ΑΠΟΕΛ: Το 13-13 του δείχνει το δρόμο

Newsroom
apoel

bet365

Μπορεί η Τσέλιε να μην είναι το βαρύ όνομα στην Ευρώπη, ωστόσο, διαθέτει τα δικά της ατού και η πορεία της στην League Phase είναι απόδειξη. Ο ΑΠΟΕΛ γνωρίζει ότι το αποψινό 90λεπτο στη Σλοβενία δεν είναι απλά ένας αγώνας, αλλά η πρώτη πράξη μιας πρόκρισης που θα κριθεί στη λεπτομέρεια.

Ο ΑΠΟΕΛ ρίχνεται στις 19:45 στη μάχη του Conference League, γνωρίζοντας πως η Τσέλιε δεν επιτρέπει βιαστικά συμπεράσματα. Δεν έχει το βαρύ όνομα, ούτε την ευρωπαϊκή αίγλη, αλλά διαθέτει τα δικά της «όπλα» και η πορεία της στη League Phase είναι απόδειξη. Για την ομάδα του Χιμένεθ, το αποψινό 90λεπτο στη Σλοβενία δεν είναι απλά ένας αγώνας, αλλά η πρώτη πράξη μιας πρόκρισης που θα κριθεί στη λεπτομέρεια.

Η σλοβενική ομάδα ολοκλήρωσε τη φάση της League Phase (αποτελούμενη από 36 συλλόγους) στην 21η θέση, με απολογισμό 7 βαθμούς (2-1-3), 4 λιγότερους από τον ΑΠΟΕΛ (3-2-1). Παρά το γεγονός ότι δεν εντυπωσίασε στη συνολική της παρουσία, είχε μία από τις πιο αποτελεσματικές επιθέσεις. Με 13 γκολ σε 6 αγώνες, ξεπέρασε ομάδες με μεγαλύτερο ειδικό βάρος, ενώ μόνο η Τσέλσι (26), η Φιορεντίνα (18) και η Σερκλ Μπριζ (14) βρήκαν δίχτυα περισσότερες φορές. Ένα στοιχείο που λέει πολλά και δεν αφήνει περιθώρια αφέλειας στον ΑΠΟΕΛ.

Αλλά η Τσέλιε δεν είναι μόνο η δυναμική της μεσοεπιθετικά. Είναι και η αδυναμία της να κρατήσει το μηδέν πίσω. Τα 13 γκολ παθητικό μαρτυρούν μια άμυνα που δεν ενέπνευσε εμπιστοσύνη, αφήνοντας εκτεθειμένη την ομάδα του Ριέρα. Η στατιστική δεν συγχωρεί: ήταν μία από τις τέσσερις χειρότερες αμυντικές γραμμές στη League Phase, κάτι που ο ΑΠΟΕΛ οφείλει να αξιοποιήσει στο έπακρο.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα