Ομόνοια: Να ανθίσει εκ νέου το «τριφύλλι» στο Tynecastle Park

Ομόνοια: Να ανθίσει εκ νέου το «τριφύλλι» στο Tynecastle Park

Newsroom
ΟΜΟΝΟΙΑ
Προ των πυλών η 2η αγωνιστική της League Phase του Conference League, με την Ομόνοια να δοκιμάζεται στην Σκωτία, από τη Χαρτς (19:45, ΡΙΚ/Gazzetta Cyprus).

Στο «βασιλικό» και παραμυθένιο Εδιμβούργο, οι «πράσινοι» θέλουν και μπορούν να κάνουν restart, με ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους βάλει γερά στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αποφασισμένη και «διψασμένη» η Ομόνοια με την στήριξη του «12ου», για να φύγει με βαθμολογικό όφελος από την έδρα της Χαρτς, γιατί όχι και με το σπουδαίο «διπλό».

1,200 φίλοι της ομάδας έχουν κάνει απόβαση εδώ και ένα 48άωρο στην πρωτεύουσα της Σκωτίας. Παρά την πικρία και την απογοήτευση της οδυνηρής απώλειας από την ΕΝΠ, η πίστη στις δυνατότητες της ομάδας είναι δεδομένη και εκπεφρασμένη. Ο Νταμπράουσκας και οι παίκτες του θέλουν να γυρίσουν το διακόπτη και σε ένα παιχνίδι σημαντικό και δύσκολο, να εμφανιστούν με το καλό τους ευρωπαϊκό «κοστούμι». Και των ιδίων έχει πληγωθεί ο εγωισμός από το ηχηρό χαστούκι του περασμένου Σαββάτου και θέλουν να δώσουν απαντήσεις. Και να πάρουν μα μεγάλη νίκη, κάνοντας το 2/2, εξέλιξη που θα τους κάνει αφενός ευοίωνο το μέλλον στη διοργάνωση και αφετέρου, δίδοντας χαρά στον πιστό κόσμο τους, επουλώνοντας εν μέρει τις πληγές που άνοιξε ο Μπάρι!

Η Χαρτς με κάκιστη πορεία στο πρωτάθλημα προχώρησε σε αλλαγή τεχνικής ηγεσίας και στο ντεμπούτο του Νέιτ Κρίτσλει έριξε 4άρα στην Σεντ Μίρερ. Και ως εκ τούτου θα κατέλθει με ανεβασμένη ψυχολογία. Ο προπονητής της Σκωτσέζικης ομάδας μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για την Ομόνοια, εξήρε Κακουλλή και Ατζίλι. Ούτως η άλλως πρόκειται για ένα ματς απαιτήσεων, υψηλών εντάσεων και θα πρέπει ο τρόπος προσέγγισης από την τεχνική ηγεσία να είναι ο ενδεδειγμένος, αναδεικνύοντας τις αρετές των «πρασίνων». Αφαιρώντας το πλεονέκτημα που έχουν οι Σκωτσέζοι στο high temple, με τη δεδομένη ποιότητα στην οποία η Ομόνοια υπερισχύει της Χαρτς.

Ο Λιθουανός κόουτς αφού ανέλαβε εκ νέου εξ’ολοκλήρου την ευθύνη για το αποτέλεσμα με την Ένωση, «θα είναι μια ανοικτή πληγή που θα μας συνοδεύει», υπογράμμισε ότι πιστεύει ακράδαντα στους παίκτες του, που δίνουν κάθε μέρα τα πάντα και τους αξίζει που βρίσκονται εδώ, όπως και η υποστήριξη από τον κόσμο. «Μια νίκη θα μας δώσει πολύ περισσότερα από τρεις βαθμούς», η επισήμανση όλο νόημα του προπονητή των «πράσινων». «Είμαστε είμαστε έτοιμοι, πρέπει να αντιδράσουμε, να κερδίσουμε και να δώσουμε χαρά στον κόσμο», προσέθεσε ο Μάριους Στεπίνσκι. « Η Ομόνοια κατέρχεται στο παιχνίδι με τη νοοτροπία ότι πάντοτε παίζει για να κερδίσει», η εξίσου σημαντική τοποθέτηση του επί του τύπου εκπρόσωπου, Αντρέα Δημητρίου.

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν έχει στη διάθεση του ο Νταμπράουσκας, τους Γιόβετιτς, Ατζίλι και Μουσιαλόφσκι. Αναμένονται κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Λιθουανός υπογράμμισε επίσης, ότι το αποψινό ματς είναι ιδιαίτερο για αυτόν: «Είναι σημαντική στιγμή που είμαι εδώ γιατί μας ενώνουν πολλά με την Χαρτς ως Λιθουανός».

Μια πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους Φαμπιάνο, Κουλιμπαλί, Ντιούνκου(Μασούρας), Ελάντερ(Παναγιώτου), Χαμάς, Μάριτς, Εράκοβιτς, Χαραλάμπους,Σίμιτς(Λοΐζου), Σεμέδο, Στεπίνσκι(Κακουλλής).

Καλή επιτυχία Ομόνοια, «come on you greens»!

Α.Γ.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHIES LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα