Χαρτς - Ομόνοια 2-0: Τα πολλά λάθη κόστισαν και οι «πράσινοι» γνώρισαν την ήττα στην Σκωτία

Σε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο με πολλά λάθη από πλευράς Ομόνοιας, η Χαρτς τα εκμεταλλεύθηκε και πήρε την νίκη στην Σκωτία με 2-0, αναγκάζοντας το «τριφύλλι» στην πρώτη του Ευρωπαϊκή ήττα.

Η Ομόνοια αντιμετώπισε την Χαρτς στην Σκωτία για την 2η αγωνιστική της League Phase του UEFA Europa Conference League. Το «τριφύλλι» είχε ως μοναδικό στόχο το δύο στα δύο στην εν λόγω διοργάνωση, μετά το εντυπωσιακό 4-0 επί της Ισλανδικής Βίκινγκουρ στην πρεμιέρα στο ΓΣΠ.

Σαφώς, ο Βάλντας Νταμπράουσκας και οι ποδοσφαιριστές του ήθελαν να δώσουν απαντήσεις στους φιλάθλους της Ομόνοιας και να πάρουν ακόμη ένα τρίποντο στην Σκωτία με μια πιστική εμφάνιση, μετά τις δύο ήττς στο πρωτάθλημα από Άρη και ΕΝ Παραλιμνίου.

Εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τα λάθη του «τριφυλλιού»

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση με ασφιχτική πίεση από το πρώτο λεπτό και πολύεπιθετικές διαθέσεις. Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά η Ομόνοια δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει μπάλα. Η πίεση των παικτών της Χαρτς ανάγκαζε τους «πράσινους» σε αβίαστα λάθη.

Μόλις στο 16' η Χαρτς άνοιξε το σκορ. Η μπάλα μετά από κόνρες στρώθηκε στον αμαρκάριστο Φόρεστ από τα αριστερά και με ένα δυνατό σουτ από πλάγια θέση νίκησε τον Φαμπιάνο και έδωσε γρήγορο προβάδισμα στην ομάδα του.

 

Οι Σκωτσέζοι επτά λεπτά μετά βρήκαν ξανά δίχτυα με τον Σπιτάλ. Η μπάλα πέρασε από όλους από τα δεξιά σε φάση διαρκείας και ο Σπιτάλ από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε με την μία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Η πρώτη φάση για την Ομόνοια ήρθε στο 30' με μια πολύ άστοχη κεφαλιά του Σίμιτς, έπειτα από σέντρα του Χαμάς από τα αριστερά.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Χαρτς να προηγείται με 2-0. Πολύ κακό το πρώτο ημίχρονο από την Ομόνοια καθώς η συνεχής πίεση των ποδοσφαιριστών της Χαρτς ανάγκαζε τους «πράσινους» σε πολλά λάθη.

Επίσης, οι γραμμές της Κυπριακής ομάδας ήταν πολύ ασύνδετες. Όταν έκλεβαν μπάλα δεν είχαν γρήγορα παίκτη για πάσα και η πίεση μαζί με τις λάθος πάσες είχαν ως αποτέλεσμα να χάνεται η μπάλα και η κατοχή να καταλήγει ξανά στους Σκωτσέζους.

Αν και βελτιωμένη δεν βρήκε την ουσία

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Χαρτς στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε χώρο στην Κυπριακή ομάδα με σκοπό να κρατήσει το προβάδισμα της, ενώ παράλληλα περίμενε να κλέψει μπάλα και να βγει στην κόντρα.

Η Ομόνοια σαφώς βελτιβωμένη στο θέμα κυκλοφορίας, αλλά η πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Χαρτς δεν επέτρψε στο τριφύλλι» να γίνει απειλητικό και να μειώσει γιανα ξαναμπεί στην διεκδίκηση του αγώνα.

Σε ένα ημίχρονο με πολύ ένταση και πολλά φάουλ κυρίως στον χώρο του κέντρου, η Ομόνοια δεν μπορούσε να αντιδράσει, ενώ ο χρόνος κυλούσε υπέρ των Σκωτσέζων που κρατούσαν το προβάδισμα δύο τερμάτων.

Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της Χαρτς μαζί με την έλειψη δημιουργίας από πλευράς Ομόνοιας δεν βοηθούσαν στην εξέλιξη. Οι ποδοσφαιριστές του Βάλντας Νταμπράουσκας προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με παιχνίδι από τα πλάγια, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αλλά και με μερικά μακρινά σουτ που ήταν αρκετά άστοχα.

Οι γηπεδούχοι σαν να μην ήθελαν να ανεβούν και άφηναν την Ομόνοια να «παίξει το παιχνίδι της», αφού δεν κατάφερνε να διασπάσει την Σκωτσέζικη άμυνα.

Πρώτη ήττα στην Ευρώπη για την Ομόνοια την φετινή σεζόν, ενώ τρίτη συνεχόμενη λαμβάνοντας υπόψιν και το πρωτάθλημα. Από την άλλη, η Χαρτς κάνει το δύο στα δύο στην League Phase του UEFA Europa Conference League.

Ενδεκάδες:

Χαρτς (Κρίτσλεϊ): Γκόρντον, Φόρεστερ (63′ Ογεγκόκε), Κεντ, Ρόουλς, Κίνγκσλεϊ (83′ Μακέι), Φόρεστ (73′ Πένραϊς), Μπόατενγκ, Ντέβλιν, Σπίταλ (73′ Ντάντα), Σάκλαντ, Βάργκας (63′ Γκραντ).

Ομόνοια (Νταμπράουσκας): Φαμπιάνο, Ντιούνκου (68′ Μασούρας), Κουλιμπαλί, Ελάντερ, Χαμάς (83′ Κίτσος), Μάριτς, Εράκοβιτς, Χάμπος, Σίμιτς (53′ Λοΐζου), Σεμέδο (68′ Αλιούμ), Στεπίσνκι (68′ Κακουλλής).

@Photo credits: sportimages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα