Τσέλσι: Το αστρονομικό ποσό που έχει ξοδέψει σε μεταγραφές την τελευταία δεκαετία!

Τσέλσι - Ρόστερ
Ούτε Μάντσεστερ Σίτι, ούτε Παρί Σεν Ζερμέν. Η ευρωπαϊκή αντίπαλος του Παναθηναϊκού, Τσέλσι, είναι η ομάδα που έχει ξοδέψει - και μάλιστα με τρομακτική διαφορά - τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφές από το 2015 μέχρι σήμερα.

Για μερικούς κάτι σαν... ποδοσφαιρικό πείραμα και για άλλους μια ομάδα «τρομακτικών» υποσχέσεων. Το μόνο σίγουρο για την Τσέλσι είναι πως της αρέσει να ξοδεύει, να διαλύει ρεκόρ, να σπρώχνει τεράστια ποσά στην αγορά για τους ποδοσφαιριστές της. Η ευρωπαϊκή αντίπαλος του Παναθηναϊκού (θα την αντιμετωπίσει στο Conference League στις 24/10) το έκανε πάντα, το έκανε με τον Αμπράμοβιτς, το κάνει και με τους Μπόελι και Εγκμπάλι και έφτασε να σκαρφαλώσει σε μια πρωτιά που προκαλεί δέος!

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES), οι Μπλε από το 2015 μέχρι και σήμερα έχουν ξοδέψει 2,78 δισεκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές, περισσότερα από κάθε άλλον σύλλογο στον πλανήτη! Και μάλιστα με διαφορά. Για παράδειγμα, στο ίδιο διάστημα η Μάντσεστερ Σίτι έχει ξοδέψει 1,96 δις και η Γιουνάιτεντ 1,95 δις, ενώ ακολουθεί η Παρί Σεν Ζερμέν με 1,90 δις... Μιλάμε δηλαδή για μια διαφορά που ξεπερνά το 42% σε σχέση με αυτούς που την ακολουθούν και αποδεικνύει πως η Τσέλσι, όσον αφορά στις μεταγραφές, δεν... έβλεπε και δεν βλέπει κανέναν.

Αυτή τη στιγμή άλλωστε, έχει στη διάθεσή της το πιο ακριβό ρόστερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, για το οποίο έβγαλε από τα ταμεία της 1,26 δισεκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί δε, πως το «ταμείο» της από το 2015 μέχρι το 2024 βρίσκεται στο -1,2 δις, αγοράζει δηλαδή πολύ περισσότερο και πολύ πιο ακριβά από όσο πουλάει.

Το Top 10 των συλλόγων σε έξοδα μεταγραφών (2015-2024):

  1. Τσέλσι 2,78 δις
  2. Μάντσεστερ Σίτι 1,96 δις
  3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1,95 δις
  4. Παρί Σεν Ζερμέν 1,90 δις
  5. Γιουβέντους 1,77 δις
  6. Μπαρτσελόνα 1,67 δις
  7. Τότεναμ 1,41 δις
  8. Άρσεναλ 1,40 δις
  9. Ατλέτικο Μαδρίτης 1,24 δις
  10. Λίβερπουλ 1,24 δις
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα