Παναθηναϊκός: Η τριπλή «πρώτη φορά», η νέα πινέζα στο «εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ» και οι δύο επιστροφές!

Παναθηναϊκός: Η τριπλή «πρώτη φορά», η νέα πινέζα στο «εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ» και οι δύο επιστροφές!

paodraw

bet365

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει για πρώτη φορά κόντρα σε ομάδα από τρεις διαφορετικές χώρες, ενώ θα επιστρέψει και σε γνώριμα για εκείνον μέρη στο πλαίσιο της League Phase του Conference League.

Ο Παναθηναϊκός έμαθε το μεσημέρι της Παρασκευής τους αντιπάλους στη League Phase του Conference League. Οι πράσινοι θα βρουν απέναντί τους τις Τσέλσι, Τζουργκάρντεν, Ελσίνκι, TNS και Ντινάμο Μινσκ. Μία κλήρωση που ανέδειξε και τα δικά της ξεχωριστά στοιχεία, που, πάντα, έχουν ενδιαφέρον.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, θα προσθέσει στη συλλογή του τρεις νέες χώρες, εκπροσώπους των οποίων θα έχει βρει απέναντί του, στην μακρά του πορεία στα Κύπελλα Ευρώπης. Οι πράσινοι ουδέποτε στο παρελθόν έχουν τεθεί αντιμέτωποι με συλλόγους από Βοσνία Ερζεγοβίνη, Φινλανδία και Λευκορωσία. Βέβαια, στην πραγματικότητα, στις δύο από τις τρεις παραπάνω χώρες, δεν θα στηθεί η πράσινη σημαία, εξαιτίας του νέου συστήματος διεξαγωγής των διοργανώσεων της UEFA. Και αυτό διότι ο Παναθηναϊκός τις Ελσίνκι και Ντινάμο Μινσκ θα τις υποδεχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, ενώ δεν θα ταξιδέψει αυτός στις έδρες τους. Θα είναι, όμως, η πρώτη κόντρα του τριφυλλιού με ομάδες από τις δύο αυτές χώρες.

Από την άλλη πλευρά, οι πράσινοι για πρώτη φορά θα πατήσουν έδαφος Βοσνίας Ερζεγοβίνης για να αναμετρηθούν με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα, που προ κάποιων εβδομάδων τέθηκε αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ. Αυτή, λοιπόν, θα είναι μία νέα πινέζα στον χάρτη του «εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ»!

Μία επιστροφή από το πρόσφατο και μία από το πιο μακρινό παρελθόν

Η κλήρωση, όμως, της Παρασκευής «τσέκαρε» για τον Παναθηναϊκό και δύο επιστροφές. Οι πράσινοι θα βρεθούν στην Ουαλία για την αναμέτρηση με την TNS και αυτή θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που το τριφύλλι θα τεθεί αντιμέτωπο με ομάδα από τη συγκεκριμένη χώρα. Η άλλη ήταν τη σεζόν 1989/90, όταν στο πλαίσιο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, είχε κοντραριστεί με την Σουόνσι, η οποία τότε αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος και είχε εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της συμμετοχή από το «παραθυράκι» του Κυπέλλου Ουαλίας. Για την ιστορία το τριφύλλι είχε επικρατήσει με 3-2 στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, ενώ ο επαναληπτικός είχε λήξει ισόπαλος με σκορ 3-3.

Η δεύτερη επιστροφή του Παναθηναϊκού, αφορά στην επίσκεψη του στη Στοκχόλμη. Οι πράσινοι θα βρεθούν και πάλι στη σουηδική πρωτεύουσα για πρώτη φορά με το καλοκαίρι του 2016. Τότε, στο πλαίσιο των προκριματικών του Europa League είχαν κοντραριστεί με την ΑΪΚ Στοκχόλμης, της οποίας και είχαν επικρατήσει 1-0 στη Λεωφόρο και 2-0 εκτός έδρας.

Το ενδιαφέρον στοιχείο στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά το γήπεδο. Στον αγώνα του 2016, ο Παναθηναϊκός δεν είχε φιλοξενηθεί στην έδρα της ΑΪΚ, καθώς στην Friends Arena, διεξάγονταν μία μέρα νωρίτερα, φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο περιοδείας της Μπαρτσελόνα και της τότε πρωταθλήτριας Αγγλίας, Λέστερ.

Έτσι, η αναμέτρηση είχε διεξαχθεί στο Tele2 Arena, που αποτελεί έδρα τόσο της Τζουργκάρντεν, όσο και της Χάμαρμπι. Σε αυτό το γήπεδο, λοιπόν, θα επιστρέψει το τριφύλλι, ευελπιστώντας και σε ένα ανάλογο αποτέλεσμα με αυτό προ οκτώ ετών.

Τσέλσι, η 6η!

Φυσικά, το μεγάλο όνομα μεταξύ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού είναι η Τσέλσι, την οποία και θα υποδεχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, σε μία αναμέτρηση με έντονο άρωμα… Champions League. Οι «μπλε» του Λονδίνου θα γίνουν η έκτη αγγλική ομάδα που βρίσκει απέναντι του το τριφύλλι στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης.

Η αρχή είχε γίνει με την Έβερτον στην μυθική πορεία ως τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ, ενώ ακολούθησαν οι Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ. Ασφαλώς και με κάποιες εξ’ αυτών, οι πράσινοι έχουν τεθεί αντιμέτωποι περισσότερες από μία φορές.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα