Πάφος: Το ευρωπαϊκό ταξίδι ξεκινάει από τη Σουηδία, κόντρα στην ισχυρή Έλφσμποργκ

παφος ελφσμπουγρκ 2
Η Πάφος θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις με αφετηρία τη Σουηδία. Η Έλφσμποργκ, θα βάλει δύσκολα στους κυπελλούχους καθώς οι παίκτες της βρίσκονται σε αγωνιστικό ρυθμό, ωστόσο απέναντι στον έμπειρο Καρσέδο θα βρεθεί ο νεοφερμένος Όσκαρ Χίλιεμαρκ που ανέλαβε τα ηνία πρόσφατα.

Καθόλου εύκολη δεν θα είναι η αποστολή της Πάφου στην Ευρώπη, κόντρα σε μία εξαιρετικά υπολογίσιμη αντίπαλο, όπως είναι η Έλφσμποργκ.

Η κληρωτίδα δεν έκανε τη χάρη στους κυπελλούχους, καθώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Σουηδίας, που την περσινή χρονιά έφτασε μία ανάσα από τον τίτλο.

Πρόκειται για ένα σύνολο που έχασε το πρωτάθλημα στις τελευταίες αγωνιστικές το 2023, λόγω διαφοράς τερμάτων, καθώς είχε μείνει στο 2-2 με την υποβιβασμένη πλέον Ντέγκερφορς την προτελευταία αγωνιστική, ενώ την τελευταία ηττήθηκε 1-0 από τη Μάλμε.

Η τρέχουσα σεζόν, που είναι ακόμα σε εξέλιξη, δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Έλφσμπογρκ, καθώς βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα ύστερα από πολλά αρνητικά αποτελέσματα που οδήγησαν στην απομάκρυνση του Τζίμι Θέλιν από την άκρη του πάγκου της.

Ο αντικαταστάτης του, είναι μόλις 31 και ανέλαβε πολύ πρόσφατα τα καθήκοντά του. Πρόκειται για τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ, έναν από τους κορυφαίους Σουηδούς χαφ που πραγματοποίησε και ένα σύντομο πέρασμα από τον Παναθηναϊκό το 2017-18. Ο ίδιος κρέμασε πρόωρα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, στα 28 του χρόνια, εξαιτίας τραυματισμών.

Μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Χίλιεμαρκ εντάχθηκε στο προπονητικό team της Άαλμποργκ και πλέον είναι αυτός που θα αναλάβει την καθοδήγηση της Έλφσκποργκ, έχοντας υπογράψει το συμβόλαιό του στις 3 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Ξεχωρίζει στο ρόστερ της η παρουσία του Μπαϊντού. Πρόκειται για Γκανέζο μεσοεπιθετικό με την χρηματιστηριακή του αξία να υπολογίζεται στα 3 εκατ. ευρώ. Ο 25χρονος μετακόμισε στη Σουηδία τον Ιανουάριο του 2022 και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει 69 εμφανίσεις με τους Κίτρινους, έχοντας σημειώσει 18 γκολ και μοιράσει 12 ασίστ.

Η Έλφσμποργκ αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία επί 25 συναπτά έτη, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει εμπλουτίσει την τροπαιοθήκη της με έξι πρωταθλήματα και τρία κύπελλα. Εδρεύει στο «Boras Arena», ένα σύγχρονο γήπεδο χωρητικότητας 17.800 θεατών, από το οποίο θα ξεκινήσουν οι «γαλάζιοι» την πορεία τους στην Ευρώπη, στις 11 Ιουλίου.

Σε αντίθεση με την Πάφο, η αντίπαλός της έχει μακρά εμπειρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα, μετρώντας 10 συμμετοχές σε European Cup και Champions League, αλλά και 118 σε UEFA Cup και μετέπειτα στο Europa League. Η διεθνής αυτή «έκθεση» των Σουηδών, σίγουρα δίνει ένα αβαντάζ στο σύνολο του Χίλιεμαρκ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα