Αντίπαλος Παναθηναϊκού: Το προφίλ της Βιγιαρεάλ

Νίκος Κικίδης
Βιγιαρεάλ

bet365

Η Βιγιαρεάλ που έχει βρεθεί απέναντι στον Παναθηναϊκό στην φάση των «16» του Champions League, θα βρεθεί και σε αυτούς του Europa, με τους «πράσινους» να θέλουν να «βυθίσουν» το «κίτρινο υποβρύχιο».

Μια παλιά γνωστή θα βρει στους ομίλους του Europa League και συγκεκριμένα στον 6ο ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν την Βιγιαρεάλ, μια ομάδα που έχουν αντιμετωπίσει και στην φάση των «16» του Champions League. Το «τριφύλλι» είχε αποκλειστεί από τους Ισπανούς έχοντας φέρει ισοπαλία με 1-1 στο Μαδριγάλ (νυν Θεράμικα) και στο ΟΑΚΑ είχε ηττηθεί με 2-1.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Πάμε να δούμε τι έχει κάνει η Βιγιαρεάλ. Οι Ισπανοί δεν έχουν καταφέρει να κατακτήσουν κάποιο τίτλο στην χώρα τους και καλύτερη θέση τους στην La Liga είναι η 2η που βρέθηκαν το 2007-08. Στην Ευρώπη έχουν πάει ακόμα καλύτερα καθώς έχουν πάρει η Europa League το 2021 νικώντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό, έχει φτάσει 3 φορές στα ημιτελικά (2005, 2011, 2016) και 1 στα προημιτελικά (2019). Δύο φορές έχει καταφέρει να σηκώσει το ιντερτότο το 2003 και το 2004, ενώ έχει κάνει και σημαντικές πορείες στο Champions League. Συγκεκριμένα δύο φορές έχει φτάσει ως τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (2005-06 και 20021-22) και μία στα προημιτελικά το 2019.

ΕΔΡΑ: Το γήπεδο της Βιγιαρεάλ είναι το γνωστό Ελ Μαδριγάλ που πλέον ονομάζεται, Θεράμικα. Είναι χωρητικότητας 25.000 και για πρώτη φορά άνοιξε το 1923. Είναι ιδιόκτητο γήπεδο της Βιγιαρεάλ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Κίκε Σετιέν ανέλαβε το Κίτρινο Υποβρύχιο εν καιρώ... φουρτούνας, αλλά με σταθερή πορεία κατάφερε να την οδηγήσει στους ομίλους του Europa League. Ο Ισπανός κατάφερε να κάνει γνωστό το όνομά του στα χρόνια του στη Μπέτις, προτού τελικά αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα. Η ιστορική ήττα με 8-2 από τη Μπάγερν Μονάχου στο Champions League ωστόσο οδήγησε στην απόλυσή του, με τον Σετιέν κάνει ένα μικρό break από την προπονητική προτού επιστρέψει για χάρη της Βιγιαρεάλ.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Η Βιγιαρεάλ εξαγόρασε τον Σόρλοθ από τη Λειψία με δέκα εκατομμύρια ευρώ για την κορυφή της επίθεσης, αλλά και τον 22χρονο Ραμόν Τεράτς από τη Τζιρόνα. Παράλληλα στηρίχθηκε στον δανεισμό του Ματέο Γκάμπια από τη Μίλαν για ο κέντρο της άμυνας, αλλά και σε ελεύθερους Ισπανούς παίκτες που κατέφτασαν από άλλα μέρη της Ισπανίας. Παρόλα αυτά στο τέλος της ημέρας είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι, καθώς οι πρωταγωνιστές της (Τζάκσον, Πάου Τόρες, Τσουκουέζε) αναχώρησαν για άλλες πολιτείες.

ΑΣΤΕΡΙ: Ο Σόρλοθ αποτελεί το μεγάλο όπλο στην κορυφή της επίθεσης και δεδομένα υπόσχεται πολλά γκολ. Ενδεικτικά την περσινή περίοδο ολοκλήρωσε τη σεζόν στη Bundesliga με 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ μοίρασε και τέσσερις ασίστ.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ (Ευρώπη): Παρά ένα κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με πολλές εσωτερικές αλλαγές, η Βιγιαρεάλ κατάφερε να κάνει την ανατροπή μέχρι το τέλος της σεζόν και να κλειδώσει την πέμπτη θέση στη La Liga πίσω μόνο από τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ατλέτικο και Σοσιεδάδ.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ (Πρωτάθλημα): Μουδιασμένο ξεκίνημα από τους Ισπανούς φέτος, οι οποίοι στις πρώτες τρεις αγωνιστικές μετρούν δυο ήττες και μια νίκη. Τελευταίο ματς απέναντι στη Μπαρτσελόνα στο χορταστικό 4-3 υπέρ των Μπλαουγκράνα, με τη Βιγιαρεάλ να παρουσιάζει τις αρετές της στην επίθεση, αλλά και τις αμυντικές της αδυναμίες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα