Φράιμπουργκ – Γουέστ Χαμ 1-2: Αφεντικά του ομίλου τα Σφυριά (vid)

Lucas Paqueta

bet365

Με δύο κεφαλιές – γκολ των Λούκας Πακετά και Ναγέφ Αζέρ, η ανώτερη Γουέστ Χαμ νίκησε την Φράιμπουργκ επί γερμανικού εδάφους (2-1), έκανε το «2 στα 2» στον πρώτο όμιλο του Europa League και έκανε ρεκόρ για αγγλική ομάδα στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Στα χαρτιά, ήταν το μεγάλο φαβορί του πρώτου ομίλου του Europa League. Και στην πράξη, όμως, η Γουέστ Χαμ φροντίζει να το αποδεικνύει. Τα Σφυριά πέρασαν από την έδρα της Φράιμπουργκ (2-1) και, πριν από την διπλή μονομαχία με τον Ολυμπιακό, οδηγούν την κούρσα με το απόλυτο νικών (δύο) και βαθμών (έξι).

Η Γουέστ Χαμ, μάλιστα, έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων που φτάνει τα 17 διαδοχικά ματς αήττητη, συμπεριλαμβάνοντας και τους αγώνες στα προκριματικά.

0-1 αντί για… 0-3

Κυριάρχησαν τα Σφυριά στο πρώτο ημίχρονο, όπου μπορούσαν κάλλιστα να προηγηθούν ακόμα και με δύο – τρία γκολ διαφορά, απέναντι στους παθητικούς γηπεδούχους, οι οποίοι δεν πλησίασαν ποτέ με αξιώσεις την εστία του Λούκας Φαμπιάνσκι.

Οι φιλοξενούμενοι, αντίθετα, άνοιξαν το σκορ μόλις στο όγδοο λεπτό. Σέντρα του Τζάροντ Μπόουεν και ο Λούκας Πακετά, με καταπληκτικό άλμα και άπιαστη κεφαλιά, νίκησε τον Νόα Ατουμπάλου για το 0-1.

Το εξαιρετικό τέρμα του Βραζιλιάνου έδωσε ακόμα μεγαλύτερη πνοή στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες, η οποία σημείωσε και δεύτερο γκολ με τον Πακετά, το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ, ενώ είχε δοκάρι ύστερα από προσπάθεια του Μοχάμεντ Κουντούς και απόκρουση του Ατουμπάλου.

Από το... 2-1, στο 1-2

Η Γουέστ Χαμ δεν φρόντισε να «καθαρίσει» το παιχνίδι στο πρώτο μέρος και παραλίγο να το πληρώσει στο δεύτερο. Φάση διαρκείας στα αγγλικά καρέ και ο Ρόλαντ Σάλαϊ με δυνατό σουτ σημειώνει το 1-1 στο 49’, ανταμείβοντας μια Φράιμπουργκ που, βάσει εμφάνισης, δεν το άξιζε.

Η ισοφάριση, όμως, εκτόξευσε ψυχολογικά τους Γερμανούς, οι οποίοι άγγιξαν την πλήρη ανατροπή επτά λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Κίλιαν Σιλντίγια που σταμάτησε στο δοκάρι, με τον Λούκας Χέλερ να… καταφέρνει στο ριμπάουντ να στείλει την μπάλα άουτ από ιδανική θέση.

Και, από το πιθανό 2-1, περάσαμε στο πραγματικό 1-2 στο 66’, με τον σπεσιαλίστα Τζέιμς Γουόρντ Πράουζ να εκτελεί άψογα το κόρνερ και τον Ναγέφ Αζέρ να προλαβαίνει τον Ατουμπάλου στην έξοδο, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με νέα κεφαλιά.

Οι Άγγλοι έχασαν ευκαιρία με τον Κουντούς να «τελειώσουν» το ματς, με τους Γερμανούς να προσπαθούν, χωρίς ιδιαίτερα πειστικό τρόπο, για να φτάσουν στην ισοφάριση, χάνοντας εν τέλει από την ομάδα που, εκτός απροόπτου, θα κατακτήσει την πρωτιά του ομίλου, έχοντας βασικό (και σταθερό στα μετόπισθεν) τον Ντίνο Μαυροπάνο.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Ατουμπόλου – Σιλντίγια, Γκίντερ, Λίνχαρτ, Κούμπλερ (76’ Βάισχαουπτ) – Σάλαϊ, Έγκεσταϊν (76’ Ρολ), Χέφλερ, Γκρίφο (86’ Μπρόουνιγκ) – Αντάμου (46’ Ντόαν), Χέλερ (76’ Φιλίπ).

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγες): Φαμπιάνσκι – Κουφάλ, Αζέρ, Μαυροπάνος, Κέρερ (71’ Έμερσον) – Άλβαρες, Γουόρντ Πράουζ (90’ Ινγκς) – Κουντούς (80’ Μπενραχμά), Πακετά (90’ Μουμπάμα), Φορνάλς (71’ Σουτσεκ) – Μπόουεν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα