Παναθηναϊκός - Conference League: Ο λόγος που η «τεσσάρα» από την Τσέλσι μειώνει τις πιθανότητες για οκτάδα

Οι πιθανότητες οκτάδας για τον Παναθηναϊκό στο Conference μειώνονται

bet365

Η βαριά ήττα από την Τσέλσι δυσχεραίνει το έργο του Παναθηναϊκού για τον βασικό του στόχο στο φετινό Conference League που είναι η πρώτη οκτάδα και η απευθείας πρόκριση στους «16».

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το φετινό του ταξίδι στο Conference League με όνειρα για μεγάλη πορεία και με απόλυτο στόχο του την τελική οκτάδα, που τον γλιτώνει από έναν γύρο νοκ-άουτ και τον στέλνει απευθείας στους «16» της διοργάνωσης.

Παναθηναϊκός: Ήταν τραγικός και βρήκε τον μοναδικό τρόπο για να βλάψει σοβαρά τον εαυτό του...

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η εκκίνηση του Τριφυλλιού είναι αρνητική. Μετά από δύο αγωνιστικές με μόλις έναν βαθμό στο «σακούλι» του, ο στόχος έχει ήδη αρχίσει να απομακρύνεται, με τις πιθανότητες για την οκτάδα βάσει αλγορίθμων να πέφτει από το 56% που είχε πριν την έναρξη του League Phase στο 15%.

Πλέον είναι δεδομένο πως χρειαστεί ντεμαράζ νικών μέχρι το φινάλε για να αποτρέψει το πλασάρισμα στις θέσεις 9-24 που θα ισοδυναμεί με αποτυχία. Για κάτι ακόμα... χαμηλότερο δεν γίνεται καν λόγος, αφού ενδεχόμενος αποκλεισμός από το League Phase θα πρόκειται για... καταστροφή.

 

Η αρχή έγινε με την «γκέλα» στη Βοσνία απέναντι στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα, όπου οι Πράσινοι χαράμισαν δύο βαθμούς σε ένα παιχνίδι που είχαν τις φάσεις και τον έλεγχο του αγώνα για να φύγουν με το τρίποντο. Το δεύτερο σκέλος ήταν το βαρύ 1-4 από την Τσέλσι στο «ΟΑΚΑ». Μπορεί αυτή η ήττα να ήταν «εντός προγράμματος» αφού μιλάμε για το μακράν μεγαλύτερο όνομα και την πιο ποιοτική ομάδα της διοργάνωσης, το εύρος της ήττας, όμως, είναι αυτό που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο περίπλοκα για το Τριφύλλι.

Κι αυτό διότι υπέστη πλήγμα στο goal average, τη διαφορά τερμάτων, η οποία είναι το βασικό κριτήριο ισοβαθμίας του νεοσύστατου League Phase της διοργάνωσης. Από τη στιγμή που κάθε ομάδα έχει διαφορετικό πρόγραμμα και αντιπάλους, αν δύο ή περισσότερες ομάδες συγκεντρώσουν την ίδια βαθμολογία στο φινάλε των έξι αγωνιστικών (πράγμα εξαιρετικά πιθανό), τότε θα υπερτερήσει εκείνη με τη μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων.

Ως προς αυτό, η ήττα με 1-4, με την οποία ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την πιο βαριά ευρωπαϊκή του ήττα εντός έδρας, μπορεί να αποβεί μοιραία στο τελικό πλασάρισμα για την οκτάδα. Ήδη αν κοιτάξει κανείς τη βαθμολογία, οι Πράσινοι είναι η μία από τις έξι ομάδες που έχουν ξεκινήσει με ρεκόρ 0-1-1, όντας συγκεκριμένα στην 29η θέση. Από αυτές τις έξι, ο Παναθηναϊκός είναι τελευταίος στην ισοβαθμία με goal average -3, έχοντας υποστεί ευρύτερη ήττα από τις Τζουργκάρντεν, Κοπεγχάγη, ΑΠΟΕΛ, Μπέτις και Λίντσερ.

Φυσικά, τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμη για το Τριφύλλι και είναι στο χέρι του να ανατρέψει τα δεδομένα στους εναπομείναντες τέσσερις αγώνες με Τζουργκάρντεν (εκτός), Ελσίνκι (εντός), Δε Νιου Σεντς (εκτός) και Ντινάμο Μινσκ (εντός). Πρωτίστως κάνοντας το 4/4 ώστε να εξαντλήσει τις πιθανότητές του, αλλά και σε δεύτερο επίπεδο επιχειρώντας να πάρει την καλύτερη διαφορά τερμάτων που μπορεί, προκειμένου να είναι σε θέση ισχύος σε πιθανή ισοβαθμία.

Υπολογίζεται ότι βάσει των εκτιμήσεων του αλγορίθμου του Football Meets Data πριν την έναρξη του League Phase, το πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα απαιτεί συγκομιδή τουλάχιστον 11-12 βαθμών. Συνεπώς το 4/4 μοιάζει μονόδρομος.

Αναλυτικά τα κριτήρια ισοβαθμίας:

1. Διαφορά τερμάτων
2. Καλύτερη επίθεση
3. Καλύτερη επίθεση εκτός έδρας
4. Περισσότερες νίκες
5. Περισσότερες εκτός έδρας νίκες
6. Περισσότεροι βαθμοί που συγκέντρωσαν αθροιστικά οι αντίπαλοι της κάθε ομάδας
7. Καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων των αντιπάλων κάθε ομάδας
8. Καλύτερη συνολική επίθεση των αντιπάλων κάθε ομάδας
9. Λιγότεροι πόντοι στο πειθαρχικό σύστημα (3 πόντοι για απευθείας κόκκινη, 1 πόντος για κίτρινη κάρτα, 3 πόντοι για αποβολή με δεύτερη κίτρινη)
10. Κατάταξη στο ranking του UEFA Club Coefficient

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ CONFERENCE LEAGUE

@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα