ΑΠΟΕΛ - Μπόρατς Μπάνια Λούκα 0-1: Εντός έδρας ήττα «μαχαιριά» για τους πρωταθλητές Κύπρου

Νίκος Καρτσάκης
Ο ΑΠΟΕΛ γνώρισε οδυνηρή εντός έδρας ήττα (0-1) από την Μπόρατς, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Conference League.

Δεν τα κατάφερε ο ΑΠΟΕΛ στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Μπόρατς, καθώς ηττήθηκε 0-1 για την 2η αγωνιστική της League Phase του Conference League. Πλέον, τα πράγματα δυσκολεύουν για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, αναφορικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το γκολ για τους Βόσνιους πέτυχε στο δεύτερο μέρος, ο Σάβιτς (63'). Ακυρωθέν γκολ είχαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος για οφσάιντ, μετά από παρέμβαση του VAR.

Υπεροχή των γηπεδούχων, ένα ακυρωθέν γκολ, αλλά 0-0


Ο ΑΠΟΕΛ στην αρχή του αγώνα έδειξε διάθεση να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Στο 11’ ο Μάγιερ, ο οποίος επέστρεψε μετά από καιρό στην αρχική ενδεκάδα των πρωταθλητών, έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στην αγκαλιά του Μανόλιοβιτς. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς τις ιδέες για να απειλήσει την αντίπαλη άμυνα. Στο 24’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν γκολ με την κεφαλιά του Πέτροβιτς (μετά από φάουλ του Τεχέρα), αλλά ο διαιτητής, μετά και την παρέμβαση του VAR, υπέδειξε οφσάιντ. Στο 31’ το σουτ του Ελ Αραμπί αποκρούστηκε από τον Μανόλιοβιτς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Τσεπάκ βρέθηκε στο έδαφος, μετά από επαφή με τον Στρέτσκοβιτς. Ωστόσο, οι διαιτητές δεν διέκριναν κάτι μεμπτό και το παιχνίδι συνεχίστηκε. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Γκολ «μαχαιριά» από την αντίπαλο, χωρίς απάντηση ο ΑΠΟΕΛ

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 55’, μετά από σέντρα του Εντογκαλά, ο Ελ Αραμπί έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά η μπάλα βρέθηκε στην αγκαλιά του Μανόλιοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι και αφού πρώτα προειδοποίησαν στο 57’ με το σουτ του Όγκρινετς, «πάγωσαν» το «ΓΣΠ» στο 63’. Ο Σάβιτς εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους, με τον Μπέλετς να αιφνιδιάζεται και να τη βλέπει να καταλήγει στα δίχτυα. Στο 73’ ο Αμπάνια απείλησε με σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία στο 80’, όταν ο Βράνιες βρέθηκε απέναντι στον Μπέλετς, αλλά ο Σλοβένος τερματοφύλακας βγήκε νικητής. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπα βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή της Μπόρατς, αλλά αστόχησε με κεφαλιά. Στο 87’ ξανά ο Αμπάνια σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 89’ το σουτ του Κατιρτζή πήγε άουτ.

 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΠΟΕΛ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπέλετς, Τσεπάκ, Πέτροβιτς, Λαΐφης, Σούσιτς, Τεχέρα, Αμπάνια, Μάγιερ (81′ Καττιρτζής), Εντονγκαλά (66′ Μπα), Μαρκίνιος (66′ Κόρμπου), Ελ Αραμπί.

Μπόρατς (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Μανόλιοβιτς, Βούκσεβιτς (58′ Νικόλοφ), Μέιγερς, Καρολίνα, Ερέρα, Όγκρινετς, Σκόρουπ (83′ Πίλερ), Σάβιτς, Κουλάσιν (58′ Κβρζιτς), Σρέτσκοβιτς (58′ Χρέλια), Ντεσπότοβιτς.

Photo Credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / NIKOS SAVVIDES


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα