Ολυμπιακός: Εάν αυτή θα είναι η τελευταία του... ζαριά ας αφήσει τουλάχιστον μία καλή εικόνα

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Εάν αυτή θα είναι η τελευταία του... ζαριά ας αφήσει τουλάχιστον μία καλή εικόνα

bet365

Ο Ολυμπιακός παίζει απόψε στην έδρα της ομάδας της Καραμπάγκ το τελευταίο του... χαρτί και ο στόχος είναι διπλός. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Για τον Ολυμπιακό εάν είναι να πετύχει κάτι σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα το κάνει το βράδυ της Πέμπτης.

Άλλη αναμέτρηση δεν υπάρχει για αυτόν. Άλλα περιθώρια δεν έχει. Μετά από τρεις ήττες στη σειρά με Ναντ, Φράιμπουργκ και Καραμπάγκ το παιχνίδι με τους Αζέρους εκτός έδρας είναι κάτι σαν... τελικός για τους Ερυθρόλευκους στον όμιλό τους.

Ο Ολυμπιακός σε αυτό το παιχνίδι έχει δύο ζητούμενα. Το πρώτο είναι να παίξει όσο το δυνατόν καλύτερα και το δεύτερο είναι να πάρει αποτέλεσμα. Εάν δεν καταφέρει το 2ο σκέλος τουλάχιστον σε αυτήν την τελευταία του... ζαριά ας πετύχει το πρώτο. Ας αφήσει μία καλή εικόνα στο παιχνίδι με τη Καραμπάγκ εκτός έδρας. Ας δώσει δηλαδή μία καλή... γεύση για τον κόσμο του και όχι μόνο.

Στα δε δικά μου μάτια το επικείμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν πρέπει να έχει καμία σχέση. Άλλο Ευρώπη και άλλο ελληνικό Πρωτάθλημα. Και στην Ευρώπη το πρεστίζ μετράει για όλους: και για τον κόουτς Μίτσελ και για την ομάδα.

ΜΠΑ1

Η ατάκα του Ουσεϊνού Μπα και οι απαντήσεις στο γήπεδο

Τόσο ο Μίτσελ όσο και ο Ουσεϊνού Μπα κατέθεσαν τις απόψεις τους για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Καραμπάγκ το βράδυ της Πέμπτης. Και ο Μπα είπε κάτι ενδιαφέρον. Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει... δίψα για εκδίκηση για το 0-3 με τη Καραμπάγκ στο Φάληρο ανέφερε: «Ναι το έχουμε ανάγκη. Έχουμε αυτή την ανάγκη για το αποτέλεσμα. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τα πράγματα. Είμαστε απογοητευμένοι από το προηγούμενο αποτέλεσμα. Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε το πως είμαστε καλύτεροι».

Αυτά ακριβώς τα λόγια ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τα πιστοποιήσει στον αγωνιστικό χώρο. Να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει και να κοιτάξει με όλες του τις δυνάμεις να πάρει αποτέλεσμα. Διότι προφανώς εάν του προκύψει ένα 0 στα 4 τα πράγματα για φέτος στην Ευρώπη δεν θα είναι καθόλου καλά. Θα πρέπει λοιπόν και με βάση τα λεγόμενα του Αφρικανού μπακ να αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο πως είναι καλύτερος. Σε έναν αγώνα όπου ο Ολυμπιακός θα θέλει σε όσο το δυνατόν πιο τοπ κατάσταση τα βαριά του ατού και τις ποιοτικές του μονάδες όπως πχ τον Πεπ Μπιέλ (που είναι πάντως στο γκρουπ των παικτών που ίσως πάρουν... ανάσες).

Ο Ολυμπιακός ψάχνεται για στόπερ ενόψει Γενάρη

Και να σταθούμε και σε κάτι μη αγωνιστικό. Το κλίμα αυτή τη στιγμή είναι πως ο Ολυμπιακός ψάχνεται για να κλείσει έναν τουλάχιστον στόπερ για τον Γενάρη (φυσικά είναι νωρίς για να ξεκαθαριστεί με σιγουριά πως θα είναι ο Λουϊζάο ή άλλος στόπερ).

Γενικότερα δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το να υπάρξουν και χειμερινά... ψώνια για τον Ολυμπιακό. Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν από το σημείο στο οποίο θα βρίσκεται εκείνη την περίοδο στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ένα ελληνικό Πρωτάθλημα που προς το παρόν πάντως σε πρώτο πλάνο μετά τη Καραμπάγκ έχει τον ΠΑΟΚ στην έδρα του. Και εκεί είναι ένα ματς όπου η νίκη θα είναι μονόδρομος.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.