Τσουκαρίτσκι - Ολυμπιακός 0-3: Τριάρα με μπαλάρα!

Δημήτρης Τομαράς
Μασούρας, Μπιέλ και Βρουσάι πανηγυρίζουν επί της Τσουκαρίτσκι

bet365

Παίζοντας... μονότερμα σχεδόν σε όλο το 90λεπτο ο βελτιωμένος από ματς σε ματς Ολυμπιακός «πάτησε» την Τσουκαρίτσκι με 3-0 (Μασούρας, Μπιέλ, Ρέτσος) και προκρίθηκε με άνεση στους ομίλους του Europa League. ΛΕΣΚΟΒΑΤΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ.

Ένας σοβαρός Ολυμπιακός πήγε στο Λέσκοβατς για να τελειώσει εμφατικά την υπόθεση - πρόκριση σε βάρος της Τσουκαρίτσκι και αυτό ακριβώς έκανε. Με το 0-3 χάρις στα γκολ των Μασούρα, Μπιελ και Ρέτσου σφράγισε απόλυτα δίκαια την πρόκρισή του στη φάση των ομίλων του Europa έχοντας στο πλευρό του τον κόσμο του που έδωσε παλμό και δημιούργησε φοβερή ατμόσφαιρα.

Ο Ολυμπιακός ειδικά από ένα σημείο και μετά απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο, έβαλε τρία γκολ, έκανε και rotation με τις αλλαγές του ακόμα και στην άμυνά του και σε ένα γήπεδο που περισσότερο ήταν σαν να παίζει στο Καραϊσκάκη παρά εκτός έδρας και στο Λέσκοβατς (φυσικά αυτό λόγω της παρουσίας του κόσμου του), δίνει βαθμούς στην Ελλάδα και ήδη κοιτάζει το επόμενό του ματς, αυτό του Πρωταθλήματος με τη Λαμία.

Τσουκαρίτσκι - Ολυμπιακός: Πως ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο Μαρτίνεθ αποφάσισε τελικώς να χρησιμοποιήσει ως βασικό τον Εσε αλλά και τον Βρουσάι προς επιβεβαίωση των σχετικών εκτιμήσεων. Ο σχηματισμός του φιλοξενούμενου Ολυμπιακού για τη Τσουκαρίτσκι: Πασχαλάκης τέρμα, άμυνα με Βρουσάι, Φρέιρε, Ρέτσο και Ροντινέι, κέντρο με Εσε και Μαντί Καμαρά, μπροστά τους ο Φορτούνης, άκρα με Μπιελ και Μασούρας και μπροστά ο Ελ Καμπί. Και πάλι βέβαια με Μπιελ, Μασούρα και Φορτούνη είχαμε διαρκείς εναλλαγές θέσεων στην επίθεση με τον Μασούρα να παίζει ξανά πιο κοντά στον φορ.

Ως προς την άμυνα ο Βρουσάι ήταν δεξιά και ο Ροντινέι αριστερά. Η διάταξη της Τσουκαρίτσκι από την άλλη είχε ως εξής: Σαμούροβιτς τέρμα, Στεφάνοβιτς, Σούμποτιτς και Ντρέζγκιτς οι 3 στην άμυνα, Τόσιτς, Στάνκοβιτς, Σισοκό, Μιλαντίνοβιτς και Νίκσεβιτς στον άξονα και ο Γιάνκοβις πίσω από τον φορ Ιβάνοβιτς.

Ξεκίνημα με σουτάρα του Εσε στο δοκάρι, το 0-1 ο Μασούρας και γκολάρα ο Μπιελ

Στο α' μέρος η πρώτη μεγάλη φάση ήταν για τον Ολυμπιακό με σουτάρα του Εσε που βρήκε πάνω σε αντίπαλο και μετά στο δοκάρι στο 12ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός εκεί έφτασε πολύ κοντά σε ένα γκολ. Στο 21' ο Ρέτσος μετά από κόρνερ του Μπιελ έπιασε μία πολύ καλή κεφαλιά που όμως αποκρούστηκε με προσπάθεια επίσης του Μασούρα στη φάση. Στο 29' ο Μασούρας βρήκε χώρο και σούταρε έξω.

Στο 34' ο Ολυμπιακός θα ήταν αυτός που θα άνοιγε το σκορ. Το 0-1 ήρθε από κίνηση του Μπιελ μετά από συνεργασία με τον Βρουσάι με τον Μασούρα να παίρνει μετά τη μπάλα και να σουτάρει για να στείλει αρχικά τη μπάλα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Σκόρερ ο Μασούρας λοιπόν στο 0-1. Ο Ολυμπιακός απείλησε και στη συνέχεια μετά από πάσα του Φορτούνη στον Μπιελ και σουτ του Ισπανού.

Στο 39' δεν μέτρησε γκολ του Ελ Καμπί μετά από υπόδειξη οφσάιντ στον Μαροκινό διεθνή. Στο 42' ήταν η στιγμή που δοκίμασε το πόδι του ο Φορτούνης με τη μπάλα να φεύγει αρκετά έξω. Λίγο πριν το τέλος του α' μέρους ο Μπιελ 'φύλαγε' ένα ξεχωριστό γκολ για τη Τσουκαρίτσκι με εξαιρετική κίνηση, ντρίμπλα πάνω σε 2 αντιπάλους και σουτ για το 0-2, σκορ με το οποίο έκλεισε το ημίχρονο.

Στο 53' το 0-3 από τον Ρέτσο και κάπως έτσι... τελείωσε το ματς

Ο Ολυμπιακός από τα πόδια του Φορτούνη βρήκε το 0-3. Μπαλιά συστημένη για τον Ρέτσο και το κεφάλι του μετά από κόρνερ και γκολ από τον Έλληνα στόπερ. Στο 64' ο Μπιελ είχε ένα εξαιρετικό σουτ που έφυγε λίγο πάνω από τα γκολποστ της Τσουκαρίτσκι.

Οι Σέρβοι ακολούθως έβγαλαν φάση με τον Πασχαλάκη όμως να βάζει stop. Το 0-3 ήταν ένα σκορ όπου δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι. Μόνο εάν θα έβρισκε και άλλο γκολ ο Ολυμπιακός. Στο 81' μετά από κλέψιμο και μπαλιά του Εσε ο Αραμπί πήρε μία κεφαλιά που ήταν εκτός στόχου. Ο Ολυμπιακός λίγο πριν το τέλος του αγώνα είχε χαμένες φάσεις και με Αραμπί, Βρουσάι αλλά και τον Πορόζο.

Στο 86' ο Σαμούροβιτς απέκρουσε την προσπάθεια του Μπιελ. Στο 90+ αποκρούστηκε δυνατό σουτ του Σκάρπα και πολύ λίγο μετά απομάκρυνση της άμυνας πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή σε σουτ του Μπιελ.

MVP: Εάν θέλουμε να πάμε συνολικά το ματς είναι η πειστικότατη εμφάνιση του Εσε για μεγάλο διάστημα. Με πολύ καλή συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι και βοήθειες σε όλους τους τομείς. Και βέβαια και μία σουτάρα στο δοκάρι.

Θα βάλουμε όμως τον Μπιελ που έδειξε όχι μόνο ορεξάτος αγωνιστικά αλλά έβγαλε και φάσεις και σκόραρε. Ο Ισπανός έβγαλε ειδικά ορισμένες στιγμές μεγάλη ποιότητα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Μασούρας που έκανε το 0-1 μαζί με Φορτούνη και Μαντί αλλά και τον Ρέτσο. Καλή δουλειά και από τους τρεις πρώτους στο παιχνίδι με τη Τσουκαρίτσκι. Ο δε Ρέτσος ήταν ξανά ιδιαίτερα καλός και ενώ βρήκε και δίχτυα. Θετικότατα και τα αγωνιστικά μηνύματα του Βρουσάι. Από τη Τσουκαρίτσκι ότι προσπάθεια έγινε ήταν μόνο από τον γκολκίπερ της, τον Σαμούροβιτς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι μεσοεπιθετικοί της Τσουκαρίτσκι. Με χαμηλότατο βαθμό για παίκτες όπως οι Γιάνκοβιτς και Ιβάνοβιτς. Στο α' μέρος οι Σέρβοι δεν είχαν πρακτικά καν τελική.

Η ΓΚΑΦΑ: Το κέντρο της άμυνας της Τσουκαρίτσκι στις φάσεις με το γκολ του Μαασούρα αλλά και του Ρέτσου. Εκτέθηκε και εύκολα μάλιστα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν φάνηκε να έχει σοβαρά προβλήματα η διαιτησία. Η Τσουκαρίτσκι φάνηκε να ζητά ένα πέναλτι αλλά ο Μάκελι και το ριπλέι έδειξαν πως η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Ρέτσου. Στη φάση με τον Αραμπί μετά από έλεγχο και στο VAR δεν έδωσε πέναλτι γιατί προηγείται οφσάιντ του Μαροκινού.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος από τη Τσουκαρίτσκι και σε αυτό το ματς. Μάλιστα για ακόμα ένα παιχνίδι θα μπορούσε να είχε βάλει παραπάνω γκολ. Η ουσία είναι πως τελείωσε την υπόθεση πρόκρισης και δικαιότατα είναι πια στη φάση των ομίλων του Europa.

ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ: Σαμούροβιτς, Στεφάνοβιτς, Σούμποτιτς, Ντρέζγκιτς (81' Σεραφίμοβιτς), Τόσιτς, Στάνκοβιτς (77' Κόβατς), Σισοκό, Μιλαντίνοβιτς (64' Ανχιλίβι), Νίκσεβιτς, Γιάνκοβις (46' Ζε Μάριο) και Ιβάνοβιτς (78' Οβόσου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Βρουσάι, Φρέιρε, Ρέτσος (57' Πορόζο), Ροντινέι, Εσε, Μαντί Καμαρά (46' Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (55' Φορτούνης), Μπιελ, Μασούρας (68' Καρβάλιο) και Καμπί (46' Αραμπί).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα