Παναθηναϊκός: Εμφάνιση «μικρής» και ανυπόληπτης ομάδας που γλίτωσε από ιστορικό διασυρμό

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Παναθηναϊκός: Εμφάνιση «μικρής» και ανυπόληπτης ομάδας που γλίτωσε από ιστορικό διασυρμό

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την αποκαρδιωτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού με την Τσέλσι που... άφησε το γκάζι μετά το 60' συγκριτικά με την απόδοσή του εναντίον Αγιαξ και Λανς

Από τη μια πλευρά, εννιά αναπληρωματικοί και δυο βασικοί – Κουκουρέγια και Εντσο Φερνάντες – μιας από εκ των πιο ακριβών ομάδων παγκοσμίως. Η Τσέλσι που παρατάχθηκε με επιθετική τετράδα Μούντρικ, Νέτο, Ζοάο Φέλιξ, Ενκουνκού αντί της τετράδας Σάντσο, Μαντουέκε, Κόουλ Πάλμερ, Τζάκσον... Η Τσέλσι που είναι στη έκτη θέση του κορυφαίου πρωταθλήματος της υφηλίου.

Από την άλλη πλευρά, επτά αναπληρωματικοί και τέσσερις βασικοί. Ο Ντραγκόφσκι, ο Μλαντένοβιτς, ο Γεντβάι και ο Τσέριν. Τέσσερις, διότι και ο Κώτσιρας αναπληρωματικός θα ήταν αν δεν υπήρχε σε εκκρεμότητα το θέμα συμβολαίου του Βαγιαννίδη. Και ο Παναθηναϊκός στην έκτη θέση βρίσκεται. Του ελληνικού πρωταθλήματος...

Το λογικό, λοιπόν, είναι η ήττα της ελληνικής ομάδας: δεν είναι όλοι «Λανς», να «κοιμούνται» επειδή έχουν τον έλεγχο του ματς 100%, να τρώνε δυο γκολ από το «πουθενά» και να πηγαίνουν σπίτι τους για ύπνο. Συνεπώς, σημασία έχει ο τρόπος! Οπως σε όλα στη ζωή μας. Ο τρόπος του Παναθηναϊκού σήμερα, λοιπόν, σ' αυτό το κολακευτικό για τον ίδιο 1-4 από την Τσέλσι, δεν είχε καμία σχέση με τον τρόπο που είχε αντιμετωπίσει τους βασικούς του Αγιαξ και τους βασικούς της Λανς. Με εξαίρεση το πρώτο 15λεπτο, ο Παναθηναϊκός έπαιξε απόψε σαν μια μικρή ανυπόληπτη ομάδα που αντιμετώπιζε τη... μικτή Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Σίτι.

Προφανώς, δεν υπήρχε από κανέναν η απαίτηση για νίκη. Προφανώς, δεν υπήρχε καμία σπάθη πάνω από το κεφάλι κανενός γι' αυτό το παιχνίδι. Να, όμως, που το... κακό δεν αργεί να γίνει. Οι ικανότητες των παικτών του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκαν στο σημερινό ματς είναι δεδομένες. Στα προηγούμενα εντός έδρας ευρωπαϊκά ματς, είχαν αποδώσει καλύτερα του μέσου όρου τους. Σήμερα, ήταν όλοι πλην Τετέ και Βαγιαννίδη που μπήκαν ως αλλαγή, κατώτεροι του μέσου όρου τους.

 

Ενας Παναθηναϊκός χωρίς χημεία, ένας Παναθηναϊκός φοβικός μετά το 15', απογοητευμένος μετά το 0-2 στο 49', χαμένος μετά το 0-3 στο 53', τρομοκρατημένος μετά το 0-4 στο 59'. Μια ομάδα που επιθετικά σε ροή αγώνα το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να ακουμπήσει τη μπάλα στον Πελίστρι και... ό,τι γίνει. Μετά το 60' να την ακουμπήσει στον Τετέ ή στον Βαγιαννίδη και... ό,τι γίνει. Μια ομάδα με σέντερ φορ επιπέδου Μπόρατς, η οποία τουλάχιστον στο α' μέρος παρουσίασε ένα σχέδιο, κυρίως αμυντικά και δεν τα είχε χαμένα απέναντι στον σπουδαίο αντίπαλό της.

Κριτική για το ματς δεν μπορεί να γίνει. Η Τσέλσι, ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό, άφησε το γκάζι μετά το 60' και το τελικό αποτέλεσμα περιορίστηκε σε... ισοφάριση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εντός έδρας ήττα στην ιστορία του Τριφυλλιού και δεν εκτινάχθηκε σε επίπεδα... Γιουβέντους – Ολυμπιακός. Γλίτωσε από τα πολύ χειρότερα ο Παναθηναϊκός απόψε, διότι μετά το 0-4 απέμεναν 35 λεπτά αγώνα και με πενταρο-εξάρα η όλη κατάσταση θα ήταν αφόρητη. Τώρα είναι τραυματική. Βαθιά τραυματική για μια ομάδα που θα πάει να παίξει με τόνους βάρους για τη νίκη απέναντι στον Αρη την Κυριακή.

Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός του 2024 και οι φίλοι του καλούνται να αποδεχθούν τα νέα δεδομένα. Μια ομάδα της οποίας ο προπονητής «προστατεύει» τον Ινγκασον, τον Αράο, τον Μπακασέτα, τον Τζούρισιτς, τον Τετέ, για να πάρει το τρίποντο εναντίον του επικεφαλής της βαθμολογίας, από τον οποίο απέχει ήδη πέντε βαθμούς. Μια ομάδα που δεν της έφτανε ο κακός μεταγραφικός σχεδιασμός, έχει νοκ άουτ και τον έναν εκ των 4-5 παικτών της οι οποίοι μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς σε υψηλό ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Υπό τρομερή πίεση πάλι ο Αλόνσο, που είπε σήμερα «Ξέρουμε ότι η ομάδα βελτιώνεται, ανεβαίνει και παίζει καλύτερα». Αυτό το... βλέπαμε. Εμείς, οι μετριοπαθείς, που προσπαθούμε να εστιάζουμε και στο «πώς» και το «τι» παίζει μια ομάδα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Με τη Μπόρατς, με τον ΟΦΗ και με την Τσέλσι, ο Παναθηναϊκός είχε κατά σειρά ισοπαλία, νίκη, ήττα. Ομως σε κανένα απ΄ αυτά τα τρία παιχνίδια δεν έδειξε βελτίωση συγκριτικά με εκείνο το 25λεπτο στην OPAP Arena ή ακόμα περισσότερο με το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σκούρα τα πράγματα για τον κόουτς. Εχει σίγουρα ένα επιπλέον «κανονάκι», εναντίον του Αρη. Για το «μετά» ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά μετά και από την αποψινή συντριβή.

@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...