Αντίπαλος ΑΕΚ: Το προφίλ της Μπράιτον του Ντε Τσέρμπι

Νίκος Κικίδης
brighton_europe

bet365

Γνωρίστε την... πρωτάρα Μπράιτον του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, η οποία στην παρθενική της έξοδο στην Ευρώπη θα βρεθεί στον δρόμο της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League.

Η κληρωτίδα δεν χαμογέλασε καθόλου στην ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, η οποία έπεσε σε όμιλο... θανάτου μαζί με Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον. Και σε ό,τι αφορά την αγγλική ομάδα, όλα μοιάζουν... μοναδικά.

Στην πρώτη σεζόν της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση η Μπράιτον θέλει να μεταδώσει το εντυπωσιακό της στυλ και εκτός Αγγλίας, με.... φόρα από την ιστορική περσινή σεζόν που της σφράγισε ένα εισιτήριο για το Europa League.

Το προφίλ των Γλάρων:

ΙΣΤΟΡΙΑ: Έπρεπε να περιμένει 122 ολόκληρα χρόνια για να γίνει... Ευρωπαία! Την προηγούμενη σεζόν η Μπράιτον κατέπληξε τους πάντες στην Αγγλία, τερμάτισε στην έκτη θέση της Premier League και για πρώτη φορά στην ιστορία της θα συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Από τίτλους μετράει ένα Charity Shield το 1910, ενώ 70 χρόνια αργότερα έφτασε ως τον τελικό του FA Cup, χωρίς ωστόσο να κατακτήσει το τρόπαιο.

ΕΔΡΑ: Η Μπράιτον αγωνίζεται στο «Falmer Stadium» το οποίο για χορηγικούς λόγους τα τελευταία χρόνια ονομάζεται «American Express Community Stadium» ή εν συντομία «Amex». Η χωρητικότητα αγγίζει τους 31.865 θεατές και πρόκειται για το 31ο μεγαλύτερο γήπεδο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι αντικατέστησε τον Γκρέιαμ Πότερ τον Σεπτέμβριο του 2022 και μέσα σε μόλις μερικούς μήνες κατάφερε να μαγέψει άπαντες στην Premier League. Γνωστός για το συνδυαστικό του ποδόσφαιρο, ο Ιταλός προπονητής αποτελεί το μεγάλο όπλο της Μπράιτον, με τον ίδιο τον Πεπ Γκουαρδιόλα να παραδέχεται πως κανένας στην Αγγλία δεν μπορεί να αντιγράψει το παιχνίδι του.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Μετά την κορυφαία σεζόν της ιστορίας της η Μπράιτον είδε πολλούς από τους... στυλοβάτες να αναχωρούν για άλλες πολιτείες. Μακ Άλιστερ, Ρόμπερτ, Σάντσες και Καϊσέδο ενίσχυσαν Λίβερπουλ και Τσέλσι αντίστοιχα, με τους Γλάρους να εισπράττουν αθροιστικά ένα ποσό που αγγίζει τα 180 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτά τα χρήματα επένδυσαν ξανά στα... νιάτα και απέκτησαν νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως οι Μπαλέμπα, Εβερμπούγκεν, Ιγκόρ και Μαζιλού.

Το μεγάλο «μπαμ» ωστόσο ήταν ο Ζοάο Πέδρο που αποκτήθηκε από την Γουότφορντ αντί 34 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι Νταχούντ και Μίλνερ ήρθαν ως ελεύθεροι από Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ αντίστοιχα για να δώσουν εμπειρία σε ένα νεανικό ρόστερ. Παράλληλα οι Γλάροι δουλεύουν πάνω και στον δανεισμό του νεαρού wonderkid της Μπαρτσελόνα, Ανσού Φατί, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα υπογράψει πριν από το τέλος των μεταγραφών.

ΑΣΤΕΡΙ: Ο Καορού Μιτόμα αποτελεί το μεγάλο αστέρι της Μπράιτον από τη θέση του αριστερού εξτρέμ. Την περσινή περίοδο εντυπωσίασε τους πάντες εκτοξεύοντας τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, με απολογισμό δέκα γκολ και οκτώ ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ: Η Μπράιτον έκανε τη μεγάλη έκπληξη και με εντυπωσιακό ποδόσφαιρο που στηρίζεται στην κατοχή, το positional play και την παραγωγή φάσεων κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση της Premier League πίσω μόνο από.. γίγαντες, όπως οι Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ και Λίβερπουλ. Ξεπέρασε ωστόσο Τότεναμ και Άστον Βίλα για να κλειδώσει μια θέση στο Europa League.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ: Οι Γλάροι έχουν μπει ζεστά στη φετινή σεζόν μετρώντας δυο νίκες και μια ήττα στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Νίκησαν 4-1 Γουλβς και Λούτον στις δυο πρώτες αγωνιστικές, όμως προσγειώθηκαν απότομα από τη Γουέστ Χαμ που επικράτησε 3-1.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα