Πάφος: Αν βάλει κυνισμό μπορεί σπουδαία πράγματα

Πάφος: Αν βάλει κυνισμό μπορεί σπουδαία πράγματα

Newsroom
ΠΑΦΟΣ
Τα έκανε όλα εκτός από το να σκοράρει η Πάφος απέναντι στη Χάιντενχαϊμ (0-1), και πλέον καλείται να βάλει στο παιχνίδι της και λίγο... κυνισμό, ούτως ώστε να παίρνει αυτό που πράγματι αξίζει στο χορτάρι.

Όταν ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας, και όχι μιας... τυχαίας αλλά ενός γερμανικού κλαμπ που τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στα μισά του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga, σε αποθεώνει μετά την ήττα σου, τότε σίγουρα κάτι έχεις κάνει -πολύ- καλά.

Το βράδυ της Πέμπτης (24/10), όπου για πρώτη φορά έπαιξε εντός έδρας (έστω και στο Αλφαμέγα) σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η Πάφος γνώρισε «πικρή» ήττα 0-1 από τη Χάιντενχαϊμ, ούσα καλύτερη από τους Γερμανούς, αλλά φεύγοντας με άδεια χέρια στο τέλος της βραδιάς.

Με διπλάσιες τελικές (16 έναντι 8), κατοχή μπάλας περίπου στο 60% (59-41) και γενικότερα πειστική εμφάνιση στο χορτάρι, αυτό δεν είναι «την κοίταξε στα μάτια». Είναι, πολύ περισσότερο, «την είχε, αλλά...». Πράγματι, όπως είπε και ο Καρσέδο μετά το ματς, οι ποδοσφαιριστές του έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν, ωστόσο η αστοχία και ένα κακό εικοσάλεπτο έφταναν στην ομάδα του Σμιντ για να κάνει το 2/2 στη League Phase του Conference.

Σε τέτοια ματς υψηλών απαιτήσεων, πολλές φορές (αν όχι τις περισσότερες) δεν αρκεί απλά να είσαι ανώτερος από τον αντίπαλο. Χρειάζεται κυνισμός, να μπει η μπάλα στα δίχτυα, και μετά -επίσης πολλές φορές- διαχείριση αποτελέσματος. Όπως σωστά λένε αρκετοί κορυφαίοι προπονητές «Στην Ευρώπη ορισμένα ματς κερδίζονται, δεν παίζονται».

 

Όπως και να έχει, η χθεσινοβραδινή εμφάνιση των «γαλάζιων» μόνο θετικά αφήνει πίσω της, καθώς παρά το γεγονός πως ήρθε η ήττα, απομένουν ακόμη τέσσερα ματς για την ολοκλήρωση της League Phase, με τρία από αυτά (εξαιρούμε εκείνο με τη Φιορεντίνα) να είναι με θεωρητικά πιο βατούς αντιπάλους. Αρχής γενομένης από το εντός έδρας παιχνίδι της 7ης Νοεμβρίου με την Αστάνα, οι Παφίτες μπορούν να βρουν την ουσία (γκολ, βαθμοί) και να πάρουν ότι πραγματικά αξίζουν.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHIES LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα