ΑΠΟΕΛ: Έβαλε τα χέρια και έβγαλε τα μάτια του

ΑΠΟΕΛ: Έβαλε τα χέρια και έβγαλε τα μάτια του

Newsroom
shamrock_apoel
Το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ στο Δουβλίνο εξελίχθηκε σε έναν ποδοσφαιρικό εφιάλτη, όταν όλα έμοιαζαν να προδιαγράφουν ένα άνετο βράδυ θριάμβου. 

Οι «γαλαζοκίτρινοι» άγγιξαν τη νίκη στην πρεμιέρα της league phase στο Conference League, προηγήθηκαν στο σκορ, είχαν την αριθμητική υπεροχή, αλλά το όνειρο μετετράπη σε εφιάλτη στις καθυστερήσεις. Η Σάμροκ Ρόβερς, ομάδα που φαινόταν αδύναμη και αργή, πέτυχε το τέρμα της ισοφάρισης στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, κλέβοντας δύο πολύτιμους βαθμούς από τον ΑΠΟΕΛ και αφήνοντας τους πρωταθλητές της περσινής σεζόν να αναρωτιούνται τι πήγε λάθος.

Η ισοπαλία δεν ήταν απλώς χαμένη ευκαιρία για τρεις βαθμούς, αλλά έφερε την απώλεια χρηματικού οφέλους, με την ομάδα να χάνει 267 χιλιάδες ευρώ που θα είχε εξασφαλίσει αν έπαιρνε τη νίκη. Ο ένας βαθμός και οι 133 χιλιάδες ευρώ που αποκόμισε ήταν φτωχή παρηγοριά μπροστά στην τεράστια απογοήτευση που ένιωσαν παίκτες και φίλαθλοι.

Η απόδοση μετά το προβάδισμα γεννά πολλά ερωτήματα. Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε να χαλαρώνει, παρά το ότι αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω. Αντί να πιέσει για δεύτερο γκολ που θα του εξασφάλιζε τη νίκη, επέλεξε να «διαχειριστεί» το αποτέλεσμα λάθος που πλήρωσε ακριβά. Επιπλέον, οι αλλαγές του Ζοζέ Ντομίνγκες δεν μπόρεσαν να δώσουν τη φρεσκάδα που απαιτούνταν, αφήνοντας την ομάδα εν τέλει εκτεθειμένη.

Η ισοπαλία έρχεται να προστεθεί στους προβληματισμούς που ήδη κυριαρχούν, μετά και την ισοπαλία με την Ομόνοια 29Μ. Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει πλέον κακή ψυχολογία και καλείται να ανασυγκροτηθεί γρήγορα, καθώς μπροστά του έχει το σημαντικό ντέρμπι με την ΑΕΚ Λάρνακας. Ο χρόνος για ανασύνταξη είναι ελάχιστος, όμως το διακύβευμα τεράστιο.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει κολλημένος στα λάθη του παρελθόντος. Τα αμυντικά κενά, οι αστοχίες στην τακτική και η έλλειψη αποφασιστικότητας μπροστά από την αντίπαλη εστία είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Το βάρος στις πλάτες των παικτών και του προπονητή είναι βαρύ, και μόνο μια άμεση αντίδραση μπορεί να ελαφρύνει την κατάσταση.

Σε αυτό το ζόρικο σημείο, η ομάδα καλείται να δείξει χαρακτήρα και να σηκώσει το κεφάλι ψηλά. Το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ αποτελεί μάχη για την αποκατάσταση του ηθικού και της αξιοπιστίας του φετινού ΑΠΟΕΛ. Οι απαντήσεις θα δοθούν στο γήπεδο, και μόνο εκεί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα