Παναθηναϊκός: Σε μία βραδιά βγαλμένη από την ένδοξη ιστορία του, έστειλε σπίτι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης

Παναθηναϊκός: Σε μία βραδιά βγαλμένη από την ένδοξη ιστορία του, έστειλε σπίτι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης

Παναθηναϊκός: Σε μία βραδιά βγαλμένη από την ένδοξη ιστορία του, έστειλε σπίτι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης γράφει για την μαγική βραδιά στο Ολυμπιακό Στάδιο και την πρόκριση του Παναθηναϊκού κόντρα σε ένα φαβορί για την κατάκτηση του Conference League.

Δεν είναι εύκολο να περιγράψει κάποιος με λόγια αυτό που ζήσαμε το βράδυ της Πέμπτης στην Καλογρέζα. Δεν ξέρω ποιες λέξεις ταιριάζουν καλύτερα, ποιες αποτυπώνουν το μεγαλείο αυτής της πρόκρισης. Παναθηναϊκός σημαίνει Ευρώπη. Και θα ήταν τόσο κρίμα για την ομάδα που τώρα χτίζεται, να μην συνεχίσει στο κυρίως πιάτο των Κυπέλλων Ευρώπης, απλά και μόνο επειδή η τύχη της γύρισε την πλάτη, φέρνοντας την απέναντι σε Άγιαξ και Λανς.

Ο Παναθηναϊκός άφησε εκτός ένα από τα φαβορί του Conference League

Αλήθεια, έχουμε αντιληφθεί τι κατάφερε ο Παναθηναϊκός; Να αναγκάσει να ασχολείται μονάχα με τις εγχώριες υποχρεώσεις της, μία από τις καλύτερες ομάδες ενός εκ των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Το έγραφα πριν τον επαναληπτικό και συνεχίζω να το πιστεύω. Η Λανς στο φινάλε της σεζόν, έχει όλα τα φόντα για να τερματίσει σε μία από τις θέσεις της Ligue 1 που οδηγούν στο επόμενο Champions League.

Πέραν αυτού, όμως, ο Παναθηναϊκός απέκλεισε ένα, κατά τη γνώμη μου, φαβορί για την κατάκτηση του Conference League. Μπορείτε να ρίξετε μία γρήγορη ματιά στις ομάδες της League Phase της διοργάνωσης. Να ξεχωρίσουμε την Τσέλσι, την Μπέτις, και την Φιορεντίνα; Ως εκεί. Δεν υπάρχει άλλο κλαμπ που θα φάνταζε φαβορί απέναντι στη Λανς, για να φτάσει ως το τέλος του δρόμου. Αυτήν την ομάδα το τριφύλλι, την έστειλε σπίτι της. Οι Γάλλοι θα μπουν στο αεροπλάνο της επιστροφής με κατεβασμένα κεφάλια.

Μία νύχτα που ξεκίνησε όμορφα και τελείωσε μαγικά

Ήταν μία νύχτα που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός φρόντισε να ξεκινήσει πολύ όμορφα. Οι πράσινες σημαίες στο χορτάρι, ο ύμνος στα μεγάφωνα και 60.000 χαρτόνια με πράσινα και λευκά τριφύλλια να κάνουν το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας να μοιάζει με την πιο ζεστή έδρα στον κόσμο. Ναι, γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέρει καλά να μετατρέπει αυτό το «κρύο» γήπεδο, σε ένα κολαστήριο για τον αντίπαλο. Έχει ζήσει μεγάλες στιγμές στο παρελθόν η Καλογρέζα και έμελλε να ζήσει μία ακόμα, το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κέρβερος Ντραγκόφσκι και η απόδειξη του «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις»

Το ματς πήγε να στραβώσει νωρίς. Ένα αχρείαστο πέναλτι από τον Μλαντένοβιτς, θαρρείς πως πήγε να χαλάσει την γιορτή στο ξεκίνημά της. Ο κέρβερος Ντραγκόφσκι, όμως, ήταν εκεί. Για να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, πως ο Παναθηναϊκός είχε μπει στο γήπεδο για να προκριθεί. Ο Πολωνός τερματοφύλακας ήταν καθοριστικός σε όλες τις στιγμές της βραδιάς που χρειάστηκε να επέμβει. Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, αποτελεί έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορικής πρόκρισης.

Με το ημίχρονο στο 0-0, αντιλαμβανόταν κανείς πως το πρώτο ζητούμενο είχε επιτευχθεί. Οι πράσινοι είχαν διατηρήσει ανέπαφη την εστία τους και στο δεύτερο ημίχρονο θα έψαχναν το γκολ που, αρχικά, θα ισοφάριζε τη σειρά. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στην επανάληψη με οδηγό τα λόγια του Ντιέγκο Αλόνσο, στη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση. Με πίστη πως μπορεί να τα καταφέρει. Έψαχνε τη στιγμή του. Και τη βρήκε. Όταν διαθέτεις ποδοσφαιριστές με την ποιότητα του Πελίστρι, μία στιγμή αρκεί. Ο Ουρουγουανός συστήθηκε στο κοινό του τριφυλλιού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με ένα γκολ που άνοιξε τον δρόμο προς την πρόκριση.

Η Λανς έμοιαζε βραχυκυκλωμένη. Δεν μπορούσε να δημιουργήσει με την ίδια άνεση που το έκανε στο πρώτο ματς στη Γαλλία. Βγήκε μπροστά, ψάχνοντας, ίσως, να αποφύγει την παράταση. Και η αλήθεια είναι, πως την απέφυγε. Φρόντισε ο Μαντσίνι και ο Τετέ για αυτό. Οι δυο τους βγήκαν στην κόντρα, ο Βραζιλιάνος υποδέχθηκε την μπάλα από τον Αργεντίνο και έστειλε 60.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ και πόσα εκατομμύρια ακόμα που παρακολουθούσαν το ματς από την τηλεόραση, στον έβδομο ουρανό. Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε σημαντική επένδυση το φετινό καλοκαίρι. Απέκτησε παίκτες σπουδαίας αξίας και αυτοί φρόντισαν νωρίς να επιβεβαιώσουν πως στο ποδόσφαιρο ό,τι πληρώνεις, παίρνεις.

Οι πράσινοι το βράδυ της Πέμπτης εξασφάλισαν την παρουσία τους, κατ' ελάχιστον ως τα μέσα του Δεκέμβρη στα Κύπελλα Ευρώπης. Στην πραγματικότητα, αν δει κανείς τις ομάδες που συμπληρώνουν το παζλ των 36 της League Phase του Conference League, θα αντιληφθεί πως το τριφύλλι έχει μπροστά του μία σπουδαία προοπτική για να πάει μακριά. Ασφαλώς και υπάρχει πολύς χρόνος για να αναλυθεί αυτό, ωστόσο, λένε πως τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Το δυσκολότερο βήμα, πάντως, έγινε!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.