Παναθηναϊκός: To μεγάλο «πρέπει» κι ένα καλό... φάρμακο ενόψει Ολυμπιακού

Παναθηναϊκός: To μεγάλο «πρέπει» κι ένα καλό... φάρμακο ενόψει Ολυμπιακού

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: To μεγάλο «πρέπει» κι ένα καλό... φάρμακο ενόψει Ολυμπιακού

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την αποψινή πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο Conference League στη Μπάνια Λούκα κόντρα στη Μπόρατς

Η εκκίνηση του Παναθηναϊκού στη League phase του Conference League έχει ένα μεγάλο «πρέπει» για τον Ντιέγκο Αλόνσο και τους ποδοσφαιριστές του.

Η Μπόρατς, το αθλητικό καμάρι της Μπάνια Λούκα, μπορεί να είναι η πρωταθλήτρια Βοσνίας, μπορεί να διαθέτει ένα καλό ποδοσφαιρικό σύνολο, ωστόσο, η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στα ρόστερ των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη και το Τριφύλλι είναι υποχρεωμένο να το αποδείξει αυτό πάνω στο χορτάρι.

Αν υπάρχει ένα πρόσφατο παράδειγμα που να αντικατοπτρίζει συνοπτικά τα όσα οφείλουν να κάνουν οι ''πράσινοι''; Φυσικά.

Το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπότεφ στη Βουλγαρία στα προκριματικά του Europa League. Τότε είχε μπει πάρα πολύ δυνατά, πολύ συγκεντρωμένα, με ξεκάθαρη διάθεση ''καλησπέρα, ήρθαμε να κάνουμε την δουλειά πειστικά''. 4-0 τελικό, 3-0 από το ημίχρονο. Σε αυτά τα ματς οφείλεις, προφανώς, να σέβεσαι τον αντίπαλο σου αλλά από την άλλη και πάνω από όλα οφείλεις να σέβεσαι τον εαυτό σου, την αξία σου, το ευρωπαϊκό σου μέγεθος και να μην αφήνεις κανένα περιθώριο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στη φετινή ευρωπαϊκή του παρουσία, ο Παναθηναϊκός παίζει για να φτιάξει εκτός από το παρόν και το μέλλον του, αναζητώντας τέσσερις νίκες, πρόκριση από την πρώτη οκτάδα και βαθμούς, οι οποίοι θα σβήσουν τον δύσβατο δρόμο που έπρεπε να διασχίζει τα προηγούμενα καλοκαίρια. Η αρχή πρέπει να γίνει απόψε στη... Νέα Σμύρνη της Βοσνίας αλλά για να συμβεί αυτό, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται το καλό του αγωνιστικό του πρόσωπο.

Όχι για ένα ημίχρονο αλλά για ολόκληρο το παιχνίδι. Χρειάζεται να δείξει βελτίωση στην ανάπτυξη και την δημιουργία, να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, να καταθέσει την δεδομένη ποιότητα που έχει το έμψυχο δυναμικό του μέσα από τις ομαδικές κινήσεις.

Το αποψινό παιχνίδι παράλληλα αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε ο Παναθηναϊκός αν κάνει το αυτονόητο, να πάει στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, έχοντας φτιάξει το κέφι, την ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση και το κλίμα σε ολόκληρο τον οργανισμό. Δεν είναι απλά μία ευρωπαϊκή πρεμιέρα. Είναι ένα ματς που μπορεί να σε στείλει σε έναν... τελικό για το πρωτάθλημα με καλή διάθεση. Είναι προφανές. Διαφορετικά θα οδηγηθεί στο ντέρμπι είναι πειστικός και νικητής και εντελώς διαφορετικά αν πετάξει βαθμούς, σε αγώνα που το ''τρίποντο'' είναι μονόδρομος.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αυτό που περιμένουμε είναι 3-4 αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με τους Κώτσιρα, Τσέριν, Πελίστρι, Σένκεφελντ να διεκδικούν με περισσότερες πιθανότητες θέση στο αρχικό σχήμα. Ο Αλόνσο δεν άνοιξε τα χαρτιά του αλλά με δεδομένο πως ακολουθεί ένα τόσο σημαντικό ματς, σίγουρα θα θελήσει να δώσει ανάσες και να φρεσκάρει την ενδεκάδα του. Εξάλλου το ρόστερ έχει μεγάλη ποιότητα και λύσεις σε κάθε θέση, ώστε να υποστηρίξει αυτή την κατάσταση.

Υ.Γ1: Για το θέμα του Γιώργου Βαγιαννίδη θα τα πούμε από Δευτέρα.

Υ.Γ2: Όπως και για τις δηλώσεις-μάθημα του Ντιέγκο Αλόνσο στη συνέντευξη Τύπου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.