Αντίπαλος Παναθηναϊκού: Το προφίλ της Μακάμπι Χάιφα

Αντίπαλος Παναθηναϊκού: Το προφίλ της Μακάμπι Χάιφα

Νίκος Αθανασίου
H Μακάμπι Χάιφα

bet365

H τρεις φορές σερί πρωταθλήτρια Ισραήλ, Μακάμπι Χάιφα θα είναι μία από τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού στην μετά Μπαράκ Μπαχάρ εποχή του συλλόγου.

Την Μακάμπι Χάιφα πήρε από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας ο Παναθηναϊκός. Μία ομάδα που αυτό το καλοκαίρι προχώρησε σε μία πολύ σημαντική δομική αλλαγή, καθώς ο αναμορφωτής της, ο προπονητής Μπαράκ Μπαχάρ μετά από τρεις σερί κατακτήσεις πρωταθλημάτων και την είσοδο στους περσινούς ομίλους του Champions League, αποχώρησε με προορισμό τον Ερυθρό Αστέρα.

ΙΣΤΟΡΙΑ: H Μακάμπι Χάιφα ιδρύθηκε το 1913 και είναι μία από τέσσερις μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου στο Ισραήλ. Έχει κατακτήσει 15 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα και 4 Σούπερ Καπ.

ΕΔΡΑ: Το γήπεδό της είναι το Sammy Ofer Stadium, χωρητικότητας 30.942 θεατών.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο 37χρονος, Μεσάι Ντέγκο, ανέλαβε τα ηνία μετά την αποχώρηση του Μπαχάρ και αποτελεί ένα «στοίχημα» του συλλόγου, προερχόμενος από την δεύτερη ομάδα του κλαμπ. Στις πρώτες του ημέρες κέρδισε το Σούπερ Καπ ενώ έκανε και τρεις προκρίσεις στα προκριματικά του Champions League.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: O Σο από την Λουντογκόρετς, ο Σουράνοφ από την Νυρεμβέργη και ο Σίμιτς από την Άσκολι ήταν πιο δυνατές κινήσεις του καλοκαιριού. Στον αντίποδα αποχώρησαν δύο σημαντικοί παίκτες, μεταξύ άλλων. Ο Ατζίλι για την Αλ Αίν αντί 2 εκατομμυρίων ευρώ και ο Αμπού Φανί για την Φερεντσβάρος αντί 1.5 εκατομμυρίων ευρώ.

ΑΣΤΕΡΙ: Ο Φραντζί Πιερό στη κορυφή της επίθεσης είναι το σημείο αναφοράς για την Μακάμπι.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ: Οι «πράσινοι του Ισραήλ έφτασαν μια ανάσα από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League αλλά όπως και ο Παναθηναϊκός, αποκλείστηκε στα play-offs της διοργάνωσης. Απέκλεισε τους Σπάρτανς, την Σέριφ, την Σλόβαν Μπρατισλάβας και τελικά έμεινε εκτός από την Γιούνγκ Μπόις. 0-0 στο Ισραήλ και ήττα με 3-0 στην Ελβετία.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ: Οι υποχρεώσεις της Μακάμπι Χάιφα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, το οποίο έκανε... πρεμιέρα το προηγούμενο σαββατοκύριακο με την πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα