Πάφος: Η «πράσινη» απόχρωση της Ελφσμποργκ

hult hiljemark
Μπορεί τα χρώματα της Ελφσμποργκ, αντιπάλου της Πάφου για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League, να είναι τα κιτρινόμαυρα, ωστόσο λόγω ορισμένων προσωπικοτήτων, θα μπορούσαμε να πούμε ότι βλέπουμε και κάτι...πράσινο.

Ο λόγος φυσικά γίνεται για τους Νίκλας Χουλτ, και Όσκαρ Χίλιεμαρκ.

Μπορεί και οι δυο τώρα να βρίσκονται στην Σουηδία και την Έλφσμποργκ, ωστόσο δεν έχει ξεχαστεί το κοινό πέρασμά τους από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, όπου συνυπήρξαν στο «ήμισυ» της σεζόν 2017/2018.

Ξεκινώντας από τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ, ο οποίος πλέον βρίσκεται στους πάγκους και όχι στον αγωνιστικό χώρο, είναι ο προπονητής της σουηδικής ομάδας και βρέθηκε στο Τριφύλλι το καλοκαίρι του 2017. Εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν στην Ιταλική Τζένοα, η οποία τον παραχώρησε δανεικό στους Πράσινους, όπου παρέμεινε μέχρι την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, γυρνώντας τον Ιανουάριο στην Γένοβα.

Στο σύντομο πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό, ο Χίλιεμαρκ , κατέγραψε 19 συμμετοχές, σημειώνοντας 2 γκολ, και μοιράζοντας 4 ασίστ, σε κύπελλο και πρωτάθλημα, αφήνοντας αν μη τι άλλο, ένα θετικό πρόσημο. Σύμφωνα με τα όσα είχε υποστηρίξει εκείνη την περίοδο, έφυγε από την Ελλάδα εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και ο ίδιος ήταν πολύ ικανοποιημένος, τόσο από τον χρόνο που αγωνιζόταν, όσο και γενικότερα από τους Πράσινους. Ο Σουηδός άσος αποσύρθηκε το 2021, μόλις στα 28 του, λόγω σοβαρών προβλημάτων με τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούσαν, και πλέον στα 31 του είναι πρώτος προπονητής.

 

hiljemark

Για εκείνο το εξάμηνο λοιπόν, «έτυχε» να συνυπάρξει με τον συμπατριώτη του, μετέπειτα συμπαίχτη του και νυν ποδοσφαιριστή του, τον Νίκλας Χουλτ. Ο αριστερός μπακ, γεννημένος στο Βάρναμο, αγωνιζόταν ήδη εκεί από το καλοκαίρι του 2016, όταν βρέθηκε στην Αθήνα με μεταγραφή από την Νις. Την περίοδο στην οποία αγωνίστηκε στο Τριφύλλι, ο Χούλτ ήταν εκ των διακριθέντων εκείνων των ομάδων και ένας εκ των καλύτερων μπακ στο πρωτάθλημα. Με τα πράσινα, πραγματοποίησε 57 συμμετοχές, σε πρωτάθλημα κύπελλο και Europa League.

hult

Όλα αυτά μέχρι τον Γενάρη του 2018, όπου πήρε μεταγραφή στην άλλη πλευρά της Αθήνας, φορώντας πάλι κιτρινόμαυρα, βρισκόμενος στην ΑΕΚ. Εκεί παρέμεινε για περίπου ενάμιση χρόνο, κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2018, αγωνίστηκε στους ομίλους του Champions League και έβαλε συνολικά 67 φορές την φανέλα του «Δικέφαλου» σε όλες τις διοργανώσεις. Το μονοπάτι του έπειτα τον οδήγησε στη Γερμανία και το Αννόβερο και έπειτα, το 2022 στην Έλφσμποργκ, όπου τον προπονεί ο παλιός συμπαίχτης στον Παναθηναϊκό, ο Χίλιεμαρκ. Στα 34 του πλέον, ο Σουηδός ακραίος οπισθοφύλακας εισέρχεται σιγά σιγά στη δύση της μεγάλης καριέρας του.

hult aek

Ο Χίλιεμαρκ διαδέχτηκε τον Τζίμι Θέλιν στον πάγκο, μετά το πολύ κακό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα το οποίο οδήγησε την Έλφσμποργκ στην 9η θέση, ένα καταστροφικό ξεκίνημα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη ότι πέρσι τερμάτισε στην 2η θέση, χάνοντας το πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική από την Μάλμε.

Σίγουρα το «πράσινο» παρελθόν του αντιπάλου της, αναμένεται να προβληματίσει έντονα την Πάφο, καθώς όσο καλύτερες είναι οι σχέσεις σε μια ομάδα, τόσο καλύτερα η ομάδα αποδίδει.

hult hiljemark

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα