα βρήκε το γκολ της τιμής που αναζητούσε με σκόρερ τον Ούτσιγκ, έπειτα από κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έπειτα από on field review για πιθανή περίπτωση οφσάιντ το γκολ επικυρώθηκε.

Ίσως αυτή η ήττα από την Ζίρα σε ένα ματς κυριολεκτικού διαδικαστικού χαρακτήρα να χαρακτηριστεί ως η πιο γλυκιά, καθώς το εισιτήριο με προορισμό το Conference League έγραφε με χρυσά γράμματα επάνω το όνομα Ομόνοια Λευκωσίας!

Οι εντεκάδες των δυο ομάδων

Ζίρα: Σίλβα, Αλίγεφ, Ρουάν, Μουτσίνζι, Ισάγεφ, Ζεμπλί, Νουρίγεφ, Κούλιεφ, Βολκόφ, Ούτζιγκ, Σουμά.

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Ντιουνκού, Χαμάς, Ελαντέρ, Κουλιμπαλί, Μάριτς, Εράκοβιτς, Εβάντρο, Ατζίλι, Σίμιτς, Κακουλλής

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα