Πάφος - Χάιντενχαϊμ 0-1: Καλύτερη αλλά και... άστοχη

Newsroom
«Πικρή» ήττα με 0-1 από τη Χάιντενχαϊμ γνώρισε στο «Αλφαμέγα» η Πάφος, σε ένα ματς που ήταν καλύτερη αλλά... έμεινε με τις εντυπώσεις μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Conference.

Στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στην ιστορία της σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η Πάφος παρότι ανώτερη, ηττήθηκε με 0-1 από τη Χάιντενχαϊμ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Conference League, συμπληρώνοντας την... αρνητική τριάδα μετά τις ήττες ΑΠΟΕΛ (0-1 από Μπόρατς) και Ομόνοιας (2-0 από Χαρτς).

Το σύνολο του Καρσέδο για ακόμη μια φορά έπαιξε όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο, ωστόσο «πλήρωσε» ένα κακό εικοσάλεπτο που είχε στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο η γερμανική ομάδα ευτύχησε να σκοράρει με τον αρχηγό Μαίνκα.

Πλήρωσε το κακό της διάστημα

Η ομάδα του Καρσέδο μπήκε πιο δυναμικά στο ματς, είχε την κατοχή της μπάλας και πίεζε ψηλά τους γερμανούς, δημιουργώντας την πρώτη τελική στο ματς 10’ με σουτ (στην κίνηση) του Ζάιρο που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μίλερ. Ωστόσο, η ομάδα του Σμιντ σταδιακά πήρε μέτρα στο γήπεδο, και έστειλε την προειδοποιητική βολή στο 21’, όταν ο Κάουφμαν σημάδεψε το δοκάρι.

Τέσσερα λεπτά μετά (25’) ήρθε και το 0-1. Μετά από κακή απομάκρυνση, η μπάλα έφτασε στον Κόντεχ, εκείνος έκανε την σέντρα και ο -αρχηγός- Μαίνκα με ωραίο πλασέ σκόραρε για τους φιλοξενούμενους.

 

Το «γερμανικό γκολ» αφύπνισε τους γηπεδούχους που πίεσαν ξανά, και είχαν δύο καλές στιγμές σε διάστημα τριών λεπτών (36’-39’) με τον Ντράγκομιρ, αμφότερες όμως κόντραραν στον σκόρερ Μαίνκα πριν πάρουν πορεία προς την εστία. Τελευταία αξιόλογη στιγμή στο 40’, με τον Μίλερ να διώχνει δύσκολα το σουτ του Τάνκοβιτς και να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 0-1.

Πίεσε, είχε ευκαιρίες αλλά...

Οι «γαλάζιοι» ξεκίνησαν... φουριόζοι και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ζάιρο στο 48' να χάνει τεράστια ευκαιρία, καθώς αστόχησε από κοντά με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Σίλβα. Τρία λεπτά αργότερα (51') ο Αργεντίνος έκανε το πλασέ και είδε τον Μίλερ να σώζει σωτήρια.

Η πίεση συνεχίστηκε, με τον Τάνκοβιτς να δοκιμάζει το πόδι του στο 64', χωρίς ωστόσο να ανησυχεί ιδιαίτερα τον Μίλερ που μπλόκαρε, ενώ στο 77' το -επίσης μακρινό- σουτ του Πέπε (πέρασε αλλαγή) έφυγε μόλις άουτ. Από εκεί και έπειτα... κόπασε το πρέσινγκ των γηπεδούχων, που δεν μπόρεσαν να φτιάξουν άλλη καλή στιγμή και είδαν τη γερμανική ομάδα να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 90+1' με τον Μπεκ να αστοχεί ολομόναχος από το σημείο του πέναλτι και το 0-1 να μένει μέχρι το φινάλε.

Πάφος (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Κορέια (79' Νατέλ), Γκολντάρ, Λουκάσεν, Σίλβα (79' Πηλέας), Σούνιτς, Ντράγκομιρ (71' Πέπε), Τάνκοβιτς, Μπρούνο, Τζάτζα (61' Κίνα), Ζάιρο (71' Άντερσον).

Χάιντενχαϊμ (Φρανκ Σμιντ): Μίλερ, Μπους, Μάινκα, Ζιερσλέμπεν, Τοϊερκάουφ, Ντορς (53' Σόπνερ), Κέρμπερ (77' Μαλόνι), Μπεκ, Κόντεχ (85' Τραορέ), Χόνζακ (53' Φόχρενμπαχ), Κάουφμαν.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHIES LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα