Άγιος Αλμπέρτο ο... βαθμοφόρος του Παναθηναϊκού!

Άγιος Αλμπέρτο ο... βαθμοφόρος του Παναθηναϊκού!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Άγιος Αλμπέρτο ο... βαθμοφόρος του Παναθηναϊκού!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που πήρε το μέγιστο στη Χάιφα βάσει της απόδοσής του, για τον Ιταλό κίπερ που ήταν καταπληκτικός, την εμφανή κόπωση και για την πρωτιά στον όμιλο του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα, έχοντας στις αποσκευές του, όχι το τέλειο, που θα ήταν οι τρεις βαθμοί, αλλά το ιδανικό, το μάξιμουμ, το περισσότερο που θα μπορούσε να πάρει στη Χάιφα με βάσει την εικόνα του πάνω στο χορτάρι και την απόδοσή του.

Αυτός ο ένας βαθμός, εξάλλου, διαμόρφωσε μία πολύ καλή συνθήκη για το Τριφύλλι ενόψει της συνέχειας του ομίλου.

Πρώτη θέση στο group για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά από δύο αγωνιστικές, όντας στο +3 από την Μακάμπι, την οποία φιλοξενεί στην Αθήνα στην τελευταία στροφή του γκρουπ στα μέσα Δεκεμβρίου. Η νίκη επί της Βιγιαρεάλ στη πρεμιέρα του έδωσε μεγάλη βαθμολογική ώθηση, ο ένας πόντος στο Ισραήλ τον έστειλε στη πρώτη θέση και το παιχνίδι με την Ρεν στη Λεωφόρο είναι από εκείνα που βάζουν στέρεες βάσεις πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Europa League.

Θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω στο Samy Ofer το Τριφύλλι; Πάρα πολύ δύσκολα. Ίσως εκεί στο τελευταίο δεκάλεπτο που άρχισε να βρίσκει κυριαρχία μέσα από την φρεσκάδα που έδωσαν οι αλλαγές, αν ήταν πιο προσεκτικός, αποφασιστικός και ποιοτικός στη τελική πάσα/επιλογή να πετύχαινε ένα γκολ που θα του έδινε το ''τρίποντο''.

Ο Παναθηναϊκός σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα έπεσε στην παγίδα της Μακάμπι, ακολούθησε τον άναρχο ρυθμό που προτιμούν οι γηπεδούχοι αλλά προβλήματα στο αμυντικό transition δεν είχαν.

Δεν έφαγαν φάσεις από αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού αλλά από την επιλογή της πρωταθλήτριας Ισραήλ να στέλνει μπάλες στην πλάτη της άμυνας και εκεί έγινε ένα... φεστιβάλ ατομικών λαθών και ''τσαφ'', με κορυφαίο όλων τον Χουάνκαρ, ο οποίος θα έπρεπε να έχει γίνει αλλαγή από το ημίχρονο, καθώς ήταν επικίνδυνος.

Μετά από ένα κάκιστο πρώτο τέταρτο όπου έμεινε στο 30% κατοχή μπάλας, το Τριφύλλι ισορρόπησε στην συνέχεια και από το 30' μέχρι το 45' έφτασε στο 63%, ελέγχοντας τον ρυθμό αλλά δεν μπορούσε να παράγει ευκαιρίες, έχοντας σε κάκιστο βράδυ και τον Μαντσίνι και τον Βιλένα και τους δύο ακραίους μπακ αλλά και τον Ιωαννίδη που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, όπως άψογα έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια. Μόνο ο Μπερνάρντ ό,τι έκανε αλλά δεν ήταν αρκετό.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ξεκίνησε άσχημα, από το 60' και έπειτα ξαναπήρε την μπάλα στα δικά του πόδια, μείωσε τα ατομικά λάθη στην άμυνα αλλά ήταν ξεκάθαρο πως η κόπωση είχε κυριεύσει το σύνολο. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Το παιχνίδι στο Ισραήλ ήταν το έκτο παιχνίδι μέσα σε τρεις εβδομάδες για τον Παναθηναϊκό, έχοντας παίξει τέσσερα από αυτά σε φουλ εντάσεις, με Βιγιαρεάλ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Χάιφα.

Παράγοντας που κάνει πάρα πολύ δύσκολο το ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο.

Μέγας Αλμπέρτο, έσωσε 1.75 ''σίγουρα'' γκολ

Για να φύγει αλώβητος από την Χάιφα ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ακόμη ένα σπουδαίο βράδυ του Αλμπέρτο Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Ο Ιταλός κίπερ ήταν ανίκητος και σύμφωνα με το Wyscout, η αξία των πέντε επεμβάσεων που έκανε στο παιχνίδι φτάνουν στο 1.75xconcededGoals.

Δηλαδή με βάση την πορεία της μπάλας προς το τέρμα του θα έπρεπε να δεχθεί 1.75 ''σίγουρα'' γκολ.

φφφ

Το Τριφύλλι ξαναθυμήθηκε πως είναι να διαθέτει κάτω από τα δοκάρια του έναν τόσο σπουδαίο άσο και δίχως αμφιβολία ήταν ο mvp των ''πρασίνων''.

Μικρή παρένθεση: Στη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έρχεται από Δευτέρα, η ανανέωση του συμβολαίου του θα πρέπει να μπει σε πρώτο πλάνο για να κλείσει άμεσα αυτό το θέμα, το οποίο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το καλοκαίρι.

Όταν μιλάμε για τον πιο επιδραστικό κίπερ στον σύλλογο τα τελευταία είκοσι χρόνια, καμία καθυστέρηση ή αργοπορία δεν έχει λογική. Πόσω μάλλον όταν η αξία του στην αγορά ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο, αγωνιζόμενος στο Europa League.

Αράο και Σένκεφελντ: Οι άλλοι δύο σωματοφύλακες

Δεν ήταν, όμως, μόνο ο Μπρινιόλι σε καλό βράδυ. Υπήρξαν και ακόμη δύο ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που ξεχώρισαν από την γενική μετριότητα. Ο Μπαρτ Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας και ο Γούιλιαν Αράο στη μεσαία γραμμή.

Ο Ολλανδός στόπερ με μερικές καίριες επεμβάσεις ήταν εξαιρετικός, ολοκληρώνοντας τα ματς με 8/10 κερδισμένες προσωπικές μονομαχίες και 15 επανακτήσεις κατοχής.

Ο Βραζιλιάνος χαφ ήταν ο μόνος που ξεχώρισε στη μεσαία γραμμή, έδωσε ηρεμία και υπομονή με 33/36 εύστοχες πάσες και 7/10 κερδισμένες μονομαχίες.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.