ΑΠΟΕΛ: Ανεκμεταλλευτές ευκαιρίες και οικονομική «αιμορραγία»

ΑΠΟΕΛ: Ανεκμεταλλευτές ευκαιρίες και οικονομική «αιμορραγία»

Newsroom
apoel
Η αποτυχία στις δυο αναμετρήσεις στο Europa Conference League κόντρα σε Σάμροκ και Μπόρατς, αλλά και στα προκριματικά του καλοκαιριού κόντρα σε Σλόβαν Μπρατισλάβας και Ρίγα, αφήνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος πρέπει να κινηθεί άμεσα για να αλλάξει την κατάσταση.

Ο ΑΠΟΕΛ, αντί να αξιοποιήσει δύο ευκαιρίες για ενίσχυση της ευρωπαϊκής του πορείας, βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με την απογοητευτική πραγματικότητα χαμένων βαθμών και απολεσθέντων εσόδων.

Οι δύο αυτές αναμετρήσεις, που θα μπορούσαν να του αποφέρουν έξι βαθμούς και σημαντική οικονομική τόνωση (800.000 ευρώ) κατέληξαν να κλείνουν περαιτέρω τις πόρτες για ισχυρή ευρωπαϊκή παρουσία.

Η ισοπαλία με τη Σάμροκ Ρόβερς και η απώλεια από την Μπόρατς δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά αλλά συνέχεια ανησυχητικής πορείας. Στο πρόσφατο παρελθόν, ο ΑΠΟΕΛ απέτυχε να προκριθεί ενάντια σε αντιπάλους, όπως η Σλόβαν και η Ρίγα, ομάδες που ήταν εντός των δυνατοτήτων του. Αυτές οι συνεχόμενες αποτυχίες στέλνουν ένα σαφές μήνυμα: η ομάδα πρέπει να επανεξετάσει την κατεύθυνσή της και να αναγνωρίσει τις ελλείψεις που την εμποδίζουν να ξεπεράσει ακόμη και αντιπάλους μέτριας δυναμικής.

Η αδυναμία για συνεπή ευρωπαϊκή παρουσία και η απώλεια δυνατοτήτων οικονομικής ενίσχυσης αποκαλύπτουν βαθύτερα ζητήματα. Όποιος επιμένει να αγνοεί αυτά τα σημάδια απλώς αρνείται την πραγματικότητα, ενώ η ομάδα χρειάζεται να λάβε αποφάσεις, αν θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις την ευρωπαϊκή της ταυτότητα και να τρέξει αποφασιστικά στις εντός συνόρων υποχρεώσεις.

 

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και η καμπάνα έχει ηχήσει δυνατά: ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να κινηθεί άμεσα και αποφασιστικά για να ανατρέψει αυτήν την ανησυχητική κατάσταση και να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών που του αξίζουν.

Photo Credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / NIKOS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα