Πέτροκουμπ - Πάφος 1-4: Ασύλληπτη ανατροπή, «τεσσάρα» και ιστορική νίκη στην πρεμιέρα

Newsroom
Ιστορία έγραψε η Πάφος στη Μολδαβία, επικρατώντας με 1-4 της Πέτροκουμπ στην πρεμιέρα της League Phase του Conference League και παίρνοντας το πρώτο τρίποντο της ιστορίας της σε ευρωπαϊκό όμιλο, με πρωταγωνιστές Κορέια και Ζάζα!

Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα είχαν φανταστεί οι άνθρωποι της Πάφου αυτό που συνέβη στο ξεκίνημα της φετινής League Phase του Conference League στη Μολδαβία. Η ομάδα του Καρσέδο παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και όχι μόνο έκανε την ανατροπή, αλλά πήρε μια θριαμβευτική νίκη με 1-4 επί της Πέτροκουμπ.

Πρωταγωνιστές οι Κορέια (2 γκολ) και Ζάζα, το τέταρτο γκολ των Κυπελλούχων Κύπρου ο Ναμ (πέρασε αλλαγή στο ματς), σε ένα ονειρικό βράδυ που δεν θα ξεχάσουν ποτέ οι Παφίτες!

Απίθανη ανατροπή σε τέσσερα λεπτά με γκολάρα Ζάζα!

Η Πάφος στην «πρώτη» της σε ευρωπαϊκό όμιλο, λίγο έλλειψε να αιφνιδιάσει με το... καλησπέρα την Πέτροκουμπ, όμως η λόμπα του Ζάιρο μόλις στο πρώτο λεπτό, απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τον Μπορς. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός στα πρώτα λεπτά, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 13' με σουτ του Λούπαν που -ευτυχώς- κόντραρε, ενώ στο 19' ο Σμαλενέα απέκρουσε το φάουλ του Τάνκοβιτς.

Στο 25' όμως ήρθε η άτυχη στιγμή για τους Παφίτες, καθώς ο Σούνιτς έκανε χέρι, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Λούνγκου ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Ίβουσιτς (που έπεσε σωστά) για το 1-0 στο 26'. Το γκολ όχι μόνο δεν «έριξε» την ψυχολογία της ομάδας του Καρσέδο, αντίθετα την έκανε να βρει άμεσα την ισοφάριση!

Ο Κορέια πήρε την πάσα, μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Σμαλενέα για το 1-1 στο 33ο λεπτό, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της Πάφου σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και σα να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά μετά (37') η κυπριακή ομάδα έφερε τούμπα το ματς, με τον Ζάζα να σουτάρει από μακριά και να πετυχαίνει ένα απίθανο γκολ (η μπάλα στο παραθυράκι) για το 1-2, ένα γκολ υποψήφιο για το καλύτερο της αγωνιστικής!

Ο φρενήρης ρυθμός του πρώτου μέρους ολοκληρώθηκε με ακόμη μια καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους και τον Ζάζα από καλή θέση εντός περιοχής να στέλνει την μπάλα ψηλά (45+2') και το σύνολο του Καρσέδο στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-2.

Θρίαμβος και ιστορική νίκη!

Όπως τελείωσε το πρώτο έτσι συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο η Πάφος, με πίεση ψηλά και... τρίτο γκολ! Στο 52' ο Σίλβα έκανε το γύρισμα και ο Κορέια με το δεύτερο προσωπικό του γκολ πέτυχε με αριστερό σουτ το 1-3 (η φάση εξετάστηκε και από το VAR). Πλέον, με δυο γκολ προβάδισμα οι «γαλάζιοι» μπορούσαν να ελέγξουν πιο άνετα τον ρυθμό της αναμέτρησης, όπως και έκαναν.

Επόμενη αξιόλογη τελική στο 71', όταν ο Σμαλενέα είπε «όχι» σε μακρινό σουτ που δοκίμασε ο Ναμ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ντράγκομιρ πάτησε περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω. Η Πάφος έψαχνε τέταρτο γκολ για να δώσει διαστάσεις θριάμβου, και το βρήκε στο 82'.

Ο Τάνκοβιτς έκανε ωραία πάσα στον Ναμ (είχε περάσει αλλαγή) και εκείνος με έξοχο τελείωμα σκόραρε για το εντυπωσιακό 1-4 των Παφιτών μέσα στη Μολδαβία. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και το τελικό σφύριγμα αποτύπωσε μια ιστορική, θριαμβευτική βραδιά για τους «γαλάζιους».

Πέτροκουμπ (Αντρέι Μάρτιν): Σμαλενέα, Μπορς (75' Ντιαλό), Αγκιεμάνγκ (53' Ζoρντάν), Πλάτιτσα, Ντουανλά, Άμπρος (62' Ντέμιαν), Πούσκας (75' Ματέους), Λούνγκου, Τσάρουντου (62' Νιχάεφ), Λούπαν.

Πάφος (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Κορέια (69' Ναμ), Λούκασεν, Γκολντάρ, Σίλβα, Σούνιτς (84' Βιέιρα), Μπρούνο, Ντράγκομιρ, Τάνκοβιτς (84' Μ. Ηλία), Ζάζα (60' Κίνα), Ζάιρο (60' Άντερσον).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα