Ολυμπιακός: Ο Εσε που θέλει τη ρελάνς του και τρεις... εναλλακτικές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Εσε που θέλει τη ρελάνς του και τρεις... εναλλακτικές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά

bet365

Ο Σαντιάγκο Εσε δεν έχει ξεχάσει το τι βίωσε εκείνο το βράδυ με τη Φράιμπουργκ και κάτι... χρωστά στη γερμανική ομάδα ενώ ο Μαρτίνεθ έχει τουλάχιστον τρεις σταθερές που έχουν την ικανότητα να κρίνουν τον αγώνα είτε ως βασικοί είτε ερχόμενοι από τον πάγκο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ας πάμε λίγο πίσω. Εκεί μέσα στον Σεπτέμβριο. Είναι το 18ο λεπτό στο Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ. Το παιχνίδι της 21ης Σεπτεμβρίου. Είναι η στιγμή που τραυματίζεται ο Εσε. Οι συμπαίκτες του αλλά και ο κόσμος το καταλαβαίνουν σχεδόν αμέσως. Ο διαιτητής του αγώνα όχι. Ο Αργεντίνος χαφ τραυματίστηκε για τα καλά στη μύτη του. Δεν ήταν μόνο τα αίματα μετά το χτύπημα (αγκωνιά του Σαλάι) αλλά ήταν και τα ράμματα που έπρεπε να κάνει αλλά το ότι έσπασε τη μύτη του και χρειάστηκε μετά ειδική μάσκα αλλά και να βρει ξανά τα πατήματά του στον Ολυμπιακό.

Στη φάση αυτή δεν δόθηκε το παραμικρό. Ούτε κάρτα και ούτε και φάουλ. Ο νεαρός Αργεντίνος μέσος τη θυμάται εκείνη την ημέρα. Φάνηκε και από τις δηλώσεις του πώς του έμεινε εκείνη η στιγμή.

Τώρα θα αντιμετωπίσει ξανά τη Φράιμπουργκ. Αυτή τη φορά στη Γερμανία. Στο... κρύο Φράιμπουργκ. Εκεί όπου - ο ίδιος - θα θέλει τη ρελάνς του. Μία μορφής ρεβάνς παίζοντας και προσφέροντας πολύ περισσότερο καθώς εκείνη την ημέρα εκτός των άλλων ήθελε να συνεχίσει στον αγώνα και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό κόντρα στους Γερμανούς.

Ο 22χρονος Εσε είναι πολύ σημαντικό... γρανάζι για τον Ολυμπιακό. Ένας πραγματικά καλός και ποιοτικός παίκτης που παίζει πρώτη φορά στην Ευρώπη. Και στη Γερμανία θα έχει την ευκαιρία του να κάνει τη διαφορά.

Τρία πρόσωπα που μπορούν ακόμα και να κρίνουν τον αγώνα

Αλεξανδρόπουλος, Ποντένσε και θα γράφαμε εδώ και τον Γιόβετιτς εάν δεν ήταν ο ξαφνικός τραυματισμός του. Τώρα θα πάμε στον Ιμπόρα. Μην νοιάζεστε για τη σειρά αναφοράς αυτών των παικτών. Δεν έχει σημασία αυτό. Ή δεν έχει τόση σημασία.

Αυτό που έχε σημασία είναι πώς είναι 3 παίκτες με τη δυνατότητα να βοηθήσουν σημαντικά επί γερμανικού εδάφους είτε τελικώς ξεκινήσουν βασικοί είτε όχι. Ο Αλεξανδρόπουλος είναι ένας χαφ που έχει πράγματα να δώσει. Μάλιστα φυσικά και έχει αισθητές πιθανότητες για βασικός κυρίως σε ένα 4-3-3. Υπάρχει το γεγονός ότι έκρινε την πρόκριση επί της Γκενκ αλλά με βάση τα χαρακτηριστικά του και την αξία του καλείται να βγάλει το κάτι παραπάνω. Και βέβαια από τη στιγμή που είναι δανεικός από τη Σπόρτινγκ θα ήθελε πολύ να πείσει τον Ολυμπιακό - με τη φετινή απόδοσή του - στο να τον αγοράσει.

Ο Ποντένσε είναι χαρισματικότατος και παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου αλλά το τελευταίο διάστημα έχουν πέσει κάπως οι στροφές του. Ο Γιόβετιτς είχε την ατυχία να βγάλει τραυματισμό ενώ ψάχνει το πρώτο του γκολ στον Ολυμπιακό μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου με τον Άρη. Άρα η άλλη επιλογή παίκτη - ρυθμιστή είναι του Ιμπόρα. Όλοι αυτοί οι παίκτες έχουν σούπερ και υψηλότατο κίνητρο. Και είναι σταθερές που μπορούν να επηρεάσουν υπέρ των Πειραιωτών αυτόν τον αγώνα είτε στο 3-5-2 ή το 3-4-3 είτε στο 4-3-3. Ποδοσφαιριστές πού μπορούν ακόμα και να κρίνουν την αναμέτρηση αυτή. Και βέβαια ρυθμιστής στο μυαλό του κόουτς Μαρτίνεθ - ή ένας από τους ρυθμιστές - ήταν και παραμένει ο Ιμπόρα, παρότι για ένα διάστημα δεν τον είχε διαθέσιμο.

Υ.Γ. Ναι προφανώς ο Μπρνιτς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη αλλά ο πιτσιρικάς είναι μία καλή περίπτωση και με potential. Και σε μία περίοδο που άλλοι εξτρέμ δεν... τραβάνε μπορεί να δώσει λύσεις στην Ελλάδα.

Υ.Γ. 2 Δεν είναι μόνο το ματς με τη Φράιμπουργκ για τον Ολυμπιακό. Ένα ματς που θα έχει περίπου 2.500 φιλάθλους του στο πλευρό του. Ακολουθεί και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο που θέλει επίσης μεγάλη προσοχή.

Υ.Γ. 3 Δεν έχει να κάνει με τα του Ολυμπιακού και του αγώνα αλλά... Με αφορμή την πρόσληψη του Φρόιντφελντ στην ηγεσία της ΚΕΔ στην ΕΠΟ και τις... μουρμούρες που υπάρχουν για το εάν έχει τελειώσει την εγκατάστασή του στην Ελλάδα (αυτό αναμένεται να γίνει τον Δεκέμβριο) ή όχι κοιτάζοντας πίσω από το 2012 και μετά και όταν διαδέχτηκε ο Δούρος τον Βασσάρα ως αρχιδιαιτητής από τη συγκεκριμένη θέση πέρασαν όλα τα προηγούμενα χρόνια 8 άνθρωποι (υπάρχουν και 2 θητείες του Καραμελίδη καθώς είχε παραιτηθεί και επανήλθε) πριν τον Βίτορ Μέλο Περέιρα για να ακολουθήσουν μετά Κλάτενμπεργκ, Μπένετ, Μάνταλος για λίγο και τώρα ο Σουηδός.

Υπήρχαν και δύο πρόεδροι ΚΕΔ (Σαρρής και Γκιρτζίκης) που μετά θα γίνονταν και πρόεδροι στην ΕΠΟ. Ρητορικό το ερώτημα: πόσους αρχιδιαιτητές θυμόμαστε για τα πεπραγμένα τους στο σκέλος της αναβάθμισης της ελληνικής διαιτησίας, της επιμόρφωσής της και στο να αναδειχθούν νέα πρόσωπα;

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.