Conference League: Η Λέγκια «ξέρανε» τη Μπέτις, ιστορική πρώτη νίκη για Νόα και Χάιντενχαϊμ

Newsroom
legia-conference-league

bet365

Η Λέγκια «σόκαρε» τη Μπέτις στη Βαρσοβία παίρνοντας το ματς με 1-0. Ιστορική πρώτη νίκη σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τη Νόα απέναντι στη Μλάντα Μπόλεσλαβ (2-0), ενώ η Ντινάμο Μινσκ έχασε με ανατροπή από τη Χαρτς (1-2).

Οι πρώτες αναμετρήσεις της ημέρας για την 1η αγωνιστική της League Phase του Conference League ολοκληρώθηκαν. Η Μπέτις γνώρισε την ήττα στην Πολωνία από τη Λέγκια με 1-0, ενώ η Νόα πανηγύρισε την πρώτη της (ιστορική) νίκη με 2-0 κόντρα στη Μλάντα Μπόλεσλαβ. Η Ντινάμο Μινσκ, που θα βρεθεί αργότερα στον δρόμο του Παναθηναϊκού, ηττήθηκε στην έδρα της με ανατροπή από τη Χαρτς (1-2). Η Σερκλ Μπριζ συνέτριψε με 6-2 την Σεντ Γκάλεν, ενώ η Χάιντενχαϊμ «λύγισε» τελικά τη Λιουμπλιάνα με 2-1 παίρνοντας ένα ιστορικό επίσης «τρίποντο».

Θύμα έκπληξης η Μπέτις, τριάρα για Μόλντε

Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς σημειώθηκε στην Πολωνία, εκεί όπου η Λέγκια κατάφερε να λυγίσει τη Μπέτις με 1-0 σε μια ιδανική πρεμιέρα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Καπουάντι στο 23΄, βάζοντας σε θέση οδηγού τους Πολωνούς. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τους Βερδιμπλάνκος να ξεκινούν με το αριστερό στη διοργάνωση.

Τις εκπλήξεις από την άλλη κατάφερε να αποφύγει η Μόλντε, η οποία διέλυσε με 3-0 τη Λαρν. Έπειτα από ένα άσφαιρο πρώτο μέρος και για τις δυο πλευρές, οι γηπεδούχοι έβαλαν μπρος τις μηχανές. Στο 51΄ο Εϊκρέμ άνοιξε το σκορ, με τον Μπρινλίντσεν στο 78΄να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του. Στο 90+5΄ο Ίνλερ πρόσθεσε τη δική του σφραγίδα για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Πρωτάρες Νόα και Χαϊντενχαϊμ

Μεγάλη βραδιά και για τη Νόα, η οποία δεν έμεινε μονάχα στην αναπάντεχη πρόκριση επί της ΑΕΚ. Στην πρεμιέρα της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν υπέταξε με 2-0 την Μλάντα Μπόλεσλαβ χάρη σε γκολ σε κάθε ημίχρονο. Αρχικά στο 40΄ο Ικαουνιέκς άνοιξε το σκορ, ενώ στο 55΄ ο Οντισάρια κλείδωσε τη νίκη των γηπεδούχων.

Η Σερκλ Μπριζ σκόρπισε τη Σεντ Γκάλεν με 6-2 καθαρίζοντας το ματς από το πρώτο μέρος. Η Σεντ Γκάλεν προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν είχε και πολλά περιθώρια, με το 6-2 να είναι το τελικό σκορ. Νίκη πανηγύρισε και η Αστάνα επικρατώντας στην έδρα της επί στης Μπάτσκα Τόπολα με 1-0. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού την τελευταία αγωνιστική, Ντινάμο Μινσκ, έχασε στην έδρα της από την Χαρτς (1-2) με ανατροπή στις καθυστερήσεις. Ιστορική νίκη πήρε και η Χάιντενχαϊμ απέναντι στη Λιουμπλιάνα με 2-1, με τον Βάνερ στο 83' να χαρίζει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Σερκλ Μπριζ - Σεντ Γκάλεν 6-2
Ντινάμο Μινσκ - Χαρτς 1-2
Αστάνα - Μπάτσκα Τόπολα 1-0
Χάιντενχαϊμ - Λιουμπλιάνα 2-1
Λέγκια - Μπέτις 1-0
Μόλντε - Λαρν 3-0
Νόα - Μλάντα Μπόλεσλαβ 2-0
Ομόνοια - Βίκινγκουρ Ρέικιαβικ 4-0

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα