Ομόνοια, αντίπαλος, Χάρτς: Οι Σκωτσέζοι έκαναν την πρώτη τους εγχώρια νίκη και περιμένουν το Τριφύλλι

hearts_st_mirren_omonoia
Η Χάρτς πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα Σκωτίας μετά από οκτώ αγωνιστικές, με 4-0 εναντίον της Σεντ Μίρρεν και τώρα ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Ομόνοια για την πρώτη εντός έδρας αναμέτρησή της στο Conference League.

Αν μη τι άλλο, η Χαρτς, είχε βρεθεί αντιμέτωπη με μια πολύ δύσκολη έναρξη στη Πρέμιερσιπ της Σκωτίας, μετρώντας μια νίκη δυο ισοπαλίες και έξι ήττες στις πρώτες εννέα αναμετρήσεις που έδωσε.

  • Χάρτς - Ρέιντζερς 0-0
  • Ντάντι - Χάρτς 3-1
  • Μάδεργουελ - Χάρτς 3-1
  • Χάρτς - Ντάντι Γιουνάιντετ 0-1
  • Σέλτικ - Χάρτς 2-0
  • Σέντ Μίρρεν - Χάρτς 2-1
  • Χάρτς - Ρος Κάουντι 1-1
  • Αμπερντίν - Χάρτς 3-2
  • Χάρτς - Σεντ Μίρρεν 4-0

Η παρουσία αυτή την έχει αφήσει πολύ πίσω στη κατάταξη, παραμένοντας στην προτελευταία (11η) θέση του πρωταθλήματος έχοντας μαζέψει μόλις 5 βαθμούς. Μάλιστα βρίσκεται σε ισοβαθμία με την τελευταία Χιμπέρνιαν.

Το πρώτο τρίποντο της σεζόν ήρθε για την ομάδα του Εδιμβούργου στη τελευταία αγωνιστική, όταν φιλοξένησε την Σέντ Μίρρεν στο Tynecastle Park, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Παρά την δύσκολη αρχή, το γήπεδο χωρητικότητας 19000 θέσεων περίπου, ήταν γεμάτο και η ηλεκτρική ατμόσφαιρα ώθησε την ομάδα στη νίκη.

Η αρχή έγινε στο 15ο λεπτό, με τον Βάργκας να ανοίγει το σκορ. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το 47' , όταν ο Ογιεγκόκε διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, με τον Γουίλσον και τον Σπιτάλ να δίνουν τα δυο τελειωτικά χτυπήματα μετά το 85ο λεπτό.

 

Σε αυτή την αναμέτρηση έκανε και το ντεμπούτο του ο νέος πρώτος προπονητής της ομάδας, ο Νιλ Κρίτσλει, με τον Λίαμ Φοξ, ο οποίος είχε την θέση πριν και βρίσκεται στην ομάδα από το 2017, να αναλαμβάνει πόστο βοηθού προπονητή.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε, ότι παρά την έναρξη με το αρνητικότατο πρόσημο στο πρωτάθλημα, το ντεμπούτο των «Jambos» στη League Phase του Europa Conference League, συνοδεύτηκε με μια πολύ δύσκολη νίκη εκτός έδρας εναντίον της Ντιναμό Μίνσκ!

Υπό αυτό το πρίσμα, η Χάρτς υποδέχεται την Ομόνοια την ερχόμενη Πέμπτη (24/10) και αναζητάει να δώσει επιτέλους συνέχεια στις νίκες της και να χτίσει ένα θετικό σερί, μετά το δύσκολο «εναρκτήριο λάκτισμα».

@Photo credits: Heart of Midlothian FC

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα