Πανόραμα «ελληνικών» ομίλων: Καλό... Μάρτιο ο ΠΑΟΚ, τελευταία ζαριά για τo Conference League για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Βασίλης Μπαλατσός
Πανόραμα

bet365

Ο ΠΑΟΚ με τη σπουδαία νίκη στη Φρανκφούρτη κλείδωσε την πρώτη θέση του ομίλου του και είπε... καλό Μάρτιο! Την τελευταία αγωνιστική παίζουν το ευρωπαϊκό τους μέλλον ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Μεγάλη βραδιά για τον ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου υπέταξε την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη με 2-1 και κλείδωσε μαθηματικά την πρωτιά στον 7ο Όμιλο του Conference League. Από την άλλη πλευρά ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι εκτός Europa League και την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν όλα τους τα χαριά για το εισιτήριο για τα play-offs των «16» του Conference League.

ΠΑΟΚ

Οι Θεσσαλονικείς χάρη στη νίκη τους επί της Άιντραχτ εξεσφάλισαν την πρόκριση τους στη φάση των «16» του Conference League, καθώς έφτασαν τους 13 βαθμούς και άφησαν τους Γερμανούς στη δεύτερη θέση με εννέα πόντους. Ο ΠΑΟΚ τώρα περιμένει στις 23 Φεβρουαρίου να μάθει τους αντιπάλους του στα ματς που θα γίνουν στις 7 και 14 Μαρτίου.

Αποτελέσματα

Ελσίνκι – Αμπερντίν 2-2
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – ΠΑΟΚ 1-2

Βαθμολογία

1. ΠΑΟΚ 13 (12-8)
2. Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 9 (11-5)
3. Αμπερντίν 3 (8-10)
4. Ελσίνκι 2 (5-13)

Τελευταία αγωνιστική (4/12)

ΠΑΟΚ – Ελσίνκι
Αμπερντίν – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στην Μπράιτον, δημιούργησε και σπατάλησε πολλές ευκαιρίες και εν τέλει έχασε με 1-0, καθώς πλήρωσε δυο κακές στιγμές του Νταμιάν Σιμάνσκι που έκανε το πέναλτι στον Ζοάο Πέδρο και του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που αποβλήθηκε. Πλέον οι νταμπλούχοι Ελλάδας έμειναν εκτός διεκδίκησης πρόκρισης στο Europa League και χάρη στην ήττα του Άγιαξ από τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» την τελευταία αγωνιστική θέλουν να μην ηττηθούν την τελευταία αγωνιστική στο Άμστερνταμ, καθώς «βολεύονται» και με την ισοπαλία. Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί στο Μπράιτον και η πρωτιά με τους Μασσαλούς να πηγαίνουν επίσης για δυο αποτελέσματα.

Αποτελέσματα

ΑΕΚ - Μπράιτον 0-1
Μαρσέιγ - Άγιαξ 4-3

Βαμολογία

1. Μαρσέιγ 11 (14-9)
2. Μπράιτον 10 (9-5)
3. ΑΕΚ 4 (5-9)
4. Άγιαξ 2 (7-12)

Επόμενη αγωνιστική (14/12)

Άγιαξ - ΑΕΚ
Μπράιτον - Μαρσέιγ

Ολυμπιακός

Δύσκολη βραδιά για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ συνετρίβη στο Φράιμπουργκ με 5-0 και αποκλείστηκε από το Europa League. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στην Ευρώπη μέσω του Conference League εάν δεν χάσει την τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο από την Μπάτσκα Τόπολα. Από την άλλη πλευρά οι Αετοί και η Γουέστ Χαμ θα μονομαχήσουν για την πρωτιά με τα Σφυριά να αρκούνται ακόμα και με «Χ».

Αποτελέσματα

Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός 5-0
Μπάτσκα Τόπολα-Γουέστ Χαμ 0-1

Βαθμολογία

1. Γουέστ Χαμ 12 (8-4)
2. Φράιμπουργκ 12 (17-5)
3. Ολυμπιακός 4 (6-12)
4. Μπάτσκα Τόπολα 1 (4-14)

Τελευταία αγωνιστική (14/12)

Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα
Γουέστ Χαμ-Φράιμπουργκ

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα κάκιστα 50 λεπτά που έπαιξε στο «Θεράμικα» και έχασε από τη Βιγιαρεάλ με 3-2. Οι Πράσινοι δεν έχουν μαθηματικές ελπίδες για να διεκδικήσουν την πρόκριση στο Europa League, όμως κρατούν στο χέρι τους το εισιτήριο για τα play-offs των «16» του Conference League. H ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει στη Λεωφόρο να μη χάσει από την Μακάμπι Χάιφα. Οι Ισραηλινοί έχουν ματς λιγότερο αλλά για να πάρουν την ισοβαθμία θα πρέπει να νικήσουν τα Κίτρινα Υποβρύχια με διαφορά πέντε γκολ, ώστε να υπερισχύσουν στην ισοβαθμία.

Αποτελέσματα

Mακάμπι Χάιφα - Ρεν 0-3
Βιγιαρεάλ - Παναθηναϊκός 3-2

Βαθμολογία

1. Ρεν 12 11-3
2. Βιγιαρεάλ 9 6-5*
3. Παναθηναϊκός 4 6-8
4. Μακάμπι Χάιφα 1 1-8*

*Ματς λιγότερο

Τελευταία αγωνιστική (14/12)

Παναθηναϊκός - Μακάμπι Χάιφα
Ρεν - Βιγιαρεάλ

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα