Όμιλος ΑΕΚ: Οι αντίπαλοι της Ένωσης

Βασίλης Μπαλατσός
ΑΕΚ

bet365

Η ΑΕΚ είχε άσχημη κλήρωση, καθώς θα αγωνιστεί στη φάση των ομίλων του Europa League κόντρα σε Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον.

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Europa League και οι τρεις ελληνικές ομάδες πλέον γνωρίζουν τους αντιπάλους τους στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA. Η κληρωτίδα δεν «φέρθηκε» καλά στην ΑΕΚ, καθώς έπεσε ίσως στο πιο δύσκολο Group που μπορούσε. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα τεθούν αντιμέτωποι με Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως πρόκειται για όμιλος επιπέδου... Champions League. Ο Αίας και οι Μασσαλοί μας έχουν «συνηθίσει» να αγωνίζονται στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ η ομάδα του Ντε Τζέρμπι θεωρείται αυτή τη στιγμή μια από τις πιο επικίνδυνες ομάδες της Premier League.

Ο Δικέφαλος είχε αντιμετωπίσει του Ολλανδούς τέσσερις φορές σε ματς ομίλων του Champions League τη σεζόν 1994-95 και 2018-19, έχοντας ισάριθμες ήττες. Η Ένωση είχε παίξει με τους Μαρσεγέζους τη σεζόν 1989-90 και είχε αποκλειστεί στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1-1 εντός, 2-0 εκτός). Θυμίζουμε πως οι οπαδοί ΑΕΚ και Μαρσέιγ είναι αδελφοποιημένοι.

Όμιλοι Europa League - Το πρόγραμμα

Μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες θα έχουμε τη σέντρα και στις διοργανώσεις της UEFA. Η πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και η τελευταία αγωνιστική στις 14 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα των έξι αγωνιστικών:

  • 21 Σεπτεμβρίου
  • 5 Οκτωβρίου
  • 26 Οκτωβρίου
  • 9 Νοεμβρίου
  • 30 Νοεμβρίου
  • 14 Δεκεμβρίου

*Ενδέχεται η UEFA να ορίσει κάποια ματς Τρίτη ή Τετάρτη, καθώς θα παίζουν την ίδια ημέρα τρεις ομάδες του Λεκανοπεδίου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα