Παναθηναϊκός - Λανς 2-0: Ρελάνς, Ευρώπη, Πα-να-θη-να-ϊ-κός!

Νίκος Αθανασίου

bet365

Με γκολ των δυο νέων εξτρέμ του, Πελίστρι (62') και Τετέ (85'), ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το 2-1 του πρώτου ματς, νίκησε 2-0 τη Λανς και βρίσκεται στο League Stage του Conference League.

Παναθηναϊκός-Λανς: Έτσι έπαιξαν

Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Ντραγκόφσκι στην υπεράσπιση της εστίας. Μλαντένοβιτς αριστερός μπακ, Κώτσιρας δεξιός και ο Γεντβάι με τον Ίνγκασον οι δύο στόπερ. Αράο και Τσέριν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Μπακασέτα σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στο αριστερό ''φτερό'' ο Πελίστρι, στο δεξί ο Τετέ και σέντερ φορ ο Ιωαννίδης.

Στην αντίπερα όχθη, ο Γουίλ Στιλ ξεκίνησε την Λανς με τον Σαμπά στην υπεράσπιση της εστίας. Σαρ, Γκουσάνοφ και Γκράντιτ οι τρεις στόπερ. Αριστερός μπακ-χαφ ο Μασάδο και δεξιός ο Φρανκόφσκι. Ντιούφ, Τόμασον, Περέιρα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Σαϊντ και Σοτοκά οι δύο επιθετικοί.

Δεν λειτούργησε το πλάνο, σωτήριος ο Ντραγκόφσκι

Σε παιχνίδι που ήθελε τουλάχιστον ένα γκολ και δύο για να περάσει, ο Παναθηναϊκός είδε το πρώτο ημίχρονο να φεύγει χωρίς να έχει δημιουργήσει ούτε υποψία ευκαιρίας. Το πλάνο του Ντιέγκο Αλόνσο για άμεσο παιχνίδι και στόχευση στα 3vs3 ψηλά στο γήπεδο δεν λειτούργησε. Οι παίκτες της Λανς κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες και τις πιο πολλές δεύτερες μπάλες. Το Τριφύλλι ούτε στιγμή δεν επιχείρησε να παίξει με περισσότερες συνεργασίες, να κυκλοφορήσει, να βρει τοποθετήσεις καλές ανάμεσα στις γραμμές. Μακρινή μπαλιά και τρέξιμο. Η Λανς που στις μεταβάσεις της ήταν γρήγορη ήταν εκείνη που είχε τις μεγάλες στιγμές. Στο 15', όμως, ο Ντραγκόφσκι υπενθύμισε πως στα πέναλτι είναι... top και απέκρουσε την εκτέλεση του Σοτοκά. Μάλιστα, ο Πολωνός κίπερ είχε ακόμη μία καλή επέμβαση σε ενέργεια του Σαϊντ στο 35'.

Την... ξέρανε με τους παιχταράδες στο τρανζίσιον!

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός πήρε περισσότερα ρίσκα, έδωσε ρυθμό στο παιχνίδι και τα έπαιξε όλα για το γκολ. Οι αλλαγές του Αλόνσο έδωσαν πνοή(Μαξίμοβιτς, Βαγιαννίδης, Τζούρισιτς) και στο 63' ο Ντραγκόφσκι έδιωξε την προβολή του Τόμασον. Στα... καπάκια, με ένα τρομερό επιθετικό τρανζίσιον ο Πελίστρι άλλαξε με τον Ιωαννίδη, η μπάλα στρώθηκε στο αριστερό του Ουρουγουανού και γκολ! Το ΟΑΚΑ... πήρε φωτιά!

Η Λανς πήρε την μπάλα στα πόδια της, πίεσε, ο Ντραγκόφσκι είχε τις απαντήσεις και στο 86' με τον Μαντσίνι να φεύγει στο ξέφωτο και τον Τετέ να πλασάρει ιδανικά, ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0 και... κλείδωσε την πρόκριση, παίζοντας αποτελεσματική άμυνα μέχρι το φινάλε.

Η πρόκριση ήταν δική του.

MAN OF THE MATCH: Δύο παίκτες από τον Παναθηναϊκό. Ο Τετέ που από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η φάση του γκολ με κλέψιμο στη μεσαία γραμμή ενώ σκόραρε το δεύτερο με υπέροχο πλασέ. Στην ίδια κατηγορία και ο Ντραγκόφσκι που ήταν... κέρβερος κάτω από τα δοκάρια και με εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του. Μυθικό ματς από τον Πολωνό κίπερ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τιν Γεντβάι. Ο Κροάτης στόπερ ήταν τρομερός. Πολλές σημαντικές επεμβάσεις στη περιοχή του Παναθηναϊκού. Σπουδαία εικόνα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Λανς έχασε σημαντικές ευκαιρίες και η επιθετική της δυστοκία της κόστισε απόψε στο ΟΑΚΑ, μεταξύ άλλων.

Η ΓΚΑΦΑ: Στην φάση του πέναλτι ο Μλαντένοβιτς πήγε άτσαλα στον αντίπαλό του και έκανε ένα πέναλτι που ήταν... τηλεοπτική αλλά έδωσε το δικαίωμα στον VAR να το δώσει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μουνουέρα ήταν κάκιστος και έδωσε όλα τα σπόρια στην Λανς. Ακόμη μία άθλια διαιτησία αυτό το καλοκαίρι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός με ένα κυνικό δεύτερο ημίχρονο και τελειώματα κλάσης του Τετέ και του Πελίστρι απέκλεισε την Λανς και πέρασε στους ομίλους του Conference League. Μεγάλο βράδυ σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα