Χαϊντενχάιμ: Η ομάδα δίχως ισοπαλία και... το φιλικό με τον Άρη Λεμεσού

Newsroom
ΧΑΪΝΤΕΝΧΆΙΜ
Η Πάφος υποδέχεται την προσεχή Πέμπτη (24/10, 22:00) τη Χαϊντενχάιμ στην 2η αγωνιστική της League Phase του Conference League και το Gazzetta Cyprus σας κάνει μια μίνι παρουσίαση των Γερμανών.

Το... level ανεβαίνει επικίνδυνα για την Πάφο, στην 2η αγωνιστική της League Phase του Conference League. Μετά το εντυπωσιακό 1-4 της ιστορικής της πρεμιέρας με αντίπαλο την Πέτροκουμπ, η ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο φιλοξενεί την Πέμπτη (24/10, 22:00) στο «Αλφαμέγα» τη γερμανική Χαϊντενχάιμ.

Πάντοτε το όνομα μιας γερμανικής ομάδας προκαλεί «φόβο» στο άκουσμά του, πόσω δε μάλλον όταν αυτή βρίσκεται ακριβώς στη μέση του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga.

Το Gazzetta Cyprus σας κάνει μια μίνι παρουσίαση της ομάδας του Φρανκ Σμίντ που δεν είναι και τόσο... άγνωστη στην Κύπρο, έχοντας δώσει φιλικό με τον Άρη Λεμεσού στις αρχές του περασμένου Αυγούστου.

Αγνοεί την ισοπαλία, θέλει το 2/2

Πρόκειται για ένα σύνολο που δεν «φοβάται» να παίξει επιθετικά, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Το απέδειξε στην εκτός έδρας ήττα με 4-2 από τη Ντόρτμουντ, το αποδεικνύει και το γεγονός πως αγνοεί το τι θα πει ισοπαλία, καθώς έχει 7 νίκες και 4 ήττες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη.

 

Αποδεικνύεται επίσης από το ότι έχει μόλις +1 στο συντελεστή τερμάτων (γκολ υπέρ μείον γκολ κατά), έχοντας βρει δίχτυα 12 φορές και βλέποντας την εστία της να παραβιάζεται 11, όσον αφορά την παρουσία της στη γερμανική λίγκα. Συν τοις άλλοις, οι κάτα μέσο όρο 11.8 τελικές που δημιουργεί ανά αγώνα, δείχνουν πως έχει στη φιλοσοφία της τη δράση και όχι την αντίδραση.

Το ίδιο αναμένεται να πράξει και κόντρα στους Κυπελλούχους Κύπρου, θέλοντας να κάνει (αυτή) το 2/2 στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση συλλόγων της UEFA, καθώς στην πρεμιέρα της πρώτης League Phase στην ιστορία, επικράτησε 2-1 της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, με το νικητήριο γκολ πάντως να έρχεται στο 83' από τον Βάνερ.

Το «κακό φεγγάρι», ο Άρης και ο Βάνερ

Η συγκεκριμένη, ήταν και η τελευταία νίκη της Χαϊντενχάιμ, καθώς έκτοτε μετράει δυο ήττες, αμφότερες στη Bundesliga, από Λειψία (0-1 εντός) και Γκλάντμπαχ (3-2 εκτός). Σίγουρα αυτό αποτελεί ένα... θετικό στοιχείο για την ομάδα του Καρσέδο, καθώς είναι φανερό πως η αντίπαλός της δεν διάγει και τις καλύτερές της εβδομάδες.

Αυτό πάντως είναι βέβαιο πως δεν... χαλαρώνει τον Ισπανό και τους ποδοσφαιριστές του, που σίγουρα θα δουν βίντεο και στατιστικά από το -σχετικά πρόσφατο- φιλικό των Γερμανών με τον Άρη Λεμεσού, στις 3 του περασμένου Αυγούστου.

Τότε, ο 18χρονος Βάνερ με δυο γκολ ανέτρεψε το 1-0 του Κοκόριν και έδωσε τη -φιλική- νίκη στο σύνολο του Σμιντ, δείχνοντας και ο ίδιος το τι θα ακολουθούσε στην πορεία. Ο Γερμανός teenager που αγωνίζεται κυρίως στο «10», πήρε φανέλα βασικού και στα 7 παιχνίδια της ομάδας στο πρωτάθλημα, σκοράροντας δις και δίνοντας μια ασίστ.

Από μια συμμετοχή και -από- ένα γκολ μετράει σε Κύπελλο και Conference, έχοντας συνολικά 9 εμφανίσεις με 4 γκολ και μια ασίστ. Νούμερα καθόλου αδιάφορα για ένα παιδί που προσπαθεί να ηγηθεί σε έναν σύλλογο όπως η Χαϊντενχάιμ. Ένα παιδί που η αξία του (βάσει Transfermarkt) ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ, και, το κυριότερο, ανήκει στο δυναμικό της Μπάγερν Μονάχου, η οποία μάλλον σοφά έπραξε να τον... δανείσει μονάχα για μια σεζόν στην ομάδα του Σμιντ. Είναι δεδομένο πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από την άμυνα της Πάφου.

@Photo credits: Heidenheim FC

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα