Ομόνοια - Βίκινγκουρ 4-0:Το Τριφύλλι με ανεβασμένους ρυθμούς σκόρπισε τους Ισλανδούς

Ομόνοια - Βίκινγκουρ 4-0:Το Τριφύλλι με ανεβασμένους ρυθμούς σκόρπισε τους Ισλανδούς

Η Ομόνοια με εμφάνιση τεσσάρων αστέρων στο δεύτερο ημίχρονο «σκόρπισε» με τέσσερα γκολ της Βίκινγκουρ και πήρε το πρώτο της τρίποντο στη League Phase του Europa Conference League.

Υψίστης σημασίας η σημερινή αναμέτρηση για την Ομόνοια. Οι Πράσινοι είχαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στη νεοσύστατη League Phase του Conference League, στην έδρα τους, στο ΓΣΠ, με τον κόσμο στο πλευρό τους αποσκοπώντας να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Πρώτο εμπόδιο στο πλάνο αυτό, η Ισλανδική Βίκινγκουρ, η οποία δεν επρόκειτο να διευκολύνει το έργο του Τριφυλλιού, καθώς στην παρθενική της εμφάνιση στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση της UEFA, προσδοκούσε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ημίχρονο δίχως στιγμή και «λάμψη»

Για αυτό και το παιχνίδι ξεκίνησε δίχως ιδιαίτερο ρυθμό, με τους Ισλανδούς, δεδομένης και της απειρίας τους σε τέτοιες διοργανώσεις, να μην επιτρέπουν στο ματς να αποκτήσει υψηλό και γρήγορο τέμπο, κάτι το οποίο δε θα τους συνέφερε.

Η αναμέτρηση κυλούσε στα πρώτα λεπτά λόγω αυτής της συνθήκης, χωρίς μεγάλη ευκαιρία, με πολλά φάουλ ωστόσο και από τις δυο πλευρές, κάτι που δεν ευνοούσε σε κανένα πλαίσιο την ομάδα της Λευκωσίας.

Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 18', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Χάνσεν πήρε την κεφαλιά, με τον Φαμπιάνο να αποκρούει ξανά σε κόρνερ. Πολλά προβλήματα αντιμετώπιζε δημιουργικά η Ομόνοια. Στο 23' ο Φαμπιάνο είπε ξανά όχι σε κεφαλιά του Τζούριτς.

Το Τριφύλλι απείλησε πρώτη φορά στο 28ο λεπτό, με ένα σουτ του Λοΐζου το οποίο κατέληξε άουτ, καταγράφοντας ουσιαστικά την πρώτη τελική του, στο πρώτο 45λεπτο, μετά από το περάς σχεδόν μισής ώρας, κάτι που αν μη τι άλλο δεν αποτυπώνει την Ομόνοια του Νταμπράουσκας. Οι Ισλανδοί σε κανένα σημείο στο πρώτο ημίχρονο δεν επέτρεψαν να αναπτυχθεί ρυθμός και είτε με φάουλ είτε με τεχνικές καθυστερήσεων έσπαγαν το τέμπο.

Το ημίχρονο έφθασε δίχως άλλη καλή στιγμή, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια σε λευκή ισοπαλία. Σίγουρα ο Λιθουανός τεχνικός θα είχε πολλά να πει στους ποδοσφαιριστές του για την συνέχεια.

Ομόνοια για φίλημα και «τεσσάρα»

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε με τις ίδιες συνθήκες και το ίδιο πρόσημο όπως κύλησε το πρώτο μέρος. Η Ομόνοια ήθελε την νίκη μπροστά στο κοινό της που γέμισε το ΓΣΠ και δε θα αρκούταν σε παθητικό ρόλο.

Παρόλα αυτά, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους Ισλανδούς, πάλι με τον Τζούριτς, με τον Φαμπιάνο και πάλι να λέει «όχι» σε αυτή την ευκαιρία.

Το δίκαιο δεν άργησε να γίνει πράξη. Στο 51ο λεπτό, ο Χαραλάμπους, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Εβάντρο, εκτέλεσε κόρνερ υποδειγματικά, με τελικό αποδέκτη των Σενού Κουλιμπαλί, ο οποίος πέτυχε το 5ο φετινό του τέρμα και άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι. Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα, με τον Γάλλο αμυντικό πραγματικά να εξελίσσεται σε παράγοντα Χ για την ομάδα του Νταμπράουσκας. Εξίσου και ο Χαραλάμπους ο οποίος μέσα σε 6 λεπτά έβγαλε την ασίστ.

omonoia panigirsmoi

Τώρα η Βικινγκούρ θα έπρεπε να βρει ένα τέρμα για να φέρει στα ίσια την αναμέτρηση, ωστόσο ήταν στο 100% με την πλάτη στο τοίχο και υπό δύσκολη περίσταση. Οι Πράσινοι πλέον πατούσαν εξαιρετικά και ολότελα άφησαν πίσω τους την μέτρια και νωχελική παρουσία στο Α' μέρος.

Το παιχνίδι κυλούσε από ένα σημείο και έπειτα δίχως κάποια ιδιαίτερη σημαντική ευκαιρία και αυτό ευνοούσε στον μεγαλύτερο βαθμό τους γηπεδούχους. Στο 77ο λεπτό ο Γιόνσον έστειλε την μπάλα άουτ από καλή θέση, απειλώντας την εστία του Φαμπιάνο μετά το 49ο λεπτό και εκείνη την στιγμή του Τζούριτς.

Μισή ώρα ακριβώς μετά το γκολ του Κουλιμπαλί (στο 81'), ο Κακουλλής (που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Στεπίνσκι), σκόραρε, έκανε το 2-0 και σφράγισε το πρώτο τρίποντο για την Ομόνοια στη League Phase του Europa Conference League.

Και πάλι ο Χαραλάμπους έκανε το γύρισμα, ο Γίονσον δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και από θέση βολής ο «Κάκου», διπλασίασε τα τέρματα του Τριφυλλιού.

Η αναμέτρηση δεν είχε κλείσει εκεί όμως. Μια ακόμα αλλαγή του Νταμπράουσκας, ο Αλιούμ, με εξαιρετική ατομική ενέργεια κουβάλησε την μπάλα, πλάσαρε υποδειγματικά και έγραψε το 3-0, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα της σημερινής αναμέτρησης.

Δεν ήταν όμως ούτε αυτό το κερασάκι. Ο Κακουλλής, με την συμπλήρωση των 90 λεπτών πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και 4ο της Ομόνοιας, σκορπώντας σε ένα 45λεπτο τους Ισλανδούς.

Εξαιρετικό διάβασμα στην αναμέτρηση από τον προπονητή της Ομόνοιας, με τα τέσσερα γκολ της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο να προκύπτουν από τις αλλαγές του. Οι Πράσινοι κάνουν ποδαρικό με το δεξί στις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους μέσα στη σεζόν και πλέον κοιτάνε τον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο την Χάρτς στη Σκωτία (24/10 19:45).

Αδιαμφισβήτητος MVP της αναμέτρησης ο Ανδρόνικος Κακουλλής, ο οποίος σκόραρε δυο φορές μέσα σε περίπου 25' λεπτά, γύρισε οριστικά την πλάστιγγα της αναμέτρησης με το γκολ που πέτυχε στο 81' και πλέον αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία που λαμβάνει την ατομική ποιότητα που διαθέτει.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα