Σεβίλλη – Γιουβέντους 2-1 (παρ.): Επική πρόκριση και πάει για το έβδομο Europa κόντρα στον... Μουρίνιο! (vid)

Lamela

bet365

Μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η απίθανη Σεβίλλη των έξι Europa League απέκλεισε και τη Γιουβέντους με νίκη – θρίλερ στην παράταση με ανατροπή (2-1) και θα διεκδικήσει ένα ακόμα τρόπαιο στην αγαπημένη της διοργάνωση, κόντρα στην Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, στις 31 Μαΐου στο «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης.

Κάντε από τώρα την απονομή! Η Σεβίλλη ξεκίνησε την σεζόν με τους χειρότερους δυνατούς οιωνούς, είχε τρεις διαφορετικούς προπονητές στον πάγκο της και, παρ’ όλα αυτά, φτάνει για έβδομη φορά σε τελικό Europa League (στις 31 Μαΐου κόντρα στη Ρόμα στη Βουδαπέστη), έχοντας μόνο νίκες στους προηγούμενους έξι!

Μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι απίθανοι Ανδαλουσιάνοι απέκλεισαν και την Γιουβέντους, ύστερα από μια ματσάρα – θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση με 2-1 και σκόρερ όλων των γκολ παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή.

Με την ίδια ενδεκάδα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι ξεκίνησε την Σεβίλλη ο (αναμορφωτής) Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αφού Λοΐκ Μπαντέ και Λούκας Οκάμπος ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις τους και έδωσαν το παρών από την αρχή.

Εκπλήξεις από τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη Γιουβέντους, αφού ξεκίνησε με τους Μοζέ Κεν και Σάμουελ Ίλινγκ Τζούνιορ στην επιθετική τριπλέτα στο πλευρό του Άνχελ Ντι Μαρία, αφήνοντας στον πάγκο Ντούσαν Βλάχοβιτς και Αρκάντιους Μίλικ. Ο ήρωας του πρώτου αγώνα, Φεντερίκο Γκάτι, ξεκίνησε στην άμυνα αντί του τραυματία Λεονάρντο Μπονούτσι.

Δοκάρι η Γιούβε και… μη πέναλτι η Σεβίλλη

Μετά το πρώτο 15λεπτο όπου οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Βόιτσεχ Σχτσέσνι, ο αγώνας απέκτησε «τρελό» ρυθμό, με τις δύο ομάδες να φτάνουν σε σπουδαίες ευκαιρίες.

Οι μεγαλύτερες άνηκαν στους φιλοξενούμενους, με τον Γκάτι να υποχρεώνει σε δύσκολη απόκρουση τον Μπόνο, τον Ντι Μαρία να πλασάρει άουτ μόνος του προ του Μαροκινού τερματοφύλακα, τον Μοζέ Κεν να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι (ύστερα και από παρέμβαση του Μπόνο) και να ακυρώνεται ορθά γκολ του Αντριέν Ραμπιό λόγω οφσάιντ του πασέρ Μάνουελ Λοκατέλι.

Η Σεβίλλη, από την πλευρά της, δοκίμασε τα ρεφλέξ του Πολωνού τερματοφύλακα της Γηραιάς Κυρίας με ευκαιρίες των Οκάμπος (εις διπλούν), Μάρκος Ακούνια, Ιβάν Ράκιτιτς και Όλιβερ Τόρες. Οι γηπεδούχοι έφυγαν προς τα αποδυτήρια έχοντας δικαιολογημένα παράπονα από τον γνωστό μας, Ολλανδό διαιτητή Ντάνι Μάκελι, για τον μη καταλογισμό ενός καθαρού πέναλτι για φάουλ του Χουάν Κουαδράδο στον Τόρες στα όρια της περιοχής, λίγο πριν από την ανάπαυλα.

Δύο «χρυσές» αλλαγές και 1-1!

