Europa League: «Απόδραση» με ανατροπή για τη Λίβερπουλ, με το δεξί Ρόμα και Λεβερκούζεν

Νίκος Κικίδης
Λίβερπουλ

bet365

Αν και τα χρειάστηκε για ένα ημίχρονο στην έδρα της Λίντσερ, η Λίβερπουλ του βασικού Τσιμίκα έκανε την ανατροπή στο β΄μέρος για μια θετική πρεμιέρα (1-3). Τεσσάρα η Λεβερκούζεν, δύσκολη νίκη για Ρόμα.

5ος όμιλος

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Λίβερπουλ στον πέμπτο όμιλο. Με βασικό τον Κώστα Τσιμίκα, οι Reds τα βρήκαν σκούρα για ένα ημίχρονο απέναντι στη Λίντσερ που προηγήθηκε στην έδρα της, αλλά με τρία γκολ ανατροπής στο β΄μέρος σφράγισαν μια ιδανική πρεμιέρα. Οι γηπεδούχοι πάντως φρόντισαν να αιφνιδιάσουν τους Άγγλους με μακρινό σουτ του του Φλέκερ στο 14΄, προτού η Λίβερπουλ απαντήσει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νούνιες (56΄). Στο 63΄ο Λουίς Ντίας σημάδεψε τον ουρανό των διχτύων για να ολοκληρώσει την ανατροπή, με τον Σαλάχ να προσθέτει το κερασάκι στην τούρτα στο 88΄με ατομική ενέργεια.

Την ίδια ώρα Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και Τουλούζ μοιράστηκαν βαθμούς στο Βέλγιο με το τελικό 1-1. Παρά το προβάδισμα των Γάλλων με τον Νταλινγκά στις καθυστερήσεις στου α΄μέρους, η Ουνιόν ισοφάρισε στο 69΄με τον Αμουρά και έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αποτελέσματα

Λίντσερ - Λίβερπουλ 1-3
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Τουλούζ 1-1

Βαθμολογία

  1. Λίβερπουλ 1 (3-1) 3
  2. Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 1 (1-1) 1
  3. Τουλούζ 1 (1-1) 1
  4. Λίντσερ 1 (1-3) 0

Επόμενη αγωνιστική (5/10)

Τουλούζ - Λίντσερ
Λίβερπουλ - Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ

7ος Όμιλος

Η Ρόμα τα βρήκε... σκούρα στο Τιρασπόλ κόντρα στη Σερίφ, όμως κατάφερε να μπει με το «δεξί», καθώς επικράτησε των Μολδαβών, εκτός έδρας με 2-1.

Οι Τζιαλορόσι προηγήθηκαν στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, στο 45+4' όταν ο Παρέδες εκτέλεσε ένα φάουλ λίγα κάτω από το κέντρο και ο Ταλάλ με... στραβοκλωτσιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 57' μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας ο Τοβάρ με σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε. Στο 67' ο Κριστάντε έκανε το τακουνάκι, ο Λουκάκου κράτησε την μπάλα και με εξαιρετικό τελείωμα μέσα από την περιοχή πέτυχε το γκολ της νίκης.

Με τρεις βαθμούς άρχισε τις υποχρεώσεις της και η Σλάβια Πράγας, η οποία νίκησε με 2-0 τη Σερβέτ στην Ελβετία. Πέρασε ως αλλαγή στο 52’ ο Χρήστος Ζαφείρης για τους γηπεδούχους.

Οι Τσέχοι προηγήθηκαν στο 32ο λεπτό με τον Μασοπούστ, ο οποίος με σουτ από κοντά έκανε το 1-0. Στο 59' ο Ογκμπού με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Μασοπούστ έκανε το 2-0, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

Αποτελέσματα

Σερίφ Τιρασπόλ - Ρόμα 1-2
Σερβέτ - Σλάβια Πράγας 0-2

Βαθμολογία

  1. Σλάβια Πράγας 3 (2-0)
  2. Ρόμα 3 (2-1)
  3. Σερίφ 0 (1-2)
  4. Σερβέτ 0 (0-2)

Επόμενη αγωνιστική (5/10, 22:00)

Ρόμα - Σερβέτ
Σλάβια Πράγας - Σερίφ Τιρασπόλ

8ος όμιλος

Φορτσάτη στην πρεμιέρα η Λεβερκούζεν, η οποία διέλυσε με 4-0 την Χάκεν σκοράροντας από δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο. Ο Βιρτζ άνοιξε τον χορό των γκολ στο 16΄, με τον Αντλί να διπλασιάζει τα τέρματα των Γερμανών μόλις έξι λεπτά αργότερα. Μπόνιφεις (66΄) και Χόφμαν (70΄) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Λεβερκούζεν που ξεκίνησε ιδανικά στο Europa League.

Νίκη πανηγύρισε και η Καραμπάγκ που επιβλήθηκε με 1-0 της Μόλντε στην πρεμιέρα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Λεάντρο Ανδράδε στο 56΄για να χαρίσει το τρίποντο στους Αζέρους.

Αποτελέσματα

Λεβερκούζεν - Χάκεν 4-0
Καραμπάγκ - Μόλντε 1-0

Βαθμολογία

Λεβερκούζεν 1 (4-0) 3
Καραμπάγκ 1 (1-0) 3
Μόλντε 1 (0-1) 0
Χάκεν 1 (0-4) 0

Επόμενη αγωνιστική (5/10)

Μόλντε - Λεβερκούζεν
Χάκεν - Καραμπάγκ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα