Αντώνης Παπαδόπουλος: Από την Ντόρτμουντ και τα ραντάρ των «αιώνιων», ανοίγει φτερά στη Λουγκάνο

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος ανεβαίνει επίπεδο με τη Λουγκάνο

bet365

Ο Ελληνογερμανός στόπερ, Αντώνης Παπαδόπουλος συστήθηκε στο ελληνικό κοινό μέσω της Ντόρτμουντ, βρέθηκε για δύο σερί καλοκαίρια στα «ραντάρ» Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού κι ανοίγει πλέον τα φτερά του στην ελβετική Λουγκάνο, σκοράροντας με εντυπωσιακό τρόπο το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ.

Η παρουσία των Ελλήνων του εξωτερικού στο ευρωπαϊκό τριήμερο που προηγήθηκε ήταν γεμάτη από στιγμές και highlights: Από το Champions League και το υπέροχο νικητήριο γκολ του Χρήστου Τζόλη με την Μπριζ (παρθενικό του στη διοργάνωση), στο Europa League και την εξαιρετική εμφάνιση του βασικού Χρήστου Μανδά κάτω από τα γκολπόστ της Λάτσιο, ως το Conference League και το γκολ που σημείωσε ο Παντελής Χατζηδιάκος για την Κοπεγχάγη αν και δεν ήταν αρκετό για τη νίκη.

Εκτός των Τζόλη, Χατζηδιάκου, όμως, υπήρξε κι άλλος Έλληνας που βρήκε δίχτυα. Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ο Ελληνογερμανός στόπερ της Λουγκάνο ο οποίος απασχολεί συχνά πυκνά τη χώρα καταγωγής του είτε με τα πεπραγμένα του στο χορτάρι, είτε με τη σύνδεσή του με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Στα 25 του πλέον, ο γεννημένος στη Στουτγκάρδη αμυντικός που μας συστήθηκε στην Ντόρτμουντ και ακούστηκε για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ανήκει πλέον στον σύλλογο της Ελβετίας και το βράδυ της Πέμπτης άνοιξε λογαριασμό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, προσθέτοντας άλλο ένα ορόσημο στην ως τώρα καριέρα του.

Παπαδόπουλος: Η μαθητεία στην Ντόρτμουντ, τα «παράσημα» και η ώρα να ανοίξει φτερά

Το όνομά του πρωτοακούστηκε στα μέρη μας το 2021. Ήταν τότε που για πρώτη φορά μετά τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ένας άλλος «Papa» βρέθηκε στη σύνθεση της Μπορούσια Ντόρτμουντ, έστω και σε ματς προετοιμασίας.

Ο Παπαδόπουλος έκανε το step-up από τις μικρότερες κατηγορίες στη δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ και σύντομα βρήκε ευκαιρίες να τρυπώσει και πρώτη ομάδα, κερδίζοντας αρχικά την εμπιστοσύνη του Μάρκο Ρόζε αλλά κι εν συνεχεία του Έντιν Τέρζιτς.

Κάπως έτσι, παράλληλα με τη σταθερή παρουσία του στην Μπορούσια ΙΙ (συνολικά 69 ματς με 4 γκολ και 5 ασίστ), βρέθηκε να κάνει ντεμπούτο στους ομίλους του Champions League! Το βάπτισμα του πυρός το έλαβε ως αμυντικός μέσος στο 0-0 με τη Σεβίλλη στην Ανδαλουσία το 2022, για να ακολουθήσει το ματς κόντρα στα αστέρια του Πεπ Γκουαρδιόλα και της Μάντσεστερ Σίτι.

Η πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία αναμφίβολα τον γέμισε με πολύτιμα βιώματα για τη συνέχεια της καριέρας του, η οποία είχε καταλάβει πως έπρεπε να τον βρει μακριά από τη Βεστφαλία. Με απολογισμό μόλις 8 συμμετοχές στην ανδρική ομάδα και στα 25 του χρόνια, ο Παπαδόπουλος είχε καταλάβει πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να αφήσει την ασφάλεια του περιβάλλοντος της Μπορούσια και να ψάξει την ομάδα που θα του έδινε τον χώρο και τον χρόνο να πρωταγωνιστήσει, να γίνει τακτικό μέλος της ενδεκάδας και να ανέβει επίπεδο. Τη βρήκε στην Ελβετία και τη Λουγκάνο, έχοντας συγκεντρώσει προηγουμένως το ενδιαφέρον από ομάδες της Championship, την ολλανδική Τσβόλε και τους... αιώνιους της Ελλάδος.

Το «φλερτ» Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

Το καλοκαίρι του 2023 μετά τη σεζόν αναγνώρισης που είχε στο «Signal Iduna Park» και πριν μπει στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του, το όνομά του ενεπλάκη στα μεταγραφικά ρεπορτάζ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Το έγκυρο γερμανικό «Sky Sports» είχε αναφέρει πως ο Ελληνογερμανός αμυντικός βρισκόταν σε επαφές τόσο με τους Ερυθρόλευκους όσο και με τους Πράσινους για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Η υπόθεση δεν προχώρησε για κανέναν από τους δύο, αλλά πριν από λίγους μήνες το ίδιο γερμανικό Μέσο την... αναθέρμανε, γράφοντας πως αυτή τη φορά αποκλειστικά το Τριφύλλι έδειξε ενδιαφέρον για να τον ντύσει στα πράσινα ως ελεύθερο. Deal δεν υπήρξε ούτε τότε κι έτσι τον Ιούλιο ο Παπαδόπουλος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο στη Λουγκάνο.

Ήδη έχει καθιερωθεί στο βασικό σχήμα μετρώντας 14 συμμετοχές στη νέα του ομάδα, ενώ απέναντι στην Ελσίνκι του Γιώργου Κανελλόπουλου κατάφερε να βρει για πρώτη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα σε ευρωπαϊκό ματς και μάλιστα με... στυλ: ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ το οποίο υποχρέωσε τον αντίπαλο κίπερ σε ασταθή απόκρουση για το 1-0 που άνοιξε τον δρόμο της Λουγκάνο προς το τρίποντο στην πρεμιέρα του Conference League.

Η ελληνική συνύπαρξη στη Λουγκάνο και η προοπτική της Εθνικής

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος έχει δηλώσει στο παρελθόν πως θέλει να αγωνιστεί στην Ελλάδα αλλά και να φορέσει στο μέλλον το εθνόσημο. Η δυνατότητα είναι υπαρκτή, αφού ο παίκτης δεν έχει αγωνιστεί με την εθνική Γερμανίας και αναμφίβολα η περίπτωσή του συγκεντρώνει ενδιαφέρον. Μέχρι να συμβεί αυτό, όμως, έχει έναν άλλον σύνδεσμο με την Ελλάδα στην ομάδα του.

Ο λόγος για τον Φώτη Ψεύτη, του 21χρονο φέρελπι Έλληνα κίπερ που άφησε τα ελληνικά γήπεδα και τον Αστέρα Τρίπολης για χάρη της Μίλαν το 2021 κι από το καλοκαίρι του 2023 αποτελεί παίκτη της Λουγκάνο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα