ΑΕΚ: Με πάθος για να το ξανακάνει όπως στο Μπράιτον!

Δημήτρης Βέργος
Ο Πόνσε σκοράρει απέναντι στην Μπράιτον

bet365

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε με προπόνηση στα Σπάτα την προετοιμασία της για τον αυριανό σπουδαίο αγώνα με την Μπράιτον με στόχο την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη στην OPAP Arena για να συνεχίσει να διεκδικεί τη συνέχειά της στην Ευρώπη.

Το μεγάλο διπλό στο Μπράιτον στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League είχε κάνει αίσθηση. Μπορεί η ΑΕΚ να επαναλάβει ένα τέτοιο αποτέλεσμα στον αυριανό (30/11, 19:45) αγώνα στην OPAP Arena που θα αποτελέσει και την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στο νέο της γήπεδο; Το σίγουρο, όπως είπε και ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου, είναι ότι οι κιτρινόμαυροι θα προσπαθήσουν να καταθέσουν και την ψυχή τους γι' αυτό, καθώς άπαντες θέλουν να δώσουν συνέχεια στην ευρωπαϊκή παρουσία.

Στόχος, όπως ανέφερε ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, είναι ακόμα οι δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο και η πρόκριση σε επόμενη φάση του Europa League και όχι η τρίτη που οδηγεί στο Conference League. Το τελευταίο εισιτήριο η ΑΕΚ το κρατάει αυτή τη στιγμή στα χέρια της και ενδεχομένως σε συνδυασμό αποτελεσμάτων από αύριο βράδυ η Ένωση να έχει καταφέρει και να το εξασφαλίσει. Εκτός όμως από αυτό, μια νέα νίκη απέναντι στον ίσως πιο απαιτητικό αντίπαλο του ομίλου θα την ξαναβάλει γερά μέσα στο κόλπο της συνέχειας στη διοργάνωση που συμμετέχει.

Η προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα ενόψει Μπράιτον

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το απόγευμα της Τετάρτης με προπόνηση στα Σπάτα την προετοιμασία της για το αυριανό ματς με την Μπράιτον, χωρίς να αναμένεται να ανακοινώσει αποστολή. Οι γνωστές απουσίες αφορούν τους Λιβάι Γκαρσία και Γιόνσον, με τον Αραούχο που έχει μπει από χθες στο κανονικό πρόγραμμα να βρίσκεται ξανά στα πλάνα του Αλμέιδα. Φυσικά ο Κάλενς που ακολουθεί συντηρητικό πρόγραμμα μετά την ενόχληση στον προσαγωγό δεν λογίζεται ως απουσία καθώς δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα και δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Σε αντίθεση με το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής στο Μπράιτον, ο «Πελάδο» θα έχει στη διάθεσή του το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Μουκουντί και Βίντα, οι οποίοι μαζί με τους Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ και Χατζισαφί είναι πιθανό να αποτελέσουν τα πρόσωπα στα μετόπισθεν. Ο Πινέδα πρόκειται να ξεκινήσει στον άξονα μαζί με τον Σιμάνσκι και από εκεί και πέρα για τα άκρα της μεσαίας γραμμής και για την επίθεση ο Αλμέιδα πλην Λιβάι έχει αρκετές επιλογές. Λογικά ο Γκατσίνοβιτς θα παίξει αριστερά, ο Άμραμπατ δεξιά ενώ τις δύο θέσεις μπροστά διεκδικούν οι Αραούχο, Τσούμπερ και Πόνσε.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα