Αντίπαλος του Παναθηναϊκού: Το προφίλ της Ρεν

Ρεν, η ομάδα του μεγιστάνα της Gucci στον δρόμο του Παναθηναϊκόυ

bet365

Τα βασικά στοιχεία της Ρεν, την οποία η κληρωτίδα του Europa League, έφερε απέναντι στον Παναθηναϊκό στον έκτο όμιλο της διοργάνωσης.

Η Ρεν θα είναι μία από τις αντιπάλους του Παναθηναϊκού στον έκτο όμιλο του Europa League και το εμπόδιό της μόνο ευκαταφρόνητο δεν είναι, αφού πέρα του γεγονότος πως πρόκειται για μία ομάδα από την Ligue 1, που αγωνίζεται δηλαδή σ' ένα από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα, πρόκειται για ένα κλαμπ που τα τελευταία χρόνια κάνει συνεχώς βήματα προς τα εμπρός χάρη στις επενδύσεις του πάμπλουτου ιδιοκτήτης, Φρανσουά Πινό, ο οποίος είναι γνωστός για την δραστηριότητά του στα αγαθά πολυτελείας, κατέχοντας την ιδιοκτησία των Gucci, Balenciaga, Yves Saint Laurent κλπ.

Ιστορία

Η Ρεν δεν είναι μία ομάδα που έχει πλούσια ιστορία, τουλάχιστον από άποψη επιτευγμάτων, παρά τα 122 χρόνια ζωής της. Δεν έχει κατακτήσει ποτέ το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, έχει μόλις δύο στην δεύτερη. Έχει κερδίσει τρία Κύπελλα Γαλλίας (1965, 1971, 2019), ένα Σούπερ Καπ (1971) ενώ υπήρξε φιναλίστ μία φορά στο γαλλικό Λιγκ Καπ (2013).

Όσον αφορά την Ευρώπη, έχει κερδίσει ένα Κύπελλο Ιντερτότο το 2008 μαζί με άλλες δέκα ομάδες (!!).

Έδρα

Το ποδοσφαιρικό της «σπίτι» είναι το Ρουαζόν Παρκ, το οποίο έχει χωρητικότητα 29.778 θέσεων. Ανακαινίστηκε τελευταία φορά το 2004, με την Ρεν να επενδύει 37,3 εκατ. ευρώ και να καταφέρνει έτσι να το φτάσει στην τωρινή του χωρητικότητα.

Προπονητής

Στην άκρη του πάγκο της βρίσκεται ο Μπρούνο Γκενεσιό. Ο 56χρονος Γάλλος τεχνικός ανέλαβε τις τύχες της ομάδας τον Μάρτιο του 2021 και υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας. Έχοντας περάσει στην καριέρα του ως πρώτος τεχνικός επίσης από τις Λυών (Δεκ. 2015 - Ιουν. 2019) και Μπεϊτζίνγκ Γκουοάν (Ιουλ. 2019 - Δεκ. 2020), δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κατακτήσει κάποιο τίτλο σ' αυτήν και σ' αυτό προσμένει με την δουλειά που κάνει στην Ρεν, στον πάγκο της οποίας μετράει ήδη 111 παιχνίδια όπου έχει 59 νίκες, 21 ισοπαλίες και 31 ήττες.

Μεταγραφές

Μετά την περσινή τέταρτη θέση και την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, η Ρεν έχασε σημαντικές μονάδες αυτό το καλοκαίρι. Μεγαλύτερη απώλεια απ' όλες είναι αυτή του Ντοκού, που άφησε την γαλλική ομάδα για την Μάντσεστερ Σίτι, με την ίδια να εισπράττει το ποσό ρεκόρ των 60 εκατ. ευρώ. Δεν ήταν όμως μόνο αυτός. Ο Μάχερ πήγε στην Βόλφσμπουργκ αντί 25 εκατ. ευρώ, ο 19χρονος Ουγκοτσούκβου στην Τσέλσι αντί 27 εκατ. ευρώ ενώ αποχώρησαν ακόμη οι Μπαντέ, Γκιρασί, Ντιούφ, Τσαουνά, Μέλινγκ, Τραορέ, Σαλίν, Καντίλ, Φρανσουάζ και Τσέκα. Συνολικά η Ρεν γέμισε τα ταμεία της με 143,5 εκατ. ευρώ.

Η Ρεν έκανε όμως και επενδύσεις, κι ας μην ήταν ανάλογες με τα χρήματα που εισέπραξε. Ακριβότερη αγορά της ήταν εκείνη του Ενζό Λε Φι από την Λοριάν, που έφτασε τα 20 εκατ. ευρώ. Ακόμη, αποκτήθηκαν οι Μπλάς (με 15 εκατ. ευρώ από την Ναντ), Ριέντερ (με 15 εκατ. ευρώ από την Γιουνγκ Μπόις), Γιλντιρίμ (με 5,4 εκατ. ευρώ από την Χατάισπορ) και Μάτιτς (με 2,5 εκατ. ευρώ από την Ρόμα).

Αστέρι

Μετά την απώλεια του Ντοκού, ως μεγάλο αστέρι της ομάδας λογίζεται ο Αμίν Γκουιρί. Ο 23χρονος Αλγερινός επιθετικός, που ήρθε στην γαλλική ομάδα τον περσινό Σεπτέμβρη αντί 28 εκατ. ευρώ, έκανε πέρυσι μία εξαιρετική σεζόν σκοράροντας 17 τέρματα και δίνοντας οκτώ ασίστ στα 47 παιχνίδια και τα 3.441 λεπτά που αγωνίστηκε.

Πώς έφτασε εδώ

Η Ρεν δεν χρειάστηκε να μπει στην διαδικασία των προκριματικών το φετινό καλοκαίρι, αφού η τέταρτη θέση, που εξασφάλισε στο γαλλικό πρωτάθλημα την περσινή σεζόν, της έδωσε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League απευθείας.

Τι κάνει τώρα

Αυτή τη στιγμή έχει δώσει μόλις τρία επίσημα παιχνίδια στην Ligue 1. Ξεκίνησε με μία επιβλητική με 5-1 απέναντι στην Μετς την πρώτη αγωνιστική, όμως ακολούθησε δύο ισοπαλίες, μία εκτός έδρας με την Λανς (1-1) και μία εντός έδρας με την Χάβρη (2-2).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα