Αλόνσο: «Είχαμε πίστη, ευχαριστούμε τον κόσμο, θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι»

Ο Αλόνσο

bet365

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν απόλυτα ικανοποιημένος μετά την πρόκριση επί της Λανς με το 2-0 στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ουρουγουανού τεχνικού:

- Πως βιώσατε αυτή την βραδιά;

Να πω ότι έχω πολύ πίστη σε όλους. Και στους φιλάθλους. Πίστη διότι πιστέψαμε ότι θα εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες που θα φτιάξουμε. Ξέραμε ότι θα παίξουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, όπου αν περνούσε θα ήταν φαβορί για την διοργάνωση. Δείξαμε το πρόσωπό μας και δώσαμε την μάχη μας, ώστε να πάρουμε την νίκη. Οι φίλαθλοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο και μας βοήθησαν πάρα πολύ.

- Πως νιώθετε μετά από αυτή την πρόκριση και τι μήνυμα στέλνει η ομάδα;

Αισθάνομαι περήφανος για τους παίκτες και την ομάδα μας. Αισθάνομαι πιο ήρεμος γιατί αξίζαμε να περάσουμε στο Άμστερνταμ. Το αξίζαμε. Πέρα από την δυσκολία που θα μας εμφάνιζε ο αντίπαλος, νιώθαμε ότι έπρεπε να είμαστε στην Ευρώπη. Να είμαστε ομάδα με χαρακτήρα και νοοτροπία συνέχεια. Στο πρωτάθλημα παίξαμε άσχημα αλλά είχαμε χαρακτήρα. Όταν παίζεις άσχημα, αν έχεις χαρακτήρα, νικάς.

- Ποια ήταν η διαφορά ανάμεσα στα δύο ημίχρονα;

Τα πρώτα δέκα δεκαπέντε λεπτά τα παίξαμε καλά στην αρχή. Μετά οι αντίπαλοι κατανόησε τον τρόπο και δεν μας άφησε πολλούς χώρους. Έπρεπε να παίξουμε με μακρινές μπαλιές. Στο δεύτερο αλλάξαμε την δομή που είχαμε, βάζοντας παίκτη πιο κοντά στον Φώτη. Έχοντας γρήγορους παίκτες που θα έκαναν τις διάφορες παρεμβάσεις και συνεργασίες. Ξέραμε ότι ο Τετέ παίζει ως δέκα και ως εξτρέμ. Όταν τον βάζουμε έξω μπαίνει προς τα μέσα. Είναι ένα ψευτοδεκάρι. Το είχαμε συζητήσει και ξέραμε ότι θα κάνει αυτό το παιχνίδι.

- Για τα γκολ του Παναθηναϊκού στις επιθετικές μεταβάσεις. Τις είχατε σκεφτεί αυτές τις φάσεις όταν φτιάχνατε την στρατηγική της ομάδας σας;

Αναμφίβολα ξέραμε ότι η Λανς είναι μια ομάδα που πιέζει ψηλά και έχει άμυνα πιο μπροστά. Εμείς κοιτάμε να παίζουμε με την μπάλα, με περισσότερους παίκτες. Ο αντίπαλος δεν μας άφηνε να εκμεταλλευθούμε την υπεραριθμία. Έπαιζαν μαν το μαν. Το αβαντάζ ήταν στους χώρους, όχι στο ίδιο το παιχνίδι. Για αυτό έβαλα ψηλά τρεις πολύ γρήγορους παίκτες και τον Μπακασέτα που είναι έξυπνος και φιλτράρει καλά το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μας βγήκε, ώστε να τρέξουμε αλλά στο δεύτερο τα καταφέραμε.

- Ποιο το μήνυμα για τη συνέχεια;

Να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας. Τους ευχαριστούμε πολύ γιατί μας μετέφεραν πίστη που και εμείς έχουμε. Σήμερα έχουμε πολύ χαρούμενη βραδιά και ημέρα. Θα έχουμε και καλές και κακές στιγμές. Πάντα πρέπει να πιστεύουμε και να είμαστε όλοι μαζί. Πρέπει να μεγαλώσουμε σαν ομάδα, να δουλεύουμε ταπεινά και να κρατάμε τις αρετές μας. Είναι πολλές. Πρέπει να συνεχίσουμε με επιμονή, προσπαθώντας πάντα να παίξουμε όπως το αισθανόμαστε. Πρέπει να παίξουμε όπως εμείς νιώθουμε.

- Τι είπατε στο ημίχρονο;

Να κάνουμε ότι κάναμε στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά. Και αν κάναμε περισσότερα, αλλάζοντας λίγο την δομή, πιο κάθετα, θα τα πηγαίναμε καλύτερα. Το άλλο ήταν να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις πιέσεις της Λανς. Στο πρώτο δεν μπορέσαμε να πιέσουμε πολύ. Στο δεύτερο που ήμασταν καλύτερη με την μπάλα, πιέσαμε περισσότερο.

- Τι μπορεί να κάνει ο Πελίστρι στον Παναθηναϊκό;

Αν βρίσκεται εδώ σημαίνει πως μπορεί να μας βοηθήσει. Τον ξέρω άριστα από την Εθνική. Έπαιζε από τα 18 στη Γιουνάιτεντ. Σήμερα είναι μόνο 22. Είναι πολύ νέος, έχει να μάθει πολλά. Η ποιότητα που διαθέτει είναι πάρα πολύ καλή. Θα γίνει ακόμη καλύτερος παίκτης. Αν γίνει έτσι και εμείς θα είμαστε καλύτερη ομάδα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα