Oχι Μπακασέτας, αλλά Bakasetas (vids)

Oχι Μπακασέτας, αλλά Bakasetas (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Oχι Μπακασέτας, αλλά Bakasetas (vids)

bet365

Ο Τάσος Μπακασέτας οδηγεί εκ του ασφαλούς την Τραμπζονσπόρ και στην εκτός συνόρων διάκριση, αφού είναι ο μεγάλος της πρωταγωνιστής στη φετινή της παρουσία στο Europa League και όχι μόνο.

Την «υπογραφή» του στο εντυπωσιακό 4-0 της Τραμπζονσπόρ επί της Μονακό έβαλε ο Τάσος Μπακασέτας, καθώς με δύο ασίστ ήταν εκ των μεγάλων της πρωταγωνιστών σε ακόμη μία νίκη που πήρε στον όμιλο του Europa League. Ετσι το club παρέμεινε σε τροχιά κορυφής του γκρουπ, ενώ εκείνος πιστοποίησε πως συγκαταλέγεται στα πιο «hot» ευρωπαϊκά ονόματα.

Αν την περασμένη σεζόν έκανε άνω-κάτω την τουρκική Süper Lig όπου και κατέκτησε τον τίτλο φέτος οδηγεί την ομάδα του και στην εκτός των συνόρων διάκριση, αφού εκτός όλων των άλλων είναι «μέσα» στο 60% των γκολ που έχει σημειώσει σε Champions League και Europa League.

Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΣΤΟ EUROPA LEAGUE

Αγώνες: 4
Λεπτά: 331’
Γκολ: 1
Ασίστ: 4

Πρεμιέρα στη φάση των ομίλων και η Τραμπζονσπόρ γνώρισε την ήττα με 3-2 στην Ουγγαρία από τη Φερεντσβάρος. Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός ήταν εκείνος που στο 29’ την «έβαλε» ξανά στο ματς όταν και «έφτιαξε» το 2-1 του Γκόμες, ενώ στο ίδιο παιχνίδι «φλέρταρε» και ο ίδιος με το γκολ στο 24΄.

Μία εβδομάδα μετά το club του επικράτησε 2-1 του Ερυθρού Αστέρα και στο 68’ έπαιξε όμορφα/έξυπνα στον κενό χώρο για τον Τρεζεγκέ που διπλασίασε τότε τα τέρματα της ομάδας και επί της ουσίας «κλείδωσε» τη νίκη της.

Στην ήττα (3-1) του Πριγκιπάτου που ακολούθησε έπαιξε ως αλλαγή στο πλαίσιο του rotation και στο 72’ με μία «βολίδα» διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό σκορ, μέχρι που φτάσαμε στο χθεσινό εκκωφαντικό 4-0 επί της Μονακό.

Ο 29χρονος έστειλε στο 48’ με εκτέλεση κόρνερ την μπάλα… συστημένη στο κεφάλι του Ούγκο για το 2-0 και στο 69’ έβγαλε τον Τρεζεγκέ στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και ο Αιγύπτιος σημείωσε το τέταρτο γκολ της ομάδας του.

Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

Αγώνες: 2
Λεπτά: 113’
Γκολ: 1

Η Τραμπζονσπόρ έμεινε στις λεπτομέρειες εκτός των ομίλων του Champions League, καθώς αποκλείστηκε στα play offs από την Κοπεγχάγη που σούπερ άτυχου Ζέκα που μάλιστα ήταν εκ των κορυφαίων της σειράς των αγώνων του ζευγαριού.

Εκείνο το διάστημα ο Ελληνας μεσοεπιθετικός ταλαιπωρούνταν από έναν μικροτραυματισμό και εκ των υστέρων δύναται να ειπωθεί πως η απουσία του στη ρεβάνς της Τουρκίας αποδείχθηκε κομβική.

Στην ήττα 2-1 της Δανίας διατήρησε το club του στο «κόλπο» της πρόκρισης όταν και βρήκε δίχτυα στο 79’, όμως μία εβδομάδα μετά έπαιξε λίγο και σαν αλλαγή.Ο τότε αγώνας έληξε χωρίς σκορ και ο Μπακασέτας που πέρασε στο φινάλε «φλέρταρε» δις με το γκολ που θα έστελνε τη σειρά στην παράταση, αλλά τα σουτ που «εξαπέλυσε» στο 85’ και το 90’ δεν βρήκαν για εκατοστά δίχτυα.

Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Αγώνες: 6
Λεπτά: 444’
Γκολ: 2
Ασίστ: 4

Ετσι σε έξι φετινές εμφανίσεις του σε Champions League και Europa League μετρά ήδη δύο γκολ και τέσσερις ασίστ, κάτι που με γνώμονα τον χρόνο συμμετοχής του «σημαίνει» πως κατά μέσο όρο σκοράρει ή «φτιάχνει» κάποιο γκολ κάθε 74’ στα ευρωπαϊκά ματς της Τραμπζονσπόρ. Η οποία έχει αθροιστικά σημειώσει 10 τέρματα σε αυτά τα ματς και εκείνος είναι άμεσα «μέσα» στα έξι!


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα