Παναθηναϊκός, Ιωαννίδης: Όταν το 0-2 πανηγυρίζεται περισσότερο από το 0-1

Παναθηναϊκός, Ιωαννίδης: Όταν το 0-2 πανηγυρίζεται περισσότερο από το 0-1

Όταν το 0-2 πανηγυρίζεται περισσότερο από το 0-1

bet365

Το ξέσπασμα των παικτών του Παναθηναϊκού στο γκολ του Ιωαννίδη, που πανηγύρισαν όχι για το 2-0, αλλά για τον... δικό τους Φώτη.

Η χθεσινή επικράτηση του Παναθηναϊκού επί της Νιου Σεντς στην Αγγλία με 2-0 για την 5η αγωνιστική του League Stage του Conference League είχε μόνο θετικά απότοκα, κυρίως βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά, όμως το πιο σημαντικό εξ' αυτών ήταν η επιστροφή του Φώτη Ιωαννίδη στα γκολ, έστω και με εκτέλεση πέναλτι.

Ο Έλληνας επιθετικός ανέλαβε την ευθύνη στο πέναλτι που κέρδισε ο καθοριστικός για ακόμη ένα παιχνίδι Φίλιπ Τζούρισιτς και αυτή τη φορά δεν αστόχησε, όπως στον Βόλο, πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εκτέλεση και στέλνοντας την μπάλα συρτά στην αριστερή γωνία του Ρόμπερτς, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει, παρά το πολύ καλό βράδυ που βρέθηκε.

Ο 24χρονος φορ ξεκίνησε να τρέχει προς την δεξιά πλευρά του γηπέδου, κουνώντας το δάχτυλο, όπως ο αγαπημένος του Ρονάλντο, επιστρέφοντας στις αγαπημένες του συνήθειες. Οι υπόλοιποι άρχισαν να τρέχουν προς το μέρος του και να τον κυνηγούν για να πανηγυρίσουν μαζί του. Πρώτος έφτασε εκεί ο... δικός του. Ο Τάσος Μπακασέτας. Ο Ιωαννίδης τον κοιτάει και του φωνάζει «Άντεεεε» κι εκείνος πήγε κι έπεσε πάνω του με το στήθος του ουρλιάζοντας από χαρά για τον φίλο του. Ήξερε πως το είχε ανάγκη. Ήξερε πόσο το ήθελε.

Κι εκείνος και η υπόλοιπη «οικογένεια». Ο ένας μετά τον άλλον οι παίκτες των «πρασίνων» έσπευσαν στην ομαδική αυτή αγκαλιά που δημιουργήθηκε γύρω του. Μία αγκαλιά χαράς για τον αρχηγό τους, που νίκησε την γκίνια. Που έδιωξε από πάνω του το γεγονός πως είχε να σκοράρει 3,5 μήνες, το οποίο όση αυτοπεποίθηση κι αν έχεις, σου «τριβελίζει» το μυαλό όταν είσαι επιθετικός, σου θολώνει την κρίση και επηρεάζει πολλές φορές τις αποφάσεις σου. Άλλοι άρχισαν να του ρίχνουν τις κλασσικές φάπες, άλλοι να φωνάζουν (Τζούρισιτς, Αράο), όλοι όμως ήταν εκεί για κείνον για να χαρούν με την χαρά του.

 

Όταν έσπασε ο κύκλος αυτός, ο Ιωαννίδης κινήθηκε ξανά προς τον Μπακασέτα, του φώναξε «Ναιιι» κι έδωσε στον «δικό» του μία ξεχωριστή αγκαλιά. Μία αγκαλιά αρχηγού προς υπαρχηγό ή καλύτερα φίλου προς φίλο. Σε κείνον που ήξερε λίγο καλύτερα το τι περνούσε αυτό το διάστημα και το πόσο τον βασάνιζε ένα... ρημάδι γκολ.

Η σημασία του Ιωαννίδη για τους συμπαίκτες του

panathinaikos_intime

Όλη αυτή η αντίδραση που είχαν όλοι για το γκολ αυτό του Ιωαννίδη έδειξε το κλίμα που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, παρά τις δυσκολίες που πέρασαν. Κι ένας από τους βασικούς λόγους για το κλίμα αυτό είναι και ο ίδιος ο Ιωαννίδης.

Ο Έλληνας επιθετικός είναι ο αρχηγός της ομάδας, ίσως ο πιο επιδραστικός παίκτης στο παιχνίδι της και συνάμα το μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο αυτή τη στιγμή, όπως αποδείχθηκε και το περασμένο καλοκαίρι. Είναι όπως είχαμε αναφέρει ξανά ο franchise player της. Θα μπορούσε να είχε μία πολύ διαφορετική συμπεριφορά μέσα στην ομάδα, όμως εκείνος δεν ήταν και θα γίνει ποτέ πριμαντόνα.

Θα τον δεις στα ταξίδια της ομάδας να μιλάει με όλους, να μην χάνει ευκαιρία για χαβαλέ και να προσπαθεί να φέρει την ομάδα πιο κοντά. Ναι, εκείνος που έβλεπαν πολλοί στο γήπεδο να νευριάζει και να φωνάζει κάποιες φορές το τελευταίο διάστημα κι έπειτα θεωρούσαν πως τσακώθηκε με τους συμπαίκτες του, γιατί μέχρι εκεί φτάνει η αντίληψή μας για τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Πρώτος εκείνος θέτει ψηλά των πήχη των απαιτήσεων τόσο για τον εαυτό του όσο και για την ομάδα, γιατί γνωρίζει τι σημαίνει να είσαι στον Παναθηναϊκό, όμως ποτέ δεν αφήνει αυτό να τον επηρεάζει αρνητικά είτε προς τον εαυτό του είτε προς τους συμπαίκτες του. Για κείνους είναι πάντα υποστηρικτικός και προσπαθεί να τους προστατεύει (όπως είχε γίνει πχ με τον Σπόραρ) και να τους επηρεάζει με την θετική αύρα που εκπέμπει, η οποία πηγάζει από την αυτοπεποίθησή του, αλλά και τον χαρακτήρα του.

Για όλη αυτή την συμπεριφορά του προς εκείνους περισσότερο και λιγότερο για την επιρροή του στο αγωνιστικό κομμάτι υπήρξε αυτό το τρομερό ξέσπασμα χαράς που δημιουργήθηκε μετά το γκολ που σημείωσε. Ένα ξέσπασμα τόσο έντοντο, που οδήγησε το 2-0 να πανηγυριστεί περισσότερο από το 1-0, κάτι πολύ ασυνήθιστο στο ποδόσφαιρο.

@Photo credits: INTIME, ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα