Μπάτσκα Τόπολα - Ολυμπιακός 2-2: Ο Πάντοβιτς στο 90' «ξέρανε» τους Ερυθρόλευκους! (vids)

bet365

Με ηγέτη τον Ντάνιελ Ποντένσε που σέρβιρε το 0-1 στον Μασούρα (16') και σκόραρε με πλασέ το 0-2 (57'), ο Ολυμπιακός κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, αλλά η Μπάτσκα Τόπολα μείωσε στο 62' και παίζοντας από το 70' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντόι ισοφάρισε στο 90'! ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 στο γήπεδο της TSC Arena ωστόσο αυτά τα 2 γκολ του δεν του έφτασαν. Μετά τα τέρματα των Μασούρα και Ποντένσε η Μπάτσκα Τόπολα μείωσε σε 2-1 και μετά την αποβολή του Ντόι στο 71' ήρθε και το 2-2, ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν ήθελαν οι Ερυθρόλευκοι και δεν είναι ιδανικό σε αυτή τη χρονική συγκυρία.

Δύο διαφορετικά αγωνιστικά πρόσωπα οι Ερυθρόλευκοι και πολλά παράπονα των Πειραιωτών για τη διαιτησία.

Μπάτσκα Τόπολα - Ολυμπιακός: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Η Μπάτσκα Τόπολα ξεκίνησε τον αγώνα με μία - αρχική - προσέγγιση στο 3-5-2: Ίλιτς κάτω από τα δοκάρια, Κάλουσιτς, Στόγιτς και Άντονιτς οι 3 της άμυνας, Τσέτκοβιτς, Ράντιν, Στάνιτς, Ντάκοβατς και Πέτροβιτς στον άξονα και μπροστά οι Γιοβάνοβιτς και Ράκονιατς.

Ο Ολυμπιακός λόγω της παρουσίας του Μασούρα στο αρχικό του σχήμα πήγε ξανά σε μία διάταξη με 4-4-1-1: Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια, άμυνα με Κίνι, Ντόι, Ρέτσο και Ροντινέι, κέντρο με Εσε και Μαντί Καμαρά και ουσιαστικά πίσω από τον Ελ Καμπί οι Ποντένσε, Φορτούνης με τον Μασούρα με τον Μασούρα να κινείται πιο κοντά στον Αφρικανό φορ.

One man show με Φορτούνη και σκόρερ ο Μασούρας για το 0-1

Στο α' μέρος η Μπάτσκα Τόπολα επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που την ήθελαν να είναι μία ιδιαίτερα δεμένη ομάδα και ένα σύνολο ανώτερο από τη Τσουκαρίτσκι. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο γήπεδο.

Για τον Ολυμπιακό το α' μέρος ανήκε ως επί το πλείστον στον Φορτούνη που έμοιαζε να κινείται παντού και μεσοεπιθετικά να κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Μόλις στο 2ο λεπτό είχε ένα σουτ και μετά ο Κίνι σούταρε ψηλά έξω.

Στο 9' ο Πασχαλάκης γλίτωσε την άμυνά του από σοβαρό λάθος μετά από λανθασμένο γύρισμα προς την εστία ενώ υπήρχαν παίκτες της Μπάτσκα Τόπολα κοντά του. Στο 10ό λεπτό ο Φορτούνης είχε ξανά φάση με προσωπική του προσπάθεια και σουτ.

Στο 16ο λεπτό ο Φορτούνης ενώ βρισκόταν πίσω από το κέντρο έβγαλε μία... αδιανόητη και φοβερή μπαλιά για τον Ποντένσε με τον Πορτογάλο να βρίσκει το κεφάλι του Μασούρα και τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να βρίσκει για άλλη μία φορά φέτος δίχτυα (5 γκολ σε 12 αγώνες), κάνοντας το 0-1. Στο 21' ήταν η σειρά του Ποντένσε να απειλήσει ξανά από δημιουργία φάσης από τον Φορτούνη. Ένα σουτ του που αποκρούστηκε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι μεσοεπιθετικά έβγαλαν κάποιες φάσεις όπως το σουτ του Πέτροβιτς στο 39' και γενικά πίεσαν αρκετά. Ωστόσο ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε αυτήν την πίεση και πήγε στο ημίχρονο με το υπέρ του 0-1.

Πίεση η Μπάτσκα Τόπολα, το 0-2 ο Ολυμπιακός με Ποντένσε αλλά μετά ήρθε το 1-2

Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός δέχθηκε ξανά αρκετό πρέσινγκ από τους Σέρβους ειδικά στην πρώτη πάσα του. Χάρις όμως στους Φορτούνη και Ποντένσε έβγαλε και ένα 2ο γκολ, το 0-2. Σε φάση που δημιούργησε ξανά ο Φορτούνης ο Πορτογάλος έκανε πολύ όμορφη κίνηση και σουτ για να σκοράρει.

Ωστόσο οι Σέρβοι έδειξαν πως είναι σκληρά... καρύδια. Ότι είχαν ακόμα... ζωντάνια στο ματς.

Στο 63' μετά από στιγμή αδράνειας του Ολυμπιακού ο Ντάκοβατς βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε την τελική του προσπάθεια και αυτή βρέθηκε στα δίχτυα του Πασχαλάκη για να μειώσει η σέρβικη ομάδα, η ομάδα της Μπάτσκα Τόπολα, σε 1-2.

Αποβολή του Ντόι, ζόρια για τον Ολυμπιακό και 2-2!

Στο 71ο λεπτό ο Ντόι δέχθηκε κόκκινη και αποβλήθηκε μετά από φάουλ του λίγο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού. Οι παίκτες των Ερυθρόλευκων αμφισβήτησαν την απόφαση αλλά το κακό είχε γίνει. Σε μία φάση που πάντως ο Ντόι δεν φάνηκε να είναι ο τελευταίος παίκτης. Η αντίδραση από τον πάγκο από τον Μαρτίνεθ ήταν να βάλει άλλον στόπερ στο ματς, τον Πορόζο αλλά και τον Αλεξανδρόπουλο για το κέντρο του. Στο 82' ο Γιόβετις έγινε κάτοχος της μπάλας και έκανε το σουτ που κόπηκε δύσκολα.

Στο 91' η Μπάτσκα Τόπολα θα έβαζε και 2ο γκολ με σουτ στην κίνηση του Πάντοβιτς μετά από συνεργασία με τον Στόιτς. Μετά από VAR Check η φάση μέτρησε για έρθει το 2-2 για την ομάδα της Σερβίας. Ένα 2-2 που σίγουρα δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελε ο Ολυμπιακός.

MVP: Ο Φορτούνης για ακόμα έναν φετινό αγώνα. Στο α' μέρος είναι σχεδόν... μαγικός και είναι παντού. Από τα δικά του πόδια βγαίνει η φάση του γκολ του Μασούρα στο 0-1. Επίσης είχε συνδρομή στη φάση του 0-2 του Ποντένσε. Στο β' μέρος δεν είναι το ίδιο καλός αλλά το 2-2 δεν είχε να κάνει με αυτόν.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Ποντένσε και δημιούργησε και είχε ασίστ και απείλησε για ακόμα ένα ματς αλλά και σκόραρερ. Ο Πορτογάλος έκανε ένα ακόμα καλό ματς. Ο Μασούρας κυρίως λόγω του τέρματός του στο 0-1 (αλλά και γενικά έκανε μία καλή προσπάθεια). Προφανώς και οι 2 σκόρερ της Μπάτσκα Τόπολα, οι Πάντοβιτς και Ντάκοβατς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε σχέση με τους Ερυθρόλευκους ο τρόπος που λειτούργησε σε αρκετές περιπτώσεις η άμυνα του Ολυμπιακού. Είχε σαν... νεκρά διαστήματα που δεν ανταποκρινόταν καλά στην πίεση ενώ μετά την αποβολή του Ντόι ήρθε για τους Σέρβους το 2-2.

Η ΓΚΑΦΑ: Η συνολική αντίδραση των παικτών της Μπάτσκα Τόπολα στο 0-1. Από τη μεσαία γραμμή μέχρι και την άμυνα αλλά και τον γκολκίπερ. Για τον Ολυμπιακό μπαίνει ο Ντόι διότι η αποβολή του αφήνει την ομάδα του με δέκα από το 71'.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γάλλος Μπαστιέν φάνηκε να δείχνει... ανοχή στο σκληρό κάποιες φορές παιχνίδι των Σέρβων. Άρα σε επίπεδο φάουλ και πειθαρχικού ελέγχου είχε κάποια θεματάκια. Οι παίκτες του Ολυμπιακού παραπονέθηκαν έντονα και για τη φάση της αποβολής του Ντόι στο 71' αλλά και για τη φάση του 2-2. Στη δε φάση του Ντόι δεν φαίνεται να είναι ο τελευταίος παίκτης έχοντας δίπλα του τον Ρέτσο και γενικά φάνηκε να ήταν μία τουλάχιστον αυστηρή απόφαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το ματς αλλά δεν το τελείωσε εξίσου καλά. Μετά το 1-2 από τη Μπάτσκα Τόπολα ήρθε και το 2-2 σε ένα σημείο που ο πειραϊκός σύλλογος βρέθηκε να παίζει με 10 παίκτες στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα. Σίγουρα όχι ένα καλό σκορ για τον Ολυμπιακό που δεν είχε ένα καλό β' μέρος.

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ: Ίλιτς, Πέτροβιτς, Άντονιτς (79' Βούλιτς), Κάλουσιτς, Τσβέτκοβιτς, Ράντιν (87' Μιρτσέφσκι), Στόιτς, Ντάκοβατς, Στάνιτς (79' Πάντοβιτς), Ράκονιατς (93' Βιακούνιν) και Γιοβάνοβιτς (87' Σος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κίνι, Ντόι, Ρέτσος, Ροντινέι, Εσε, Μαντί Καμαρά, Φορτούνης (74' Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (63' Γιόβετιτς), Μασούρας (63' Σολμπάκεν) και Ελ Καμπί (74' Πορόζο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα