Γουέστ Χαμ – Μπάτσκα Τόπολα 3-1: Τριάρα με ανατροπή τα Σφυριά (vid)

West Ham

bet365

Στο ντεμπούτο του Ντίνου Μαυροπάνου, η Γουέστ Χαμ βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά με δημιουργό τον Τζέιμς Γουόρντ Πράουζ, έφτασε στην ανατροπή και την εντός έδρας νίκη επί της Μπάτσκα Τόπολα (3-1) και μοιράζεται με την Φράιμπουργκ την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο του Europa League.

Είναι η καλύτερη ομάδα του πρώτου ομίλου του Europa League, αλλά πρέπει να το δείχνει και μέσα στο γήπεδο. Και η Γουέστ Χαμ, παρ’ ότι τα… χρειάστηκε για μια ώρα, λύγισε με ανατροπή την Μπάτσκα Τόπολα (προσοχή Ολυμπιακέ, διόλου αμελητέα η προσεχής αντίπαλος…), νίκησε 3-1 στο βροχερό Λονδίνο και μοιράζεται την πρώτη θέση με την Φράιμπουργκ.

Τα Σφυριά, με τον Ντίνο Μαυροπάνο να κάνει ντεμπούτο στο κέντρο της άμυνας, μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα, αναζητώντας το γκολ που θα διευκόλυνε το έργο τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα, παρά τις επικίνδυνες προσπάθειες των Τζέιμς Γουόρντ Πράουζ, Ντάνι Ινγκς, Πάμπλο Φορνάλς, αλλά και του Μαυροπάνου.

Οι φιλοξενούμενοι, καλά κλεισμένοι στα καρέ τους, άντεξαν στην πίεση της Γουέστ Χαμ και, μάλιστα, έφτασαν πιο κοντά στο γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν κεφαλιά του Νεμάνια Στόγιτς «έγλειψε» το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού της εστίας του Λούκας Φαμπιάνσκι.

Η ευκαιρία αποδείχθηκε… προφητική για τους Σέρβους, οι οποίοι «πάγωσαν» το Στάδιο του Λονδίνου, όταν ο Πέταρ Στάνιτς πάλεψε με τον Άντζελο Ογκμπόνα, του έκλεψε την μπάλα και έφυγε μόνος του προς την αγγλική εστία, νικώντας με άψογο πλασέ τον Φαμπιάνσκι (48’).

Το σοκ για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες κράτησε μερικά λεπτά, οι Λονδρέζοι ανέβασαν στροφές και έφτασαν στην ισοφάριση με αρκετή δόση τύχης, αφού ύστερα από σέντρα του Σαΐντ Μπενραχμά από τα αριστερά, ο Νεμάνια Πέτροβιτς στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στο βάθος της εστίας της ομάδας του για το 1-1 (66’).

Ο Μοχάμεντ Κουντούς, ο οποίος πίεσε τον Πέτροβιτς στην φάση της ισοφάρισης, έφερε τούμπα στο ματς τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γουόρντ Πράουζ, σημείωσε το πρώτο του γκολ ως Σφυρί, νικώντας τον Νίκολα Σίμιτς με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Ζάρκο Λάζετιτς έκανε τρεις αλλαγές μαζεμένες για να ψάξει το 2-2 αλλά, σε ένα ακόμα κόρνερ του Γουόρντ Πράουζ ο Τόμας Σούτσεκ, ο οποίος είχε μπει αλλαγή έξι λεπτά νωρίτερα, «καπάρωσε» με κεφαλιά τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του (82’).

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγες): Φαμπιάνσκι – Κέρερ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ (46’ λ. τρ. Έμερσον) – Γουόρντ Πράουζ, Φορνάλς (61’ Αντόνιο) – Κουντούς, Πακετά (86’ Κορνέ), Μπενραχμά – Ινγκς (76’ Σούτσεκ).

Μπάτσκα Τόπολα (Ζάρκο Λάζετιτς): Σίμιτς – Τσβέτκοβιτς, Τζόρτζεβιτς (69’ Κρστιτς), Στόγιτς, Άντονιτς, Πέτροβιτς (81’ Ρακόνιατς) – Στάνιτς, Ράντιν, Κούβελιτς (81’ Βούλιτς) – Γιοβάνοβιτς, Τζάκοβατς (81’ Τσίρκοβιτς).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα