Τσέλσι: Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού έφτιαξε το πιο ακριβό ρόστερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Τσέλσι - Ρόστερ
Η Τσέλσι, την οποία ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στη League Phase του Conference League, τα τελευταία χρόνια... αφηνιάζει μεταγραφικά κι έφτασε, σύμφωνα με το CIES, να δημιουργήσει το πιο ακριβό ρόστερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Παναθηναϊκός μετρά αντίστροφα για τα παιχνίδια του στη League Phase του Conference League και φυσικά αυτό κόντρα στην Τσέλσι στο ΟΑΚΑ, είναι αυτό που ξεχωρίζει. Άλλωστε δεν πρόκειται απλά για το πιο «βαρβάτο» όνομα της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωση, αλλά για το - επισήμως - πιο ακριβό ρόστερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, το οποίο θα πατήσει το πόδι του στο ΟΑΚΑ στις 24 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES), οι Μπλε διαθέτουν πια - βάσει των ποσών που δαπάνησαν σε μεταγραφές για να το δημιουργήσουν - το πιο ακριβό ρόστερ στον πλανήτη. Τα χρήματα που έβγαλαν από τα ταμεία τους για να φτιάξουν αυτή την έκδοση της ομάδας τους αγγίζουν το 1,26 δις ευρώ! Πρόκειται δε για τη μεγαλύτερη αξία ενός ρόστερ που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία του ποδοσφαίρου! Φυσικά βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως η Τσέλσι είναι άτρωτη. Κάθε άλλο, αφού η εικόνα της δεν είναι και η καλύτερη. Για την ιστορία, το σχετικό «βάθρο» συμπληρώνουν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μάντσεστερ Σίτι.

Αναλυτικά η δεκάδα των πιο ακριβών ρόστερ:

  1. Τσέλσι (1,28 δις ευρώ)
  2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1,038 δις ευρώ)
  3. Μάντσεστερ Σίτι (1,017 δις ευρώ)
  4. Άρσεναλ (798 εκατ. ευρώ)
  5. Τότεναμ (787 εκατ. ευρώ)
  6. Παρί Σεν Ζερμέν (772 εκατ. ευρώ)
  7. Λίβερπουλ (735 εκατ. ευρώ)
  8. Ρεάλ Μαδρίτης (720 εκατ. ευρώ)
  9. Νιούκαστλ (683 εκατ. ευρώ)
  10. Γιουβέντους (626 εκατ. ευρώ)
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα