Ολυμπιακός: Οι πρώτοι καλοί οιωνοί, οι κερδισμένοι και ο Μαρτίνεθ που δοκιμάζει

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι πρώτοι καλοί οιωνοί, οι κερδισμένοι και ο Μαρτίνεθ που δοκιμάζει

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο λαμπερός ή φαντεζί αγωνιστικά ήταν όμως γρήγορα αποτελεσματικός, άντεξε αμυντικά απέναντι στη Γκενκ και είχε και κέρδη σε επίπεδο προσώπων. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Βράδυ Πέμπτης ή για να το θέσουμε πιο καλά ξημερώματα Παρασκευής. Το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού και πάνω απ' όλα και απ' όλους ο Μαρτίνεθ ήξεραν ότι η ομάδα δεν θα είναι όπως ακριβώς τη θέλουν απέναντι σε μία πιο έτοιμη Γκενκ. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν πανηγύρισαν το 1-0 επί των Βέλγων. Την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη των Πειραιωτών σε κανονική διάρκεια παιχνιδιού (όχι στη διαδικασία των πέναλτι όπως πέρυσι) μετά από 15 παιχνίδια. Ναι η τελευταία χρονικά νίκη στην Ευρώπη σε κανονική διάρκεια ήταν τον Νοέμβριο του 2021 με το 1-0 με τη Φενέρ στο γήπεδο Καραϊσκάκη (επί εποχή Μαρτίνς δηλαδή). Ένα ακόμα συν λοιπόν σε αυτή τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός είχε την αγωνιστική εξυπνάδα και ετοιμότητα να βγάλει γκολ στα 23'' και να... σοκάρει έτσι αγωνιστικά τη Γκενκ για το 1-0 με τον ξανά ανεβασμένο Φορτούνη. Γκολ ελάχιστα αφότου έγινε η πρώτη σέντρα στο ματς. Θα μπορούσε να είχε βάλει και ένα 2ο τέρμα (από το α' μέρος και ενώ στο 2ο είχε τις μεγάλες φάσεις με Μασούρα, Καρβάλιο και το δοκάρι του Μπιέλ), όμως από το 15' και μετά υπήρξαν και στιγμές που δέχθηκε μεγάλη πίεση από τους Βέλγους που του έκαναν φάσεις αλλά έπεσαν πάνω στους απλά εξαιρετικούς Πασχαλάκη και Ρέτσο.

Ο Ολυμπιακός σίγουρα και δημιουργικά αλλά και συνολικά έχει πράγματα ακόμα να βελτιώσει. Και αρκετά πράγματα. Όμως αυτή τη στιγμή δεν βρισκόμαστε στον... Οκτώβριο. Είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν και αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Είναι η νίκη. Και αυτή τη νίκη ακριβώς πήρε ο Ολυμπιακός, που βέβαια θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχει δύσκολη και απαιτητική βραδιά και στο Βέλγιο στις 17 Αυγούστου. Ο Ολυμπιακός έχει αυτό το πρέπει με τη Γκενκ. Και το έχει διότι μετά ο επόμενός του αντίπαλος θα είναι η Τσουκαρίτσκι. Αυτή είναι η ευκαιρία του. Αντίθετα εάν δεν τα καταφέρει μετά στο Conference θα τον περιμένει το δύσκολο 'ζευγάρωμα' με την Άδανα Ντεμίρσπορ.

Ο Μαντί

Ο απλά έξοχος Μαντί Καμαρά, οι κερδισμένοι και αυτοί που δεν... τράβηξαν τόσο

Ο Μαντί Καμαρά ήταν και με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού απέναντι στη Γκενκ. Εάν δεν τα έκανε σχεδόν όλα έκανε τα περισσότερα σωστά. Ο παλιός κλασικός και πολύ καλός Μαντί. Απλά έξοχος και μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Ο Φορτούνης φυσικά με το εξαιρετικό του γκολ και τη μεγάλη του αγωνιστική όρεξη και διάθεση είναι στους μεγάλους κερδισμένους της βραδιάς μαζί με τον Ρέτσο που έκανε την τοπ εμφάνισή του με τα Ερυθρόλευκα από τότε που γύρισε στο Λιμάνι αλλά και τους Φρέιρε - Πασχαλάκη. Ένας Ρέτσος που ξαναβρήκε αυτοπεποίθηση και ήταν μέσα σε δύσκολες φάσεις σώζοντας την εστία της ομάδας του και που φόρεσε ξανά μετά από χρόνια το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο Ολυμπιακός από την άλλη περίμενε περισσότερα από αρκετούς παίκτες του. Ακόμα και από τον Ιμπόρα. Από τον Αραμπί σίγουρα και από τον Καρβάλιο επίσης.

Ο Ρέτσος

Αγωνιστικά δεν γοήτευσε ούτε ο Μπιέλ παρότι είχε τη φάση με το δοκάρι. Ο δε Ροντινέι ήταν καλύτερος από την πλευρά του από τον Κίνι και είχε βέβαια και τη συνδρομή στο 1-0, όμως για τον Ισπανό μην ξεχνάμε πως είναι δεξιός μπακ που παίζει αριστερά, άρα με ανάποδο πόδι. Γενικά εάν θέλουμε να το δούμε συνολικά περισσότερο οι... παλιοί της ομάδας ήταν αυτοί που τράβηξαν το... κουπί.

Ο Μαρτίνεθ με τον Φορτούνη

Μαρτίνεθ, ένας προπονητής που θα δοκιμάσει τα πάντα σε αγωνιστικό επίπεδο και σε πρόσωπα για να έρθει η νίκη

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ σε αντίθεση με προκάτοχούς του στον Ολυμπιακό από το πρώτο του διάστημα στην ομάδα ψάχνει την κάθε θέση για κάθε παίκτη. Θεωρεί πχ πως ο Μασούρας και ο Αλεξανδρόπουλος μπορούν να παίξουν σε αρκετές θέσεις. Δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ξανά φορ τον Μασούρα, να βάλει εκεί και τον Μπιέλ, να αλλάξει πλευρές στους πλάγιους επιθετικούς του, να τοποθετήσει ως κόφτη για άλλη μία φορά τον Ντόι και γενικά να ψαχτεί και να δοκιμάσει ότι χρειάζεται για να νικήσει.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο πρώτο φρεσκάρισμα που έκανε με τις αλλαγές του έβγαλε από το ματς τους λιγότερο αποδοτικούς σε εκείνο το διάστημα παίκτες του: τον Καρβάλιο και τον Αραμπί. Ο Ισπανός κόουτς έχει καθαρά τη δική του λογική. Κανείς δεν περισσεύει και άπαντες θα πάρουν ευκαιρίες. Ακόμα και εάν απαιτηθεί να αγωνιστούν σε άλλη θέση από τη φυσική τους.

Το έχουμε γράψει ξανά. Ο Μαρτίνεθ είναι ένας κανονικότατος προπονητής. Εάν μπορέσει να δέσει και γρήγορα σχετικά το σύνολο που φτιάχνει αλλά και να πάρει και τα επόμενα κατάλληλα αγωνιστικά 'εργαλεία' (έναν τουλάχιστον εξτρέμ, μάλλον έναν χαφ ακόμα, έναν επιθετικό και βέβαια έναν αριστερό μπακ) έχει τις προοπτικές να κάνει καλή δουλειά. Οι πρώτοι οιωνοί πάντως παρά τις αγωνιστικές δυσκολίες που προέκυψαν στον πρώτο φετινό αγώνα με τη Γκενκ δείχνουν καλοί.

Υ.Γ. Η αλήθεια είναι πως έσκασε σαν... βόμβα από πλευράς εξελίξεων. Ο Ινμπόμ Χουάνγκ είναι ο τελευταίος παίκτης από τον οποίο θα περιμέναμε κάτι τέτοιο. Να που όμως συνέβη και ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει λύση σε αυτό το σοβαρό θέμα. Και όλα αυτά ενώ βέβαια παρέμενε ανοιχτό να πάρει έναν ακόμα χαφ.

Ο Πασχαλάκης

Υ.Γ. 2 Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης το είχε πει. Ο Ολυμπιακός είναι 'πεινασμένος' να επιστρέψει εκεί που αξίζει. Και υπήρχαν φάσεις που ο έμπειρος πορτιέρε με την άμυνά του σταματούσαν επιθέσεις των Βέλγων και ξεσπούσαν σε πανηγυρισμούς λες και είχε βάλει η ομάδα 3 γκολ το ένα πίσω από το άλλο. Αυτό σημαίνει 'πείνα', πάθος και αυταπάρνηση.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.