Οι προσπάθειες των Ραμπιό και Γκλέισον Μπρέμερ… έγλυψαν το δοκάρι της σεβιλιάνικης εστίας στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου μέρους, με την πιο επικίνδυνη Γιουβέντους να βρίσκει εντέλει το πολυπόθητο γκολ με τον Βλάχοβιτς.

Ο Σέρβος, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο αντί του Κεν, κέρδισε τις κόντρες και, μπαίνοντας στην περιοχή, πλάσαρε ιδανικά τον Μπόνο κατά την έξοδό του, δίνοντας το προβάδισμα σστους Μπιανκονέρι (65’).

Έξι λεπτά αργότερα και αφού ξεπέρασε το σοκ του 0-1, η Σεβίλλη βρήκε την ισοφάριση με μια «χρυσή» αλλαγή από την δική της πλευρά. Ύστερα από αποτελεσματική πίεση ψηλά των συμπαικτών του, ο Σούσο κινήθηκε στον άξονα και, με σουτάρα έξω από την περιοχή, νίκησε τον Στσέσνι για το 1-1, εννέα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ανατροπή και την πρόκριση στο 90λεπτο, ο εξαιρετικός Στσέσνι όμως αρνήθηκε το γκολ σε Μπράιαν Χιλ και Γιουσούφ Εν Νεσίρι, στέλνοντας το σπουδαίο ζευγάρι στην παράταση.

Ανατροπή με τον Λαμέλα!

Στο έξτρα ημίωρο η Γιούβε απείλησε και πάλι να προηγηθεί με ευκαιρία του Φεντερίκο Κιέζα, με τον Μπόνο να υπενθυμίζει γιατί ήταν ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου το τέταρτο Μαρόκο έγραψε ιστορία.

Η Σεβίλλη ήταν πιο αποφασισμένη, πίστευε περισσότερο το γκολ και το πέτυχε με την έτερη «χρυσή» αλλαγή του Μεντιλίμπαρ, τον Έρικ Λαμέλα, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι ύστερα από σέντρα του Μπράιαν Χιλ, νίκησε τον Στσέσνι, προκαλώντας… παροξυσμό στις εξέδρες του «Σάντσεθ Πιθχουάν» (95’).

Οι Μπιανκονέρι, θέλοντας και μη, άρχισαν να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση, ο Μάκελι… κατάπιε και ένα πιθανό πέναλτι σε χέρι του Ακούνια στην περιοχή της Σεβίλλης, με τον Αργεντινό να αποβάλλεται εντέλει στο 116’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αφού πήγαινε… γυρεύοντας για αρκετά λεπτά.

Με παίκτη παραπάνω η Γιούβε τα έπαιξε όλα για όλα, η Σεβίλλη κράτησε με νύχια και με δόντια και σε λίγες ημέρες θα πάει στη Βουδαπέστη με στόχο το ασύλληπτο «7 στα 7», κόντρα πάντως σε έναν προπονητή (Ζοσέ Μουρίνιο) που είναι αήττητος στους δικούς του ευρώ – τελικούς σε μεγάλες διοργανώσεις (όχι Σούπερ Καπ)!

Σεβίλλη (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Μπόνο – Χεσούς Νάβας (106’ Πάπου Γκόμες), Μπαντέ, Γκούντελι, Ακούνια – Φερνάντο, Ράκιτιτς – Οκάμπος (70’ Λαμέλα), Όλιβερ Τόρες (62’ Σούσο – 117’ Ρέκικ), Μπράιαν Χιλ (100’ Μοντιέλ) – Εν Νεσίρι.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στσέσνι – Γκάτι, Μπρέμερ, Ντανίλο – Κουαδράδο (106’ Μίλικ), Φατζιόλι (41’ λ. τρ. Παρέδες), Λοκατέλι (86’ Μιρέτι), Ραμπιό – Ντι Μαρία (64’ Κιέζα), Κεν (64’ Βλάχοβιτς), Ίλινγκ Τζούνιορ (86’ Κόστιτς).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα