ΑΕΚ: Οι στατικές φάσεις και οι διαφορές στα πρόσωπα σε σχέση με το διπλό στο Μπράιτον

Δημήτρης Βέργος
Το γκολ του Γκατσίνοβιτς στο ματς με την Μπράιτον

bet365

Το «όπλο» των στατικών φάσεων που είχε λειτουργήσει άψογα για την ΑΕΚ στο ματς με την Μπράιτον στην Αγγλία και οι διαφορές που αναμένεται να έχει αύριο σε πρόσωπα και στις τρεις γραμμές σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι.

Το επικό διπλό που είχε κάνει η ΑΕΚ στην πρεμιέρα του ομίλου στο Europa League στην Αγγλία είναι εκείνο που κρατάει την Ένωση μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης από τον όμιλο, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν φυσικά αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Conference League. Το αυριανό παιχνίδι με την Μπράιτον στην OPAP Arena αυτή τη φορά θα παίξει σημαντικό ρόλο για την ευρωπαϊκή συνέχεια της ΑΕΚ (σε συνδυασμό ίσως και με το αποτέλεσμα στο Μαρσέιγ - Άγιαξ), με τον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες του να ετοιμάζονται να τα δώσουν όλα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική στο Άμστερνταμ.

Εκείνο το βράδυ του Σεπτέμβρη στη Νότια Ακτή της Αγγλίας η ΑΕΚ είχε εκμεταλλευτεί τις στατικές φάσεις για να «πληγώσει» τους «Γλάρους». Τόσο το πρώτο γκολ του Σιντιμπέ με κεφαλιά, όσο και το δεύτερο του Γκατσίνοβιτς με προβολή είχαν έρθει από εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ από τον Χατζισαφί, για να έρθει στη συνέχεια μια αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος και ο Πόνσε να κλειδώσει το μεγάλο διπλό. Οι στατικές μπάλες είναι ένας τρόπος καλά δουλεμένος στις προπονήσεις από τον «Πελάδο» και τους παίκτες του που αποδεδειγμένα έχει φέρει αποτελέσματα μέσα στα παιχνίδια τη φετινή σεζόν.

Ενδεχομένως το «όπλο» αυτό να χρειαστεί ξανά το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως στο πρώτο παιχνίδι στην Αγγλία. Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ αυτή τη φορά δεν θα έχει ένα δίδυμο ανάγκης στο κέντρο της άμυνας όπως εκείνο το βράδυ που λόγω των απουσιών των Βίντα και Μουκουντί, χρειάστηκε οι Σιμάνσκι και Μήτογλου να ξεκινήσουν στις θέσεις των στόπερ. Tα είχαν πάει βέβαια πολύ καλά. Και αυτή ίσως είναι η μόνη διαφοροποίηση στα μετόπισθεν σε σχέση με το ματς στην Αγγλία καθώς τότε οι Στάνκοβιτς στο τέρμα και οι Χατζισαφί και Σιντιμπέ στα άκρα της άμυνας είχαν ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, πρόσωπα που φαίνεται να έχουν το προβάδισμα.

 

Στη μεσαία γραμμή σε σύγκριση με εκείνο το βράδυ ο Σιμάνσκι θα πάρει τη θέση του Γιόνσον σε μια άλλη αναμενόμενη αλλαγή που θα υπάρξει. Ο Πινέδα είχε ξεκινήσει τότε επίσης στον άξονα, ενώ στα άκρα της μεσαίας γραμμής οι βασικοί ήταν ο Γκατσίνοβιτς και ο Άμραμπατ, κάτι που είναι πιθανό να συμβεί και για το αυριανό παιχνίδι αναφορικά με τις επιλογές του Αλμέιδα στον συγκεκριμένο χώρο. Όσο για την επίθεση, σίγουρα θα υπάρχει διαφοροποίηση καθώς ο Λιβάι Γκαρσία είχε ξεκινήσει στην κορυφή στο ματς στο Μπράιτον προκαλώντας τότε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας με την ταχύτητά του παρά τις δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες του. Τις δύο θέσεις μπροστά για το αυριανό ματς διεκδικούν οι Αραούχο, Τσούμπερ και Πόνσε.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα